Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на предни спирачни дискове и накладки за Fiat Stilo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

LPR не са лоши но са сравнително Low End, за по-непретенциозни коли стават. Относно Galfer с тях внесох колата от Италия а те са вграждат серийно в BRAVO (също и в новото), иначе до колкото знам се предлагат от АИ.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

ТЕКСТАР. Моето Стило е с тях и спира перфектно.Препоръчвам ти ги.
      Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Значи днес смъкнах предните колела за да замеря дисковете. Положението е следнотоДясно колелоспирачен дисквъншен размер 5,5мм от 7мм начална дебелинавътрешен рамер 5,5 от 7 мм начална дебелинаПо средата е вентилациония отвор за охлаждане които е 8 ммОбща дебелина на диска 22ммПри лявото колело е същата история.Направи впечатление че накладките са GALFER 3404FF и са в добро състояние но въпреки това си посвирват понякога.Имам въпрос колко милиметра трябва да са накладките в начално положение когато са нови???Иначе забелязах други неща които трябва да правя но ще пиша за тях в нова тема
        Прикачени файлове
        Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
        Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
        Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
        Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
        ............

Коментар

Моя диск също е с дебелина 22мм - по каталозите даваха че минималното допустимо износване е до 20,2мм.Когато ги смених бяха стигнали 19мм и определено при високи скорости се появяваше вибрация при спиране.Така че ако смятам правилно - сменяй дисковете!!!
          Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
          I am in love with my cars

Коментар

Слагаш 2 монети от 1лев на най-големия ръб и мериш с шублера, вадиш после дебелината на монетите.Минимума е 20мм.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Без да ги мери,още на снимките си личи,че са износени.ГАЛФЕР правят накладки предимно за спортни коли и мотоциклети и са малко по твърди.Погледни на първата снимка в долния край как се отразява светлината.

Коментар

Евала, респект !Аз по снимки диагнози не смея да поставям....засега.Че има ръб има, ама ... докато не премери.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Не четеш ли.5,5от7мм.Само,че това не са точни резултати,щото 5,5 малко трудно ще измери.

Коментар

Вчера замерихме на ново в четери точки по диска в горната част където има и на снимките се вижда ръб дебелината му е 5,678мм странното обаче е че в долната част към оста е 6,034мм . Това го замерихме с Дебиломер за твърди стомани и материали, които използва ултразвук. Точноста му е +-0.01 mm. Старите измервания за които писах бяха само в горния ръб и бяха с шублер. Склонен съм да вярвам на последните показания. незнам ама не ми се струва нормално като се износят с по 1мм от двете страни двата диска и да тичам да ги сменям с нови. ако се намали примерно на двойно на 3,5-4 мм от двете страни да съгласен съм че е наложително. Някой знае ли на колко мм покритие на накладките, светва лампата за смяната им???
                    Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
                    Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
                    Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
                    Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
                    ............

Коментар

Колега, гледам ти снимките на диска и все повече си мисля че вече веднъж са минавали през стругар. Относно накладките не се осланяй на тея кабели в тях че много често имат навика да се водят, късат, откачат и да зацапват буксите, и ти чакай да светне с идеята че имаш накладки.Не знам тоя "Дебиломер" и кого мерихте с него но метода на Емо с монетите и шублера и перфектен. Не видях да си огледал дисковете за пукнатини във витлото, гледам доста са ръждясали може да ги поогледате по обстойно че имат навика да се пукат като кородират много, там е слабо място особенно ако си миеш колата с още горещи дискове.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Абе сменяй, че няма да ти е мирна главата иначе Иначе тука има адски много хора дето биха казали, караааааай нищо им няма
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Дисковете са ти за смяна. Няма да изкарат нов комплект накладки, а гледам че и те са ти за смяна. Инвестирай в хубави дискове и накладки и няма да съжаляваш. Брембо макс или плътно Брембо в комбинация с Ате или Феродо ФДБ серията ще ти паснат много добре.

Коментар

Предлагат ми дискове за Мареа 1.8 - Брембо вентилиранипредни по 54лв/бр или Феродо по 49лв. Дали да ги взема? Какви накладки да им взема ако избера тях?
                            Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Те всичките предни са винтилирани, Брамбото не са лоши, но това 54лв за брой ли е или за комплекта, така или иначе ги продават комплект. Накладки има много написани в темата.Накладките на тексар са добри но някой ги дразне свиренето. Внимавай че има два размера на накладките.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

54лв. е бройката,вече накладки колегата каза има доста писано в темата за тях.
                                Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Working...
                                X