spark написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
New Bravo - впечатления, мнения, цени и коментари! - част 2
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Моята е на 56 000 км, 99% извънградско. Зареждам само от скъпия дизел на ОМВ, до момента никакви проблеми. На 20 000 сменях горивен филтър, беше чист.spark написа:А дизелаците харесват ли нашенския дизел? Че скоро един познат с Х3 изръси 1500 пари за ремонт на дюзите, май бмв-та много не са по нашия дизел...Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
-
За мен не е много нормално за 5-годишна кола, като знам че имам приятели с 20 годишни Пежа, дето каква нафта е минавала през тях само те си знаят и нищо не е сменяно. Дано multijet не е така, че и по разни Инсигнии се заглеждам. Засега само събирам мнения от един приятел, доволен е от 2.0 моторя, доста нисък разход градско при тоя тежък опел.BO написа:Това е "нормално". Това е компонент, който се износва. Без значение дали е БМВ или Фиат. Километрите минават, износването се увеличава и накрая идва неизбежния ремонт.spark написа:А дизелаците харесват ли нашенския дизел? Че скоро един познат с Х3 изръси 1500 пари за ремонт на дюзите, май бмв-та много не са по нашия дизел...Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Ако се съди по записаните грешки проблема не ти е само в едно, а в 3 от 4 -те леви моторчета.При мен беше прецакано само лявото най-долно моторче-това за смесване -топло-студено за лявата -шофоьорската част.Фактически лявата част не се влияеше от настройката на температурата с лявата врътка -да речем настройваш да духа топло и в двете зони -ляво и дясно в режим "моно" и топло духа само дясната пасажерска част , а в ляво си духа хладно или направо студено.Обратното също се случваше-пускам охлаждане -дясната част е о.к. лявата духа топло или не -зависи на какво положение е останала клапата.Понякога , като усилех въздушната струя с вентилатора се чуваше как клапата хлопва и всичко си ставаше нормално , но след като се намали струята всичко пак се объркваше.Точно това и ме насочи към смесителното моторче , а и след четене в разни чужди форуми за Бравото установих , че най-често дефектира точно това моторче и по-точно къса се един пластмасов детайл който предава движението от моторчета към клапата , като симптомите бяха точно тези-разлика в температурата на лява и дясна част.Гледам , че си регистриран във FIATFORUM.COM и често участваш , разгледай темите за проблеми с климатика-има доста писано , вкл. и със снимки.Най-добре е онагледено обаче в руските форуми за Фиат.Те нали са твърдоглави , реват от сервизи и разглобяват яко на самодейни начала , но и снимат и си споделят информацията.За да ти е по-лесно в търсенето пишеш в гугъл оригиналните номера на ФИАТ за ремонтния комплект с резервните пластмасови елементи-77364376 , или тези 71736006 или 46723463-моторчетата или най-трошливия елемент.Излизат доста снимки и темите от различните форуми-всякакъви-руски , английски , италиански и др.lyubohar написа:@alfageorgi, @MuryКак установявате със сигурност кое моторче е взело-дало преди да разглобите половината кола - само по грешката ли? На мен едната грешка винаги е Left Mix Motor, а втората се редува между:- Windscreen motorи- Air recirculation actuator
Коментар
-
Преди 20 години не е имало автомобил с комън рейл дюзи.Каквито дюзи слагат Фиат, такива и БМВ, такива и Опел.spark написа:За мен не е много нормално за 5-годишна кола, като знам че имам приятели с 20 годишни Пежа, дето каква нафта е минавала през тях само те си знаят и нищо не е сменяно. Дано multijet не е така, че и по разни Инсигнии се заглеждам. Засега само събирам мнения от един приятел, доволен е от 2.0 моторя, доста нисък разход градско при тоя тежък опел.BO написа:Това е "нормално". Това е компонент, който се износва. Без значение дали е БМВ или Фиат. Километрите минават, износването се увеличава и накрая идва неизбежния ремонт.spark написа:А дизелаците харесват ли нашенския дизел? Че скоро един познат с Х3 изръси 1500 пари за ремонт на дюзите, май бмв-та много не са по нашия дизел...A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Зареждам от всички известни (големи) вериги и разбира се, най-вече от LUKoil :D . Чукам на дърво - никакви забележки.spark написа:А дизелаците харесват ли нашенския дизел? Че скоро един познат с Х3 изръси 1500 пари за ремонт на дюзите, май бмв-та много не са по нашия дизел...FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Всичко съм изчел и букмаркнал в UK форума по темата, просто събирам информация и оттук преди да се решаalfageorgi написа:Ако се съди по записаните грешки проблема не ти е само в едно, а в 3 от 4 -те леви моторчета.