Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешно показание на уред

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Според мен тази тел ще издържи около 2.7 секунди преди да се стопи, максимум 2.8. Ако не го възстановиш в оригинален вид, следващия път използвай тел поне 4 мм^2. (Диаметър над 2 мм) Така е по-малко вероятно да се запалиш в движение.

    Коментар


      #17
      пичове,моля ви за внимание...понеже мисля да го монтирам днес ще има ли проблем както съм го "ремонтирал"?

      Коментар


        #18
        Аз лично смятам че ще има проблем. Мисля че колегата в поста преди мен имаше предвид същото. Използвай толкова дебела тел, колкото е дебел кабела, който се включва в този резистор. А той е поне 2.5 кв. мм.

        Коментар


          #19
          gronholm написа:
          пичове,моля ви за внимание...понеже мисля да го монтирам днес ще има ли проблем както съм го "ремонтирал"?
          Не може предварително да ти се каже какво ще се случи след като си променил фабричното решение.Премахнал си термоизключватела и си дал на късо с някакъв си проводник.Зависи много от условията на работа,може да ти изгори този проводник,но може ако е достатъчно дебел и при по голямо термично натоварване да ти замине някое от съпротивленията в зависимост на коя степен работи в момента.

          Коментар


            #20
            понеже четох тук из темите и видях че има хора които са побългарявали с тел или пластинкаИначе телчицата на оригиналния термопредпазител я видях и е доста тънка,но е на спирала...Абе аз си мислех да сложа две парчета тел...Може да добавя още едно парче или да импровизирам и да направя спирала от тази медна тел с диаметър 1,2 мм която сега съм сложил

            Коментар


              #21
              Разликата с оригиналната телчица, е че тя е реотан, с определено съпротивление, и през нея минава по-малък ток. Така както си направил - все едно да свържеш кабелите в буксата на късо, и вентилаторът ще върти с максимална скорост винаги. Което значи че кабелът (телта, която слагаш) трябва да е толкова дебел, колкото и оригиналните кабели от тази инсталация.

              Коментар


                #22
                сложих пак от същата тел,само че направих спирала(малко безмислено,но така реших).Всичко работи вече нормално,ще видим колко време ще издържи.Аз все пак ще се опитам да намеря термопатрон за да възстановя оригиналната схема.Благодаря на всички отзовали се!

                Коментар


                  #23
                  gronholm написа:
                  Аз все пак ще се опитам да намеря термопатрон за да възстановя оригиналната схема.Благодаря на всички отзовали се!
                  Това е решението-истинското.Термоизключвател 60*

                  Коментар


                    #24
                    Сега прегледах темата, и съм се заблудил много. Моля постовете ми да не се считат за верни ! Аз говорех за съвсем друго.... Съжалявам !

                    Коментар

                    Working...
                    X