Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за зимни гуми на Фиат Браво

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    kalin555 написа:
    Не мога да разбера защо след като си знаете оригиналния размер в случая 175/65/14. се чудите какво да сложите и особено високи гуми като за москвич. Ако е само защото Ви се намират такива да. Сега друг е въпроса дали се събират в калниците. Който е слагал да каже. Аз например на Типото съм слагал отзад на баща ми от Кромата 195/60/15 и стават ама е като валяк. просто е грозна колата и не стои на пътя. Като съвет за зимата един размер по тесни от заводския а лятото каквото е оригинално. Но и да си слагате зиме и лете по заводски рамер пак си е добре. За колегата ако оригинално е 175/65/14 за зимата стават 165/70/14. и ще рови из снега. По широка гума е по зле ( разход на гориво ,товари окачването и по лошо сцепление и т.н.). Затова има калкулатори из нета за да се избират съвместими размери гуми.
    при мен случая е друг понеже нямам много пари а тези гуми ми изпаднаха за това питам иначе исках да си е фабричния размер но знаете как е в България , работиш и винаги си вътре
    FIAT BRAVO 1.2 16V

    Коментар


      #17
      Оооо ... Това дето работим и сме все назад е ясно като бял ден. Ако опреш дотам наистина слагаш каквото има , а пък каквото ще да става. И аз съм имал такива моменти когато трябва кола а няма как да я обслужа. Между другото на проблема с гумите намерих решение , което е горе долу приемливо. Случайно попаднах в Практикер ( преди 3 години ) на една промоция на безлихвен кредит ( от Уникредит) и си купих гуми за зимата оттам. Цените бяха също промоционални и много изкярих. Изплатих ги за по малко от година а вече 3-ти сезон карам с тия гуми и са още на 7.5 мм. Имат поне за още 2 сезона. Много си заслужава упражнението защото взимаш слагаш и караш , само ходиш допълнително до гумаджия ама не е кой знай какво. Горещо препоръчвам на колегите който не могат да съберат за гуми да си вземат на изплащане от Практикер. Крайната цена идва по- висока , но решавате проблем за години напред. Така си взех и летни гуми миналата година и сега не му мисля. Продават обикновенно нискобюджетни марки ама не пречи -нови са и нямате проблем. 100 пъти по добре е от втора употреба боклуци. Имайте предвид , че за летните гуми плащам по 20 лв. вноска на месец. Това е по добре отколкото да се пребивате по пътищата със стари гуми. Успех.
      не подценявайте италианските коли
      Tipo 1.6 (149.C2.046)

      Коментар

      Working...
      X