Момчета, трябва да сменям задните пружини защото са омекнали. Да попитам как се сменят и възможно ли е да стане в домашни условия, необходими ли са ми скоби? Колата е Пунто 1.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се сменят задни пружини?
Collapse
X
-
Е, нормално. Все пак един лос може да си тежи над половин тон спокойно. Като ти удари едно копито, то лесно ще падне пружината. Ма не всеки има под ръка един лос за помощник.kluchar написа: Преглед на мнениетоПоне ноже да стаане без скоби - малко може да се мамогне с лос .
A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Момчета, смених ги!!!
Да обесня процедурата, може да е полезна за някой като мен-незнаещ.
1.Разкача се долният болт на амортисьора.
2.Носача леко увисва, но не достатъчно, затова се развиват и болтовете на стабилизиращата щанга (3 на брой).
3.Носача пада изцяло и другото се знае.
4.Всичко в обратен ред.
П.П. Аз скъсах един от болтовете на щангата(много беше ръждясъл)
Също така смених и единият буферен тампон..........не питайте как съм го набил, с едно самоделно устройство :DFiat Punto MK1 1.2 60 hp, 99`
Коментар
-
Нищо особено не е, просто проявих малко творчество.NikMar написа: Преглед на мнениетоЯ покажи устройството, на някой може да помогне.

Намазах върха на тампона с грес и подпрях тръбичката отдолу с крик, помогнах леко с отвертка и стана.Fiat Punto MK1 1.2 60 hp, 99`
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар