А какво масло препоръчвате, да пробвам може пък дизеловото стило да работи като бензинка
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо има толкова много негативни мнения за масло Селения
Collapse
X
-
Аз съм карал със Кастрол Магнатек 5/40,Арал 10/40,БП наливно 15/40,М10Дpatrik212 написа:А какво масло препоръчвате, да пробвам може пък дизеловото стило да работи като бензинка
Шел наливен от бивши колеги автобусаджии и още доста други марки,но сега си взех Маннол Класик 10/40 понеже ползвам чрез една фирма отстъпка,но за мен си излиза доста изгодно.Не виждам някаква фрапираща разлика между Манол-а и скъпите масла засега.По нататък само Господ знае.
EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Ами, някак много по-логично ми се вижда, щом точно този двигател харчи масло и тропа, да има нещо гнило в самия двигател, а не милиони други, които нито харчат, нито тропат със същите масла. Аз на моята кола започнах с 15W40, защото не знаех в какво състояние е двигателят, когато я купувах, после минах през три смени със Селениа 20К, което, както знаете, е 10W40, и сега съм с пълна синтетика. В никой от тези случаи не ми е тропал двигателят, както и не съм доливал до 13 000 километра, колкото максимално съм ползвал дадено масло.Stefanaki написа:Само не разбрах какво точно искаш да кажеш с тоя пост - да пращам колата в Надин, защото когато се движи със Селения има чукане на повдигачи и разход на масло след 7 000 км. И понеже има други двигатели, при които това не се случва, то следователно точно този си е изпял песента.Или ако приложим твоята логика за другото масло. И то е "направено за милиони автомобили и то, не за да тропат" и наистина с него няма тропане, няма доливане. И това се случва не с едно друго, ами с няколко различни марки, но с еднакъв вискозитет. Ама ще взема да ви послушам и да кажа на баща ми да сменя двигателя, защото според качествата на масло Селения, то този двигател за нищо не става.sugarboy написа:Като се замислиш, за да тропа и да доливаш, проблемът не е в маслото, а в двигателя, защото това масло, каквото и да е, е направено за милиони автомобили и то, не за да тропат. Другата логика пък какво сочи - един двигател не тропа нито със Селениа, нито с каквото и да било друго масло, нито пък се нуждае от доливане?
Даже при избор на следващ автомобил, ще изявя желание първо да го покарам 10 000км със Селения и ако всичко е наред с двигателя, чак тогава ще го доизплатя.
Айде моля ви се малко по-сериозно.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Значи сигурно аз съм имал нещастието двете ми смени със Селения да бъдат от партида произведена в Турция (2006 - Споразумение за производство на FL Selenia от Приста Ойл в Турция), а пък останаалите милиони доволни потребители да са попадали на партиди произведени от FUCHS, AGIP, Petronas и още знайни и незнайни доствачици на масло, което е опаковано в метални кутии с надпис SELENIA.Достигам до този извод, защото същият двигател работи абсолютно безпроблемно с Total, Yacco, Fuchs и Elf. Ще взема при следващата смяна да опитам с Приста и ако ефекта е същия като със Селениа, то ще е ясно от къде е "проблема".
Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Е че как няма да препоръчват като Селения е собственост на Фиат, няма да препоръчват да сипваш от конкуренцията яBO написа:Да.patrik212 написа:Някой знае ли, новите модели на Фиат с какво масло се препоръчват да се карат? Пак ли е Селения?
Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Естествено...че с какво друго....?Нали е италианскоpatrik212 написа:Някой знае ли, новите модели на Фиат с какво масло се препоръчват да се карат? Пак ли е Селения?
Другите масла не стават за Фиат,щото метала от който е направен мотора на Фиат е по-особен и "обича" само такова масло
Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
Не е собственост на Фиат.pi4_s_bravo написа:Е че как няма да препоръчват като Селения е собственост на Фиат, няма да препоръчват да сипваш от конкуренцията яBO написа:Да.patrik212 написа:Някой знае ли, новите модели на Фиат с какво масло се препоръчват да се карат? Пак ли е Селения?
A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
А защо FL Selenia , е съкращение от Fiat Lubricanti ? И в официалния сайт пише,че първоначално е създадена като отдел за масла на Фиат? Или може би нямат нищо общо ама щото са готини от Фиат ги препоръчват съвсем безкористно и без да имат никаква икономическа изгода от това?BO написа:Не е собственост на Фиат.pi4_s_bravo написа:Е че как няма да препоръчват като Селения е собственост на Фиат, няма да препоръчват да сипваш от конкуренцията яBO написа:Да.patrik212 написа:Някой знае ли, новите модели на Фиат с какво масло се препоръчват да се карат? Пак ли е Селения?
Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Вече не са собственост на фиат и вече не ги препоръчватpi4_s_bravo написа:А защо FL Selenia , е съкращение от Fiat Lubricanti ? И в официалния сайт пише,че първоначално е създадена като отдел за масла на Фиат? Или може би нямат нищо общо ама щото са готини от Фиат ги препоръчват съвсем безкористно и без да имат никаква икономическа изгода от това?BO написа:Не е собственост на Фиат.pi4_s_bravo написа:Е че как няма да препоръчват като Селения е собственост на Фиат, няма да препоръчват да сипваш от конкуренцията яBO написа:Да.patrik212 написа:Някой знае ли, новите модели на Фиат с какво масло се препоръчват да се карат? Пак ли е Селения?
Аз вчера си смених маслото на пунтото с ново Selenia Gold.Забелязах, че има нова опаковка на която пише Petronas над надписа Selenia.Преди година и половина опаковката беше малко по-различна и което най-много ми нааправи впечатление, че от зад текста на български беше удебелен което ме наведе на мисълта, че съм попаднал на партида предназначена за нашия пазар което не е много добре :DСега на новотоо, текста на български не е удебелен.Ето, открийте 10-те разлики:http://images.google.com/imgres?q=%D...,s:0,i:131От зад удебеление текст:http://postimage.org/image/5r93lay1b/С риск да си повторя мисълта, но според мен щом текста на български е удебелен, то значи маслото е предназначено за нашия пазар. Btw снимката е от румънски форум.
_/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
-
Нещо да съм казал, че съкращението не означава това?И както ти сам го написа "първоначално е създадена" е точната дума. Вече не е собственост на Фиат и това е.А дали имат икономическа изгода, за да ги препоръчват, ти как мислиш? :Dpi4_s_bravo написа:А защо FL Selenia , е съкращение от Fiat Lubricanti ? И в официалния сайт пише,че първоначално е създадена като отдел за масла на Фиат? Или може би нямат нищо общо ама щото са готини от Фиат ги препоръчват съвсем безкористно и без да имат никаква икономическа изгода от това?A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар