Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на говорители за вратите - Фиат Браво 99'

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Нямам, представа как свирят фабричните, защото при мен бяха сменени с комонентна система още в италия. По принцип баса им не е нещо особено аз ги сложих защото задните ми надсвирваха предните и се губеше баланса. Бас отпред може да се появи само след демпване и затваряне на обема на вратите и слагането на компонентна система (нещо от сорта на Hertz ESK 570 за 189лв., което на мен ми е доста над бюджета). За бас съм предвидил кутия от стъкломат вградена от лявата страна на багажника с 8 или 10 инчов говорител, която да не ми намали особено обема на багажника, който и без това не е много голям.
    FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.

    Коментар


      #17
      Ето какви ги сътворих с нашата брава. Оригиналните говорители нокия са изляти с фланец, който отдолу ги дистанцира на около 2 сантиматра от ламарината. Поради липса на готови фланци по магазините погнах нокиите с дремела и изрязах от тях това, което ми беше нужно:След като махнах и борда дето стърчи над говорителя и почистих всички мустаци се получи идеален фланецМежду говорителя и фланеца има 3mm акустична самозалепваща се лента, която обира всички неравности: http://www.steadygroup.com/bg-1123/%...%8A%D1%80.htmlКато правим изолацията на вратите мисля да сложа такава и под фланеца.Ето как си легана говорителя с импровизирания фланец като у дома си:Лошото е, че при необработени врати свирят малко по-зле от нокиите, но и затова ще се погрижим.
      Fiat Brava SX 1.4 12V

      Коментар


        #18
        Добре се е получило, сигурно с хубаво уплътнение на вратата ще стане работата. И аз пак ще си попитам, как е чувствителността на мидовете на този херц, спрямо нокиите? За бас съм сигурен че ще са по-добре, но как се захранват при една и съща подавана мощност и кои свирят по-силно?

        Коментар


          #19
          На ухо свирят почти наравно с нокиите, при необработена врата именно баса им се губи. Всъшност ги слушах фул рейндж защото не остана време за монтиране на филтрите и високите. Като довърша колата ще напправя едно демо :D
          Fiat Brava SX 1.4 12V

          Коментар


            #20
            на бравата слойих блаупункт кръгли 6 ин4а. с клещите мъжката завартях и меката ламарина зе да се навива по тях,.. станаха големи дупките... от фазер направих формата и я увих с пвц лента. сега над тях направих форми и сложих елипси пионеер (паралелно вързани) утре ще ка4а снимки

            Коментар


              #21
              p.b.stoyanov написа:
              Вече съм с 4 еднакви говорителя. Доволен съм от звука, следва едни пищялки да взема и един суб и всичко ще си дойде на мястото. Ако някой иска бюджетно решение това е. Само да вметна че слушах Hertz DCX-690 и ALPINE SXE-2035S в затворени еднакви обеми и ALPINE-а свири по добре. Предполагам че и при елипсите 5х7 ще е така.
              Здравей!http://forum.fiat-bg.org/files/dsc_0017_135.jpgОпитвам се да монтирам колините Alpine 5x7, за целта изрязах фабричния ланец, тоест ступух стърчащите части с клещи - така ли да го монтирам, или директно без никакви фланци?

              Коментар

              Working...
              X