Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Много добър руски тест на масла

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #46
    DJPOPA написа:
    Има ли желаещи да си поръчаме групово масла ? ...
    ВИНАНАГИ ЩЕ ИМА!Още повече при наличието на мизерници, които продават фалшификати и тн. Аз лично съм ЗА подобни инициативи особенно в автомобилен клуб, като нашия, и бих се включил в по-следваща поръчка ... просто РиВАНОЛА пристига утре.И един съвет, ако позволи колегата?! Когато се прави тема за групова поръчка, нека е в раздел общи, щото там се чете най-много.
    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
    http://www.keepfighting.ms

    Коментар


      #47
      Да, прав си, колега. Ще пусна тема за обща поръчка в другия раздел.
      Dacia Duster 1.6 4WD

      Коментар


        #48
        Jimy, гледам, че е на промоция на 76лв http://avto-masla.eu/avtomobilni-mas...0-5-litra.html, но до колко може да се вярва на тикава сайтове, че маслото е оргигинално от Германия ??Това не е ли официалния вносител за БГ на масла равенол http://shop.grid-trade.com/ravenol-v...-opel.htmlПо принцип Мотула го купувам от Бисер от форума, а той гарантира 100% за маслото, че е оригинално, защото го вкарва директно от Англия, а и цената от 60лв за 5л бутилка изобщо няма да я коментирам, просто перфектна за масло 5-40 и ми я носи пред вратата както се казва.DJPOPA, да разбирам, че 5л излиза 29,95 евра, така ли ?? http://shop.grid-trade.com/ravenol-v...l.htmlКъде ще пристигне маслото ако се съберем достатъчно хора и още колко пари ще дам за доставка за да стигне до София, иначе по принцип съм навит ??, даже като гледам ако се поръча туба 20л, излиза на още по голяма далавера Колко време отнема доставката след поръчката ??
        punto HGT

        Коментар


          #49
          didich напълно прав си, но идеята е, че рЕванола принципно не е популярна марка и е нерентабилно да се копира. Също така си мисля, че просто имат количества някакви и продават тях ... не може да съм сигурен, утре ще разбера?! На сайта на рЕванола имат достатъчно инфо за това, кое е ори и кое не ... ще видим?!И да видях, и то доста красноречиво! След малко лутане в сайта: "my.ravenol.com" се регистрира "код 2", предвиден за клиенти и съответно при оригинален продукт излиза съобщението:
          Congratulations! You have purchased an authentic RAVENOL product made in Germany designed specially for your vehicle! /гугъл.пр.: Поздравления! Вие сте закупили автентичен RAVENOL продукт, произведен в Германия, предназначени специално за вашия автомобил!
          На тубата, която получих картинката е по-различна, но явно е осъвременена! Доволен съм, ще видим и маслояда дали ще е
          Прикачени файлове
          Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
          Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
          http://www.keepfighting.ms

          Коментар


            #50
            Супер, хората са го измислили, но все пак, до колкото гледах и оная тема за разбития руски цех за бутилиране на масло бяха констатирали, че тубите са си оригинални, но самото масло не е, сиреч всичко е ок като външност, етиките и т.н., но самото съдържание е различно Казвам го просто като инфо, не казвам, че това което си купил е менте
            punto HGT

            Коментар


              #51
              Пападнах на доста интересно инфо пак от братушките и то с диаграми и тестове и се вижда кое масло наистина е естерно или ПАО и кое хидрокрекинг, пак избиват рибата тия http://elit-oil.io.ua/s939542/dokume...ntaciya_-_msds
              punto HGT

              Коментар


                #52
                didich написа:
                DJPOPA, да разбирам, че 5л излиза 29,95 евра, така ли ?? http://shop.grid-trade.com/ravenol-v...l.htmlКъде ще пристигне маслото ако се съберем достатъчно хора и още колко пари ще дам за доставка за да стигне до София, иначе по принцип съм навит ??, даже като гледам ако се поръча туба 20л, излиза на още по голяма далавера Колко време отнема доставката след поръчката ??
                За сайта на Равенол не знам сроковете, в които идват поръчките. От там не съм поръчвал все още. Ако се събере поръчка над 140 евро, доставката ще е безплатна. Т.е. маслото ще струва долу горе толкова, колкото пише на сайта. PayPal и банката начисляват някакви такси, за това ще има минимално оскъпяване. Вероятно това масло, от което се интересуваш, ще дойде на 60-65лв за туба, тъй като курса евро-лев на PayPal не е като на БНБ. Движи се някъде 2,04лв/евро. Аз май сам ще си поръчам 4 туби PENNASOL, тъй като няма желаещи нещо. RAVENOL ми идва двойно по-скъп, а много ме съмнява да е двойно по-хубав. Аз съм доволен от PENNASOL, никак не е лошо маслото, а парите му са смешни.
                Dacia Duster 1.6 4WD

