Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гуми за сняг/Зимни гуми/

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Ехе...тя темата яко мутирала Ето какво интересно открих по въпроса:http://www.dnes.bg/article.php?id=43111http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=20484Същото като написаното в първия линк съобщиха вчера по ТВ "Европа"
    Fiat Bravo GT '97 1,8 16V 113 к.с. - лична
    Skoda Octavia '06 1,6 101 к.с. - служебна

    Коментар


      #17
      Vladim написа:
      Я прочети, какво сме изписали досега за зимните гуми, поинтересувай се повече и тогава се перчи и давай квалификации, ОК? Вместо да си благодарен на някой с опит, изпитал с годините си шофиране, какво ли не ме изкараш промит мозък!? Няма да във всяка тема за зимни гуми да пиша едно и също, писна ми. Всесезонни гуми за мен няма, защото с нови такива съм затъвал и съм се въртял в завои!
      1) отктъде-накъде реши колко опит имам? (дадох пример с миналата година, щото е най-пресен) не претендирам нещо за огромен опит, ама то го даваш много тежко.2) защо си решил, че това което си написал ти, или други в някаква си тема е меродавно, самата истина, и е "те тава" и нема друго.3) да кажеш, че няма всесезонни гуми, след като производители като да речем Пирели, Дебица, Фулда, Континентал и може би и др. произвеждат такива гуми, да, не си промит мозък, по-скоро си някъв инат, голем разбирач и майстор, щото за тебе няма. (е те такова животно нема, казал шопът като видел жирафо).4) с всяка гума, може да се затъне или да се завъртиш на завой спирам по темата. идеята ми беше да обърна внимание на колегата и на този вариант, да проучи и да си прецени. лично за мен за голям град, който има някакво снегопочистване може да се кара безпроблемно с КАЧЕСТВЕНИ всесезонни гуми през цялата година.
      Fiat Punto S55 1.1
      Fiat Forever!

      Коментар


        #18
        Всесезонните гуми може да са подходящи за градове като Барселона, да речем, където е рядкост да видят сняг, за южните области на Италия, за мрачния и дъждовен Албион, където снегът е рядко явление, но за суровите понякога зимни условия у нас не са за препоръчване. Сигурно има и много други места по света, които оправдават големите производители да произвеждат всесезонни гуми. Не знам защо измамно си мислите, че дните със снежна покривка у нас били 7-8. В някои люти зими, като покрие един сняг и след това се образува лед, и по 40 дни непрекъснато има снежна покривка.Така че, особено пък в София, е крайно неблагоразумно зимата да не си със зимни гуми. В крайна сметка зимните гуми са и за по-голяма сигурност - не само твоя, а и на тези около теб.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

        Коментар


          #19
          Punto_S написа:
          ...
          Определено мога да претендирам, че имам опит, като шофьор и човек интересуващ се и чел, какво ли не за колите и тяхното управление. Ако обичаш се извини, защото нарече всички "промити мозъци"! Може да не ти харесва рязката ми реакция, но да си забелязал да те наричам някъде с обидни думи, да съм ти давал квалификации? В последният си пост пак си ми давал определения... знаеш ли, това е типично за хора, които не могат да отстояват тезата си, или да убеждават другите в това. Карай си взесезонките, твой си проблем, ако искаш и с летни карай, защото не падал сняг :D С хора, като теб няма смисъл да се спори, аз ти говоря, ти обиждаш... в реалния живот нали знаеш това ти поведение до, какво ще доведе? Ако имаш нещо да ми казваш давай на лични, че достатъчно прецакахме темата.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

          Коментар


            #20
            Само да кажа, че това с гумите във вестниците и телевизията е платено да се напише. Аз бях свидетел на това.По закон си пише:г) дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм;Никъде не пише за зимни, летни и друг вид гуми.

            Коментар


              #21
              Airfan написа:
              Гумата от снимката на jenshen73 е по-скоро зимна, а не всесезонна.Ето една типична всесезонна гума (всесезонните нямат толкова много ламели, както зимните, но все пак имат).Гумата е Pirelli P2500 Euro.
              All Season обикновено значи всесезонна. На нея са и трите символа, но понеже не се осланям на маркировка - карал съм и зима и лете и в дъжд с тях. Перфектни са. Зимата като падна красивия варненски сняг - вечерта като беше по 25см. навсякъде ходих до траката за да обърна за вкъщи... И колеги моля ВИ!, спрете с квалификациите "Всесезонни гуми няма". Има, но просто на вносителите на гуми не им се занимава, а и е по-лесно и по-изгодно да се продават 8 гуми вместо само 4.
              SilenceR написа:
              колега jenshen73 тая гума каде си я показал , скъпички ли са.тия ДЕБИЦА кадето споменах за тях , 2-те за 180-190 лв ги взе бащата миналата зима ..
              Намерих останали бройки от моят размер на 133лв.Ето още един модел Всесезонни гуми, вярно няма много ламели, но точно тези през лятото ми свиреха по завоите с нормално налягане.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

              Коментар


                #22
                Има всесезонни да с тая разлика ,че не са никак удачни за времето в БГ .Зимата не държат на снега ,лятото свирят и се износват в жегата и като цяло за 1 год.са заминали и си купуваш пак комплект 4-ри галоша .А комплекта 8 гуми си го караш 2 години и какво излиза
                фиатче Браво 2.0

                Коментар


                  #23
                  Ето един умен чиляк Караш четири всесезонни гуми една година нон-стоп и после си купуваш още четири за другата година.Ако имаш комплект зимни и летни, ще ги караш поне две години, та май излиза, че е същото с тая разлика, че всесезонната гума нито зимата е добра колкото зимните, нито лятото е добра колкото летните Реално пестиш само от преобуването.... 20лв.

