Купуваш си двигател тд100 и го шибваш, или може да си впрегнеш 1 бял кон и да станат 76
Имаше нещо от сорта за форумите, като за българския ставаше въпрос- "Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп" Та и ти така, толко ли неможе да се каже на човека какво що, а винаги сте такива ?Та по темата, еми колега, несъм запознат но нещата които могат да се направят са доста, като почнеш от друго турбо, помпа, интеркулер, дюзи, колектори, генерация по-широчка П.с: Приготви се да те обясняват че няма смисъл и т.нм, ако искаш да го направиш най-добре виж някой "приятел" със сервиз който си знае работата Успех
Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
Убий скороста - Спаси дете!
Ти каде прочете отговор колко си тъп , ти на тъп въпрос какъв отговор искаш на тоя двигател за да му вдигнеш конете така че да се усети ще му трябват повече пари от колкото да го смени целия мотор а и като му вдигнеш конете ,ще стане все едно на 90 годишен дятка да му дадеш виагра.
FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Колега kokssss за тебе има пък една поговорка " на всяко гърне мерудия".Надали има такъв балама, че да тръгне да сменя турбини, колектори и т.н. на ТД75. Единственото вярно нещо в поста ти е, че "няма смисъл" .Логичното решение според мен е замяната на двигателя тд75 с идентичния тд100. И не съм казвал на никой че е тъп Просто това е реалността Между другото съм карал фиат мареа тд75 и е супер мудна кола
колега турбото е еднакво с тд 100 и жтд моторите.трябва ти помпа,дюзи-не защото пръскат повече(защото този тип гориво-нагнетателни помпи определят колко да е горивото)а защото дюзите са настроени на по-малко налягане(при твоя мотор) и интеркулер.разбира се маркучи за интеркулера и инсталация от тд 100. при теб помпата е DPC FT 05,a при ТД100-DPC FT09.освен това има "умна дюза" при теб не знам.ако помпата е с авансатор и имаш умна дюза инсталацията отпада-може би комп. имам всичко необходимо за преправянето<но всичко е в твоите ръце.аз си поиграх доста и от ТД100 го направих JTD 105.
Ти каде прочете отговор колко си тъп , ти на тъп въпрос какъв отговор искаш на тоя двигател за да му вдигнеш конете така че да се усети ще му трябват повече пари от колкото да го смени целия мотор а и като му вдигнеш конете ,ще стане все едно на 90 годишен дятка да му дадеш виагра.
Аз пък да те искритикувам разбирачо , иам Браво 1.9 тд 75 хп и съм с кълер , чип , и кранче на налягане 1.5 бара и ми даде 113 хп .... излезна ми 300 лв. Понеже от такива разбирачи като тебе е на тва дередже форума , не с цел помагане а с цел КРИТИКА !!!
Колега виж поразпитай из форума дали някой като с твоя мотор е правил нещо и така ще можеш да добиеш идеи айде успех и като почнеш с "белите коне" пиши как се развиват нещата извинявам се на колегата за спама,но забелязах,че има много мнения,в които се упрекват или се постъпва с насмешка,което не е готино,все пак за това сме тук,тези които знаят и могат повече да помагат с идеи и примери
обърни се към специалиста от форума.той доколкото си спомням в един пост писа че може да направи такъв мотор да стане 100кс.доколкото си спомням сменя се помпата с друга,на която може да се вгради турбокоректор.също ти трябва и интеркулер
Аз пък да те искритикувам разбирачо , иам Браво 1.9 тд 75 хп и съм с кълер , чип , и кранче на налягане 1.5 бара и ми даде 113 хп .... излезна ми 300 лв. Понеже от такива разбирачи като тебе е на тва дередже форума , не с цел помагане а с цел КРИТИКА !!!
Извинввам се но ще ми кажеш ли къде ти е правен "чипа" явно е нещо ново :P
Под чип,може да има предвид механично пренастройване на ГНП.
Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Под чип,може да има предвид механично пренастройване на ГНП.
Тъкмо смятах да запитам кой чипосва ТД и ти ми разби фантазиите.
Коментар