Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

странен проблем със спирачки на мареа 2.0

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    странен проблем със спирачки на мареа 2.0

    Привет на всички проблемът е следния. преди 2 месеца смених предни дискове и накладки поради голямо износване на дисковете след около 1000 км навъртяни с новите дискове и накладки започна да тресе при спиране. под тресе имам в предвид следното : натискам спирачката леко и се усеща едно ритмично затягане (спиране) и отпускане при равномерно натиснат педал на спирачката. няма вибрации на волана и педаладо сега сам проверил : гуми , джанти окачване - перфектни , дисковете равномерно" износени" накладките лягат перфектно .единственото което според мен може да е да сам си купил криви дискове , но ако беше така не бли ли трябвало да започне да ми тресе веднага след смяната а не след 2 месеца ??? дайте идея от какво може да е че сам в шах вече . и как мога да разбера дали дисковете са криви или не ?? мислих за стенд на спирачките но там ще покаже ако има разлика в спирачното усилие на отделните колела но няма как да хване крив диск колата е с абс(работещ)поздрави
    weekend hlx 2.0 20v

    #2
    Кривия диск можеш да го хванеш като свалиш двете предни колела и вдигната във въздуха запалиш и я слагаш да върти на 3-та скорост примерно и гледаш всеки апарат. Ако диска е крив се вижда как лекичко избутва накладките към апарата. Другия вариант е с часовник на струг да ги проверят за отклонения.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

    Коментар


      #3
      Това упражнение мисля ,че е възможно и с вдигане гумите ... една по една ?! Аз лично съм го правил, но внимателно де, все пак!!! Но това не е важно.Имам един въпрос: като са сменяни дисковете, видял ли си дали там където лягат на главината е хубаво почистено?
      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
      http://www.keepfighting.ms

      Коментар


        #4
        Най вероятно дисковете са менте. Загряваш/охлаждаш и кривината е налице. Свали ги и ги дай на стругар да ги провери и изправи, но това е временно решение ако проблема е в тях. Също така може да провериш и отзад как е положението, може и от там да идва проблема.

        Коментар


          #5
          от зад са за смяна изтъняли са дисковете вече(имат ръб ) , но надали е от зад проблема така изведнъж да се изкриви диск които е каран незнам колко хиляди километри а относно това дали са ментета или сам ги купил криви надявам се ахм-ауто да си държат на името и на качеството на стоката. Над 1000 лв оставих там в рамките на 1 месец и се моля да не са ми дали някой фалшиви дискове то махни дисковете ама ако са ми дали криви такива то какво остава за ремъците и ролките ганитурите свещите маслата и филтрите които съм зел от там. до сега са били винаги коректни и не съм имал проблем със стока от тях, но не изключвам вероятноста да са били криви. лошото е че минаха вече няколко месеца и дори и да са криви си остават за моя сметка.Относно прегряването и рязкото спиране съм 100% сигурен че не е станало тъй като знам как си карам колата и много я пазя . За мястото където ляга диска съм убеден че е почистено и ляга добре това беше първото нещо което накарах маистора да направи
          weekend hlx 2.0 20v

          Коментар


            #6
            Колега, виждам че си от София. На Константин Величков между Стамболийски и Тодор Александров има едни пичове дето се занимават само със спирачки...при тях си шлайфах дисковете( без да се свалят) имат много интересна машинка, нещо като мобилен струг. Много съм доволен ! Те могат да ти измерят дали са криви, дали ще стане със шлайф. самото шлайфане е 25лв. на колело. Препотъчвам ти ги. Не са ми познати и не им правя реклама. Просто съм им използвал 2 пъти услугите и всичкое било точно.
            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

            Коментар

            Working...
            X