При мен беше прецакано само лявото най-долно моторче-това за смесване -топло-студено за лявата -шофоьорската част.Фактически лявата част не се влияеше от настройката на температурата с лявата врътка -да речем настройваш да духа топло и в двете зони -ляво и дясно в режим "моно" и топло духа само дясната пасажерска част , а в ляво си духа хладно или направо студено.Обратното също се случваше-пускам охлаждане -дясната част е о.к. лявата духа топло или не -зависи на какво положение е останала клапата.Понякога , като усилех въздушната струя с вентилатора се чуваше как клапата хлопва и всичко си ставаше нормално , но след като се намали струята всичко пак се объркваше.Точно това и ме насочи към смесителното моторче , а и след четене в разни чужди форуми за Бравото установих , че най-често дефектира точно това моторче и по-точно къса се един пластмасов детайл който предава движението от моторчета към клапата , като симптомите бяха точно тези-разлика в температурата на лява и дясна част.Гледам , че си регистриран във FIATFORUM.COM и често участваш , разгледай темите за проблеми с климатика-има доста писано , вкл. и със снимки.Най-добре е онагледено обаче в руските форуми за Фиат.Те нали са твърдоглави , реват от сервизи и разглобяват яко на самодейни начала , но и снимат и си споделят информацията.За да ти е по-лесно в търсенето пишеш в гугъл оригиналните номера на ФИАТ за ремонтния комплект с резервните пластмасови елементи-77364376 , или тези 71736006 или 46723463-моторчетата или най-трошливия елемент.Излизат доста снимки и темите от различните форуми-всякакъви-руски , английски , италиански и др.lyubohar написа:@alfageorgi, @MuryКак установявате със сигурност кое моторче е взело-дало преди да разглобите половината кола - само по грешката ли? На мен едната грешка винаги е Left Mix Motor, а втората се редува между:- Windscreen motorи- Air recirculation actuator
Мерси много за подробното описание.
Коментар
-
Говорейки за климатиците, някой сеща ли се под колко градуса външна температура компресора не се включваше дори и да натиснеш бутона? Сутринта пуснах Мах Def и ми направи впечатление, че не се яви снежинката на дисплея на климатроника и не мога да се сетя миналите зими дали е било така или нещо се е прецакало
Коментар
-
Момчета. Защо Браво 2 така бърз изчезва на нашия пазар за коли втора уотреба ? НЪл ФИАТ не е хубава кола ?Докато видях в Боми Ауто чакания 1.6 мултиджет и вече беше спазарен. Бях му навит, като градински маркуч. Пък и бял на цвят беше. Седи си в София само един автоматик 1.6 Мджет за 11.800 лв.Бих го лепнал, ама хич не си падам по автоматиците. Някой има ли преки наблюдения върху 1.6 мджет двигатели.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
По-скоро не се появява, то има 10 обяви на кръст
Преди имаше едно синьо 1.6, застоя се 1-2 месеца пак в боми май беше.То и сега има някакво червено ама е 105 и този много си е повярвал за цената.ntodorov написа:Момчета. Защо Браво 2 така бърз изчезва на нашия пазар за коли втора уотреба ? НЪл ФИАТ не е хубава кола ?Докато видях в Боми Ауто чакания 1.6 мултиджет и вече беше спазарен. Бях му навит, като градински маркуч. Пък и бял на цвят беше. Седи си в София само един автоматик 1.6 Мджет за 11.800 лв.Бих го лепнал, ама хич не си падам по автоматиците. Някой има ли преки наблюдения върху 1.6 мджет двигатели.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Под 6 оС.BolgAryan написа:Говорейки за климатиците, някой сеща ли се под колко градуса външна температура компресора не се включваше дори и да натиснеш бутона? Сутринта пуснах Мах Def и ми направи впечатление, че не се яви снежинката на дисплея на климатроника и не мога да се сетя миналите зими дали е било така или нещо се е прецакало
FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
След много търсене си купих оригинални напречни греди за багажник от английския амазон. 310 лв + 14 лв доставка до България с dostavki.co.uk. Доволен
Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар