Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

избор на Акумулатор - Гигават или Фиамм

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Еее, не, това НЕ е реклама. А, Оги, да попитам, в търсачката трябва ли да се напише текста със същите наклонени букви?Аз също не съм гласувал. Нямам наблюдения върху тези марки. Карам Bosh.
    Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
    Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
    Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

    Коментар


      #17
      Моя Гигават изкара 4 години и го прецака презареждащ алтернатор.На Волвото за 2 години ми сменят 2-ра рекламация Фиамм.
      Marea TD100

      Коментар


        #18
        lhristov написа:
        Еее, не, това НЕ е реклама. А, Оги, да попитам, в търсачката трябва ли да се напише текста със същите наклонени букви?Аз също не съм гласувал. Нямам наблюдения върху тези марки. Карам Bosh.
        Няма реклама, сайтът е на производителя, а не на търговец. Накланям, за да изглежда като чужд текст (цитат). Всъщност не съм търсил в други сайтове, но може и на друго място да го има с толкова много гаранция. Аз го купих именно заради 40-те месеца гаранция, през октомври 2011. Исках да посъветвам автора да потърси разумен компромис между цена и гаранционен срок, а не толкова да се избира по марка. Всяка кола е специфична и си има особености - някои се карат по 3 км и се гасят, по 6 пъти на ден, други се палят и се кара 300 км, преди да се изгаси, два пъти седмично, на трети им презареждат алтернаторите, четвърти - нещо друго. Затова два напълно еднакви акумулатора може да се представят в двете крайности. Както видяхме имаше силно положително мнение за Монбат, последвано от отрицателно. Моят Ексайд пък се скапа точно на 12-я месец от изтичане на двегодишната гаранция. Избутах още 12 месеца с него де. Поддръжката също е изключително важна и пак може да отведе в двете крайности. Тая Берга сега - редовно я дозареждам и винаги, в най-големия студ - върти мощно.

        Коментар


          #19
          Гигават 3 г на пунтото ползвах, като цяло бях доволен ,но започна в студовете малко по-слабо да върти, докато един ден точката не запали.Колата се караше всекидневно по 45-50 км.Фиам- служебната омега е над 3 г с него и няма проблем, 2,5 дизел, лятото изкипя буквално. Налях му почти 1,5 литра вода и то от крайпътна чешма. Проблеми няма, тази зима пали без проблем, колата не се кара всекидневно. Затова гласувах за фиам.На брава бях до сега с 2 бр Искра, карах точно колкото гаранцията и умираха, накрая разбрах ,че имам утечка и затова се получава така. Сега съм с Варта, но и тя 2 г се караше с тая утечка. За сега държи но да видим...Според мен всичко е до късмет и зависи НАЙ-ВЕЧЕ от състоянието на колата
          Play Golf ,but not drive golf!!!
          Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
          C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

          Коментар


            #20
            Бях със Гигават,издържа точно 2 години и 3 месеца,след това си купих един със 3 години гаранция и му остават още 2 зими гаранция.
            Lancia Kappa 2.0 20v 145hp- 1995 Landi Renzo lambda kontrol v-05
            Fiat Bravo 2 1.9 jtd 150hp

            Коментар


              #21
              ogi28b написа:
              Поддръжката също е изключително важна и пак може да отведе в двете крайности. Тая Берга сега - редовно я дозареждам и винаги, в най-големия студ - върти мощно.
              Калко често го зареждаш? Моя показа признаци на износване на 4-тата зима, когато се наложи да го заредя за пръв път, защото стартерът въртеше бавно. Тази зима го заредих 2 пъти и го считам за тоталка и то не защото въртеше бавно, а защото при палене прекъсваше радиото. В посочените случаи говорим за температура под -15 и първо палене за деня. След зарежданията това го няма. Имаме много различни мнения явно за перфектен и свършил. На всичко отгоре живея на север и зимата е доста по-корава. Много зависи от автомобилът как ще държи акумулаторът. В случая си с дизел и съм далеч от мисълта, че моят ще се държи при теб както при мен. Тук само гаражните дизели движат зимата
              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

              Коментар

              Working...
              X