                  Коментар


                    #24
                    Kuku написа:
                    ...Реално пестиш само от преобуването.... 20лв.
                    Тези 20лв. бяха преди 5 години... сега искат по 30, че и нагоре. Затова едни красиви елегантни ляти джанти за лятото и едни здрави стоманени за зимата... сменяш си го, когато ти е кеф, не се занимаваш с висене пред гумаджийници при първия паднал сняг. Ха честит ви нов раздел! :D
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

                    Коментар


                      #25
                      че даже и повече време можеш да изкара човек.сега тая зима ще слагам корморана за 3-ти сезон и не са мръднали.дай Боже и догодина да ги сложа
                      Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

                      ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

                      Коментар


                        #26
                        Vladim написа:
                        Kuku написа:
                        ...Реално пестиш само от преобуването.... 20лв.
                        Тези 20лв. бяха преди 5 години... сега искат по 30, че и нагоре. Затова едни красиви елегантни ляти джанти за лятото и едни здрави стоманени за зимата... сменяш си го, когато ти е кеф, не се занимаваш с висене пред гумаджийници при първия паднал сняг. Ха честит ви нов раздел! :D
                        Аз пък мисля че реално пестиш само от сигурност здраве и живот :D Не мога да разбера някои хора които така спестяват от всичко та чак и от гуми ще ми дават пример как да спестявам . А де бегай , няма нищо по добро от това да разполагаш с 4бр. хубави зимни и 4бр. летни гуми на джанти и да си ги смениш според сезона Аз избрах този вариант, миналата зима монтирах 4бр. зимни Клебер Крисалп 195/55/15 600лв. които са на 3-4хил.км. тази зима ще им е втора . Ако не ги контузя може и три зими да изкарат + комплекта летни Спортива които другото лято ще им е последно излиза че с 8 гуми при нормален пробег може да изкараш 5г. :D
                        Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

                        Коментар


                          #27
                          Аз вчера се сдобих с 2 броя BF Goodrich G-sport Winter. DOT 3708. Странното е, че този модел го няма в сайта на BF Goodrich Много яка шарка - същата като на BF Goodrich Profiler2, каквито са ми летните, само че с 2 допълнителни канала и характерните за зимни гуми резчици. Абе представете си това на снимката с още два канала. Много яко.
                          Прикачени файлове
                          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                          Коментар


                            #28
                            И тази зима ще има разни симпатяги със зимни гуми дето се мислят за залепнали по пътя. Извинявам се на всички колеги ама по-голям смях няма.Миналата година там където работех по пътя точно преди да стигна до работата има много голямо спускане със стоп накрая. Много съм се смял и дано че никой не ми влезе в багажника. За 7 години и около 200 000км вече всичките коли съм ги карал със всесезонни гуми проблеми не съм имал. Ако продавах гуми друго щеше да пиша ама не се занимавам с това
                            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

                            Коментар


                              #29
                              ilko-gd написа:
                              И тази зима ще има разни симпатяги със зимни гуми дето се мислят за залепнали по пътя. Извинявам се на всички колеги ама по-голям смях няма.Миналата година там където работех по пътя точно преди да стигна до работата има много голямо спускане със стоп накрая. Много съм се смял и дано че никой не ми влезе в багажника. За 7 години и около 200 000км вече всичките коли съм ги карал със всесезонни гуми проблеми не съм имал. Ако продавах гуми друго щеше да пиша ама не се занимавам с това
                              Там зима имате ли ела карай при нас с "всесезони" и ще си говорим после Всички знаем че тези гуми не са добри нито на сухо нито през зимата, те са за райони кЪдето има мека зима и не много топло лято КЪде е този район в България веднага се местя там да живея Айде, че оплескахме темата която между впрочем е
                              Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

                              Коментар


                                #30
                                Имаме, даже доста сериозни зими са понякога. Тази тема е като за марките на колите, всеки си хвали някоя. Аз за мен съм си се убедил, че полза от зимни гуми няма и то не от ей така приказки на масата ами от 7г наистина активно шофиране. Миналата зима карах и кола със зимни гуми и моята по един и същи маршрут, най-много сняг имаше от Юндола към Белово, минавах го почти всеки ден този път и разлика не съм намерил такава че да ми направи впечатление. И двете коли си занасяха леко по завойте. Всеки си решава за него, но за мен това си е по-скоро рекламен трик за продаване на гуми.Тогава пък какво ще кажете за гумите втора употреба - какво от това че са зимни като са на 5 години примерно, все тая нали
                                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

                                Коментар

                                Working...
                                X