                Коментар


                  #53
                  Така по спесификации сравнени двете масла реванолчето по ми харесва, а и "уж" го водят с някакъв процент ПАО, с други масла нещо не ми се експериментира.
                  punto HGT

                  Коментар


                    #54
                    didich написа:
                    Така по спесификации сравнени двете масла реванолчето по ми харесва, а и "уж" го водят с някакъв процент ПАО, с други масла нещо не ми се експериментира.
                    Що не пробва южнокорейското ZIC? Ще останеш очарован,като цена/качество
                    EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

                    Коментар


                      #55
                      itan75 написа:
                      didich написа:
                      Така по спесификации сравнени двете масла реванолчето по ми харесва, а и "уж" го водят с някакъв процент ПАО, с други масла нещо не ми се експериментира.
                      Що не пробва южнокорейското ZIC? Ще останеш очарован,като цена/качество
                      Кой конкретно модел имаш предвид за да мога да го сравня с реванола и то да видя инфо при руснаците, които реално са тествали маслата, а не да се доверя на това, какво е написал производителя на опаковката, защото се убеждавам за пореден път, че рекламата е голяма работа.В графа масла 5-40 ето един тест на реванола от 21.04.2015 г. http://g.io.ua/img_aa/large/3355/90/33559079.jpg , резултата - хидрокрекинг + 75 процента ПАО, сиреч маслото най вероятно се причислява към група 3+, което със сигурност е по добре от мотула, който си е група 3 /не казвам, че мотула е лош, все пак карам вече 2 смени с него и е ОК, просто казвам, че е по слаб спрямо реванола/Ето един тест на ZIC - XQ 5-40 http://g.io.ua/img_aa/large/3183/61/31836127.jpg - хидрокрекинг, сиреч група 3 , има ли смисъл да пробвам с друг вид масло група 3, като може да се вземе група 3+
                      punto HGT

                      Коментар


                        #56
                        Говорейки си за масла и по точно тестовете на руснаците пак се порових и гледайки това клипче https://www.youtube.com/watch?v=YGfUDdvETb8 ми направи впечатление тази марка масло "Gulf" и по конкретно "Gulf competition 5W40", някъде го пишат и като "Gulf Racing 5W40".Погледнах и в сайта на руснаците където пускат резултатите от тестванията на маслата http://elit-oil.io.ua/s938289/sostav...yh_masel_5w-40 , ето и за конкретното масло http://g.io.ua/img_aa/large/3459/85/34598545.jpg и резултатите са направо чудни - 20-30% естери, 60-70% ПАОКонкретно към колегата DJPOPA, можеш ли да видиш как върви като цена от там където поръча Равенола, че тука в БГ не успях да видя някой да го предлага това масло, защото ако е около цената на равенола то това масло ще бъде номер 1 :D Отделен въпрос е до колко е добре да караме рейсингови масла на стокови мотори, но все пак защитата, която предлагат естерите и добрата база на самото масло са си само плюсове за един мотор.
                        punto HGT

                        Коментар


                          #57
                          Колега, аз поръчах от онлайн магазина на Ravenol. Там няма други марки, освен фирменото им масло. В другия немски сайт, откъдето също поръчвам, няма такава марка. Gulf го имаше в Кауфланд преди 2-3г, така си залежаваше и накрая го пуснаха на разпродажба за някакви дребни пари. Има си официален вносител за България, ама забравих коя фирма беше, бях я видял на етикета, като разглеждах маслото.
                          Dacia Duster 1.6 4WD

                          Коментар


                            #58
                            Нищо не каза за самото масло ?, така на пръв прочит.
                            punto HGT

                            Коментар


                              #59
                              didich по добре не експерементираи със такива никому непознати марки брато,Ravenola си е добър и е популярен даже сред Субару маниаците.Гледам се интересуваш от качествени неща,и ако искаш да си караш колата със нещо по-добро от Ravenola то това са RedLine,AmsOil,Galaxie серията на Yacco и още една две марки,всичко друго смятам знаеш и компромис със нашите италиански мотори.По нагоре четох една тема за масло дето струва 5 литра за около 30-кинта и как се захласват колегите по това мега яко масло.Аз лично настръхвам само при мисълта за такива масла.И накрая само ще добавя че руснаците разбират от масла и коли колкото аз от ядрена физика.
                              АlfaRomeo 146 1.4 16V TS.

                              Коментар


                                #60
                                Втора смяна карам с Равенол и мисля така да си остана, не намирам друго такова масло по добро като качество/цена
                                punto HGT

                                Коментар

                                Working...
                                X