Здравейте
От вчера при мен се наблюдава следния проблем. Стреклата показваща градусите на охладителната система прави каквото си поиска. Първо след изминаване на 5 6 км въобще не се повдига,а в купето си духа топло,има парно. По някое време вземе че се размъда и покаже( относително точно) каква е температурата. След минута-две вземе че пак падне в неотрално положение(уж че колата не е загряла) и така . Одеве пък се качи само до първото делене показващо около 50-55 градуса а вътре духаше горещо. Колата си има парно,загрява си нормално. Какъв може да е този признак.Мислех си че е от датчика който е в термостата или пък някой друг датчик,но за по-сигурно ще изчакам компетентните ви отговори. Колата е Мреа 1999 с пластмасовите колектори .Благодря ви предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Грешно показание на уред
Collapse
X
-
На коя от двете коли ?Почукай стъклото, ако стрелката при почукване играе:http://download.fiat-bg.org/Books/Br...tempdial_2.pdfF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
-
Мисля че проблема не е с играене на стрелката защото тя пада плавно надолу както и плавно се качва. Опитах и с потупване но няма ефект,дори когато показва някаква температура след потупване не помръдва........ Друго предположение?emzo написа:На коя от двете коли ?Почукай стъклото, ако стрелката при почукване играе:http://download.fiat-bg.org/Books/Br...tempdial_2.pdfFiat Tipo 1.4 91 AGT cat.
Fiat Marea 1.6 16v 99
Коментар
-
Има ли някой някаква схема на въпросния термостат след 98ма година или поне снимка с означение на въпросния датчик? Ще бъда особенно благодарен за едно подобно онагледяванеmaskarata написа:Датчика се намира на термостата. Моята е с два датчика и един път бях размърдал клемата на датчика за таблото, и стана точно така взе да шава нагоре надолу стрелката. При по-новите след 98г. датчика е комбиниран и е в един корпус.
Fiat Tipo 1.4 91 AGT cat.
Fiat Marea 1.6 16v 99
Коментар
-
Не съм!! Искат ми 30лв за въпросния датчик. Засега ще се въздържа,но към края на месеца ще го оправя. Важното е че разбрах от къде еjivkopetrov написа:оправи ли се проблема аз имах същия оказа се от датчика смених го и всичко си дойде на мястото
Fiat Tipo 1.4 91 AGT cat.
Fiat Marea 1.6 16v 99
Коментар
-
Mисля,че на пластмасовите колектори термостата е с един датчик.ludiqbasist написа:Не съм!! Искат ми 30лв за въпросния датчик. Засега ще се въздържа,но към края на месеца ще го оправя. Важното е че разбрах от къде еjivkopetrov написа:оправи ли се проблема аз имах същия оказа се от датчика смених го и всичко си дойде на мястото
Коментар
-
Здравейте,фенове на фиат!Аз по принуда пиша тук и използвам тази тема, тъй като на сестра ми Пунтото (1,1) ме дразни и прави номера.Значи общо взето проблемите са 2,но на единия видях как се реагира-става въпрос за загубващите се 1 и 2 степен на вентилатора на парното.Понеже свалих "виновника" (на снимката)и преди малко мерих въпросните съпротивления и термоключ установих че термопатрона е заминал(дава безкрайност,доколкото разбрах трябва да е почти нула).Сигурно ще го заместя с тел.По другите крачета само на средните две ми даде около 2,5 ома,на другите безкрайност.Какво мислите за съпротивленията и изобщо?НО...другия проблем по ме дразни:стрелката за температурата стои на нула.Така,подчертавам че1.термостата е сменен2.датчика е изправен(сложих нов за проба,но проблема остава),освен това му мерих съпротивленията3.мотора си загрява нормално,перката си включва4.системата е идеално обезвъздушена5.парно си имаАз лично смятах че буксата която е за прибора за бензина и температурата на антифриза прави магарии,но след откачане и оглед се вижда че е наред,освен това има отчитане на бензина.Да свалям ли таблото и как да проверя или "събудя" уреда за температурата?Силно се надявам на съвети,щот сериозно ме дразни товаКолега, добре дошъл във форума. Желателно е да постваш във вид на "чист текст". В случая няма нужда постът ти да е оцветен. Премахвам синия цвят.Модераторски екип на fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар