Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Промивка на радиатора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Промивка на радиатора

Здравейте колеги.Имам Фиат Марея 1.8. Искам да източа радиатора за антифриза за да го промия.Има ли начин това да стане без демонтаж? Радиатора е Magneti Marelli.Някъде бях чел ,че има кранчета в долната част.Така ли е? Искам да събера повече инфо преди предстоящите манипулации. Благодаря предварително.
    Последна редакция от stufy; 20.07.2025, 20:21.

Кранчетата са на двата маркуча и са в горния край , не в долния. Може би ще трябва да изкараш маркучите от страната на двигателя.
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Кранчета за източване няма за тази цел.
      На радиатора има една пробла обикновено в горния ляв ъгъл на радиатора, която служи за обезвъздушаване евентуално.

Вадиш 2- те дебели маркуча от дясно на радиатора с маркуча промиваш от горната дупка, също и към двигателя може да попродухаш с вода.
      Изчакваш да се изтече закачаш обратно и наливаш антифриз.

Вече с обезвъздушаването на 1.8 на пунто и купе аз лично не съм виждал на моите да имат пробки за обезвъздушаване на маркучите към парното отзад на всигателя, както е примерно на 1.2 моторите на фиат от които се обезвъздушава.
      1.8 ците понеже имат уж няква клапа на капачката и маркуч към нея, ги оставям да си се обезвъздушават сами.

Коментар

Working...
      X