Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за гуми Michelin Alpin със стар DOT

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Мдам, мерси за хинта.Ще видя на място. Или TS850 - доближава се по износоустойчивост с мишлена и ламелите не ми идват много хайтек:То цената не ме притеснява, като това важи и за пилот алпина.Само дота е проблемен там, то иначе нямаше да има и тази тема
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

    Коментар


      #17
      Гласувах с "Не".

      Коментар


        #18
        гласувах с да осбенно за лятни гуми
        Bravo 1.9d 97г

        Коментар


          #19
          ogi28b написа:
          Гласувах с "Не".
          И прееба стъкмистиката - сега ни водите с един глас Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Шегувам се естествено.Днес се разходих до един познат, който търгува с гуми.Намери на едно място Pilot Alpin PA2 според някакъв екселски файл.Kaзах му в понеделник да провери дота и ако е 2009 да ги взима (според него вероятността клони към нула).Обаче погледнах на живо обикновеният Alpin A4 и ми се тушира субективизма към нея...Не ми изглеждат никак зле и в комбинация с тестовете за нея от тази и миналата година не е супер зле Ако др. седмица не ми докара така бленуваният пилот, обувам 2 обикновени A4-ки и слагам да се грее ракията.Ебаси дилемата, все едно ше се женя за тая гума Ще кажа каква е развръзката.
          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

          Коментар


            #20
            Аз ще ти кажа каква ще е развръзката преди да загрееш ракийката Та ще ти кажат, че гумата я няма според файла.Ти ще се сетиш, че няма да се жениш за тая гума и леко с прецакване (така ще мислиш) ще се сдобиеш с Алпин А4.Всичко това преди ракийката.След това ще налееш малко от ракийката да се утешаваш, че все пак си с нови гуми.Ще падне някой ден хубавия сняг.Ще видиш как драпа тази гума в сравнение с преди.След този ден ще се прибереш и ще удариш още 2 ракии по случая.Една за това, че си бил толкова заблуден и втората за хората от форума.Ха наздраве за предписания път.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

            Коментар


              #21
              Еее, стига бе - чак такова доверие да им гласувам че дори да ги сложа на двигателните колела?!?Аз си мислех да ги оставя отпреде...А може пък и да им дам един вот на доверие след толкоз суперлативи.И най много от 7 години за първи път да се наложи да видя веригите, дето ги мъкна всяка зима в багажника работят ли.Ако не, ще ги махна и на тяхно място ше сложа шише ракия.Тя може и да не подобри проходимостта но поне няма да умра от студ някъде
              I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

              Коментар


                #22
                Какво стана, взе ли? Че и аз съм пред тая дилема. Имам изкарали 5 сезона Мишлен А3, изглеждат като нови егати. Ама нали пусто ’зимни гуми се карат три сезона и се хвърлят’, аз съм прескочил тая граница с два сезона. И сега се колебая между Континентал новия 850 и Мишлен А4.

                Коментар


                  #23
                  До 2010-та карах зимни Michelin Pilot Alpin с DOT 0040... накрая едната се спука отстрани а предните 2 ги дадох на един приятел още ги търкаля за задни и имат към 6мм грайфер
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

                  Коментар


                    #24
                    Моя гумаджия твърди, че ’мекото’ на гумата е заминало, а точно то помага при сцепление на киша и сняг. Каза ми, че в момента гумата е на ниво ’всесезонна’, може да се кара на сухо и дъжд, но при сняг, лед и киша ще имам проблем. Затова, казва, си доволен, щото във Варна много сняг няма, а като има сигурно не караш. Така е, понеже основно жената кара колата, като се закишави вънка и казвам да си хваща рейса или такси. Не само заради гумите, ами защото тя няма голям опит на сняг (то кой варненец има), а и даже да спре не знае кой ще я отнесе с летните си гуми. Е то какво се оплаквам, хората сменят на по три сезона гуми, аз с 5 сезона няма от какво да се оплача. Ама пусто да не ми изглеждаше така като нова...да ме боли сърцето само... . Но моите не са ’пилот’, а и сигурно като се кача на нови ще си кажа ’ахааааа, верно има разлика’.

                    Коментар


                      #25
                      Мишлин алпин не знам защо са меки и след бая години.Задните ми 15ки бяха с дот от 2006та, взех ги преди почти 3 години, и бяха меки та меки. Тази година ще ги сменям, щото миналата към края на сезона се бяха поодървили. Това са гуми на 6 години! Взех ги за 90лв двете обаче, на старо..на 3 години. Идеалин грайфер тогава. Определено цената не си заслужава.
                      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

                      Коментар


                        #26
                        Ходих днеска да търся Мишлен или Континентал. Много скъпи гуми били, никой не ги купувал, затова не поръчвали. Тъй че във Варна Мишлен и Континентал няма (уж). "А пардон, май някъде в склада евентуално може и да има един Мишлен румънско производство". Не мерси.

                        Коментар


                          #27
                          Извинявам се, че не съм отговарял от известно време.Не, не съм купувал нищо, щото след инцидент съм малко в гипс и не ми е до тях.Иначе гумаджията ми звъня минала седмица, че е доставил A4, още топли заводски Ако не се лъжа ме оферира с цена около 116лв за размер 195/65/15.И според него добре се харчели.Аз последно се бях спрял на 2 обикновени алпина А4 но както казах малко отложих "инвестицията", че изскочиха други неща
                          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

                          Коментар

                          Working...
                          X