Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рекламация за "жаба" на автомобилна гума?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    pecata написа:
    Това,че доста хора карат с гуми втора ръка говори само колко сме зле финансово и е доста тъжно.По темата:Сложи ги тия гуми отзад и си свиркай.С такава неравност карам toyo proxes вече 3-то лято.Няма проблеми и не спада.Отзад съм ги сложил.
    Факт.

    Коментар


      #17
      Аз пък да дам един + за въпросните гуми.На личната ми кола сложих 2 и съм доволен от тях.На служебните ни бяха пратили зимни такива и се държаха отлично.Не мисля, че си се прецакал с гумите,просто си попаднал на дефектна.Мисля че трябва да си потърсиш правата в КЗП и да искаш замяна.
      Peugeot 307 2.0i ГИ
      ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

      Коментар


        #18
        Днес от гумаджийницата бяха неочаквано отзивчиви. Отидохме в склада на едро, от който е купена проблемната гума. Оттам я взеха, дадоха ми протокол, че гумата е при тях и казаха, че на 3 месеца минава комисия, която тества рекламираните гуми. До края на годината трябва да има резултат. Мога да ги изчакам, защото днес използвах момента да сложа зимните гуми, и дженерали-то, които са летни, не са ми спешни.Независимо от резултата, аз с тази гума със сигурност няма да карам повече. Или ще ми я сменят с нова, или ще ми върнат парите, или за моя сметка ще си купя още една същата, за да ми станат пак чифт.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

        Коментар


          #19
          преди време на една корморан ми изпъкна лека неравност и въпреки че ги бях купил от Метро гаранцията я покриваше Диана.отидох там и искаха да ми кажат че е от съединяването на гумата,ама не им минаха номерата като им казах че от съединяването има неравност но навътре ,а не изпъкнала навън,гледаха ,пулиха се и накрая ми дадоха някаква изтъркана да карам и след месец ми изплатиха парите(или ти дават друга).така че винаги има шанс да искат да те метнат

          Коментар


            #20
            Вчера ми се обадиха, че ми признават гаранцията. Демек жабата наистина се е получила в резултат на производствен дефект. Или пък (според мен) на лошо съхранение на гумите в склада. Като ги гледам как са наблъскани една върху друга, си мисля, че на по-долните гуми в колоната не им е много комфортно... Спомням си, че още когато ги поставиха на колата, тази, която по-късно направи жаба, не ми хареса, някак си жълтееше в сравнение с другата. Но пък ДОТ-ът беше същият и нямах причина още тогава да искам да я сменят. Освен това след първата седмица се получиха вибрации, но я завъртяха по оста на джантата и вибрациите стихнаха. Абе беше си прецакана.Та гаранцията ми я признават, само че понеже гумата била карана, трябва да доплатя 20 % за нова гума. А и разбира се в момента нямат такава със същата шарка и ще трябва да почакам. Абе циганска работа, ама пак е нещо: 20% < 100%
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

            Коментар


              #21
              Венко, на гуми за 148лв. от една общинска дупка ми излезе бая голяма цицина. Ходих да си търся гаранция, каквато очевидно не признаха. Залепиха ми 12 слойна лепенка отвътре по целия размер на цицината - карах я 2 години като предна, а сега благодарение на износването е задна. Считам, че на цената за лепенката ми е добре нова гума
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

              Коментар


                #22
                За какво се слага тази подложка?Елементарно - да не допуска налягането, което е в гумата да упражнява същото на стената на гумата.Като се сложи въпросната подложка, единствено се маскира проблема. Тези балони се получават от разкъсването на армировката на гумата. Съответно в тази част гумата не носи абсолютно нищо.И в един момент, както си се отпуснал да си караш колата след 10 месеца, жената до теб те нервира, децата пищят, ти изнервен от цялата ситуация даваш газ да се прибереш, като цялата ситуация те вкарва в близкото дере или в насрещно движещия се автомобил.Може и да не стане никога нищо, но аз лично предпочитам да не въртя колелото на късмета с един сектор с черепи върху него, а другите с "печалба" от 148лв.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

                Коментар


                  #23
                  Точно 5 месеца след случката смениха гумата с чисто нова, като доплатих 19 лв. Не виждам логика в това да доплащам, но пак е по-добре от нищо.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                  Коментар


                    #24
                    Явно не ми върви с тази гума. Днес, преминавайки през едно село, закачих или по-точно ударих странично бордюр с предна дясна гума. Причината е, че на тесен участък трябваше да се размина с камион и не прецених добре разстоянието до бордюра. Карах със скорост около 50 км/ч и определено се усети ударът в бордюра. Първоначално ми се стори, че няма никакви поражения, колата не дърпа на някъде, воланът не се е изкривил. Но по-късно измих гумата и забелязах една вертикална чертичка, която се вижда само под определен ъгъл. Няколко пъти я снимах, но на снимките не личи, затова съм драснал с химикал, за да се добие представа къде се намира. Като мина с пръст около чертичката се усеща лека вдлъбнатина.Утре явно ще ходя по майстори - ще искам да прегледат носачи, шарнири, накрайници, за да съм сигурен, че всичко е Ок след удара. Ще се консултирам и с някой добър гумаджия, за да си каже мнението за тази гума. Много ще ме е яд, ако трябва да я изхвърля, защото е само на около 3000 км. Вариантът да я преместя отзад не ме устройва, защото задните гуми са друга марка и не мога да ги разменя. Вашето мнение за гумата? Безопасно да се кара с нея или да я изхвърля? Знам, че от снимките не си личи много, но то толкова се и вижда: лека вдлъбнатина, която се вижда под определен ъгъл. Чудя се пък дали има шанс утре вдлъбнатината да изчезне .
                    Прикачени файлове
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                    Коментар


                      #25
                      Според мене и няма нищо на гумата. Обикновено ако се разкъсат влакна вътре излиза балон ,а тука поне по снимки не виждам нищо нередно. За твое успокоение нека я качат на баланс машина и да я завъртят, при въртене ако няма деформации няма проблем да си я караш.
                      Фиат Крома 1.9 16v+
                      Фиат Браво 1.6 16v
                      Фиат Мареа 1.6 16v

                      Коментар


                        #26
                        А бе карай си колата и не се занимавай с глупости.Докато купуваш бюджетни гуми винаги ще е така. При всяко докосване до нещо ще стават така.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

                        Коментар


                          #27
                          Карай спокойно, всички гуми втора употреба имат такива вдлъбнатини.

                          Коментар


                            #28
                            Така казаха и в сервиза - че всички гуми имат подобни вдлъбнатини, причинени от ежедневния контакт с дупки и бордюри. За мое успокоение демонтираха гумата от джантата, съвместно я прегледахме внимателно и всичко изглежда Ок. Поражения по ходовата част и окачването също липсват, така че си мисля, че се отървах от тази глупава случка (в която само аз си бях виновен), без поражения. Жалко, такива хубави гуми Dunlop си бях харесал в Cars.bg .
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                            Коментар

                            Working...
                            X