И какво точно му се тунингова на Пунто ГТ, след като му се сменя двигателя ?
... Темата да се прекръсти за пореден път на "Как да направим 2-16-ка да прилича на Пунто"
...Каква кола караш ? - "Миии то е Пунто-луук, ама двигателя е от Купе/Делта/Дедра ... и аз не знам точно" ... Или вече всичко е ясно при Пунто Гт и ви сърби да се заигравате с други неща ли ? :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как може да се прави тунинг на Фиат Пунто Gt-варианти много
Collapse
X
-
:D не ми се вярва да е по-бърза, ама проблема е друг-само 60тина кг е разликата, обаче повечето от тях идват пред предния мост - не е лошо за драгстер на предно предаване но не искам да знам как завиваWhitePower написа:И после ако вземе та се окаже че пак 1.4 ката е по бърза щото е по лека ще е голям срам
и сте прави че няма смисъл да се обсъждат разни фантазий, ако някой иска да суапва ще си пусне нова тема и така, тази тема е подходяща (и може да стане полезна)за нещо като "общи въпроси по тунинга на ГТ", стига да се поизчисти че доста си мерихте "буустовете"Аз пък започнах бавно но славно да си набавям чаркове и ще видим дали ще стане нещо от ГТ3-ката, подхода ми ще е малко по-неконвенционален пък ще видим дали ще стигне до завършен проект...
тежък е животът лек...
Коментар
-
To тоя тежък муден мотор за да го накараш да тръгне като хората ,ще ти трябват доста подобрения,които ако вложиш в 1,4 разликата мисля ще е минимална.А за баланса на тежестта да не говорим.Може би само малко хора си спомнят за Красио лека му пръст...Момчето загуби контрол над автомобила на завой точно заради леката задница и супер тежката предница.Темата си има конкретна посока,а тя е 1,4 мотора.Който не му харесва да сменя марката или модела.WhitePower написа:И после ако вземе та се окаже че пак 1.4 ката е по бърза щото е по лека ще е голям срам
Коментар
-
казваш за Фиат/Ланчовия 2.0 16ВТ мотор, че е тежък и муден ? Че това е баш мотора из между всички 4 цил. турбо-мотори за които се сетишBavno_PuntoGT написа:To тоя тежък муден мотор за да го накараш да тръгне като хората ,ще ти трябват доста подобрения,които ако вложиш в 1,4 разликата мисля ще е минимална.А за баланса на тежестта да не говорим.Може би само малко хора си спомнят за Красио лека му пръст...Момчето загуби контрол над автомобила на завой точно заради леката задница и супер тежката предница.Темата си има конкретна посока,а тя е 1,4 мотора.Който не му харесва да сменя марката или модела.WhitePower написа:И после ако вземе та се окаже че пак 1.4 ката е по бърза щото е по лека ще е голям срам
Няма да ти казвам че става едни 350 коня със същите промени, с които 1.4 става 180 коня примерно
Вече друг е въпроса че сложен в Пунто става за каране направо само, но държах да не се получават недоразумения относно кое колко е мудно
Коментар
-
ами кофти турбо, явно китайче, или пък кофти мапване, или и дветеBavno_PuntoGT написа:Споделям лични впечатления от едно купе 16ВТ правено на колектор ,няква хибридна турбина ,всичко необходимо,колата вървеше зверски в бууст,но няма такъв лаг човек,много неприятна става за каране,
тук имам перфектен резултат откъм респонс дори и с турбо от типа на ГТ3076Р, все едно че мотор караш, просто трябва да си над 4000 об/мин и мотора следва педала на газта мигновено
Коментар
-
Не мога да кажа какво е било,но при теб нещата се пипат от доста време и най накрая се получи това което трябва,всички видяха на Сливен за което можем да ти кажем едно голямо ЕВАЛА.ici написа:ами кофти турбо, явно китайче, или пък кофти мапване, или и дветеBavno_PuntoGT написа:Споделям лични впечатления от едно купе 16ВТ правено на колектор ,няква хибридна турбина ,всичко необходимо,колата вървеше зверски в бууст,но няма такъв лаг човек,много неприятна става за каране,
тук имам перфектен резултат откъм респонс дори и с турбо от типа на ГТ3076Р, все едно че мотор караш, просто трябва да си над 4000 об/мин и мотора следва педала на газта мигновено 
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар