Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Временно връзване на ауспух

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Временно връзване на ауспух

    Колеги имам проблем с ауспуха на кемпера ми, Мерцедес 207д ’80г. Тампоните на които виси всичко са изпозаминали, някой паднали. Общо взето тръгна ли ще го изръся нейде. А работата е там, че закриват платения паркинг на който е в момента и трябва да го преместя на друг, на 100 метра от стария. Не ми се сменят тампони сега, в тоя студ тая одървена гума хич няма да мога да я нанижа и без това си става трудно и иска човек с опит.Знам че обикновено ауспух може да се върже с тел, обаче без да се смеете - тел нямам. Та въпроса е - може ли ауспуха да се върже със свински опашки? То е една човка от ауспуха, друга човка от пода, да ги вържа двете човки, а не през тръбата на ауспуха. Все си мисля, че с няколко от по-яките свински опашки може и да стане. Мисля да подложа една дъска, да надигна леко с крика да се приближат добре човките и така да стегна с опашките.Хубаво е да издържи повече от тези 100м, защото в един момент ще трябва да ходя на преглед (сега нямам) и чак след това на майстор да сложи нови тампони. Примерно 10-ина километра всичко.Ще стане ли моята работа или да търся друг вариант?

    #2
    Аз моя го бях вързал с онези скоби Издържа към стотина километра (градско/извънградско), преди да купя нов тампон. При мен беше само на последната скоба, но ще стане и на всички. Пристягаш хубаво и забравяш.
    Fiat Bravo 1.9 TD100

    Коментар


      #3
      Я, каква хубава идея! От тези скоби има ли по-хубави и по-лоши или мога да хвана първите срещнати от Практикер и да ги ползвам? Че имам утре път натам...

      Коментар


        #4
        До момента единствения проблем който съм имал с такава скоба е, че изядох главата на винта, затова си вземи да имаш една резервна ако ти се случи и на теб.
        Fiat Bravo 1.9 TD100

        Коментар


          #5
          Според мен мини на варианта ,,опашки,, Вземи от по-дебелите и дълги за да можеш да направиш поне две витки през старите тампони Аз съм така вече две години и при последното гледане се оказа че ще изкара поне още две.
          Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

          Коментар


            #6
            А според мен се огледай за тел, все на някоя ограда ще намериш. Може и с въженце да го вържеш щом ще е за 100метра. пп Срамота първото нещо в комплекта за оцеляване е тел и чук
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

            Коментар


              #7
              Ами май ще направя двойно подсигуряване, веднъж със скоба, дваж със свински опашки. Абе...май няма да е само за 100 метра. Няма преглед кемпера, та в един пролетен момент първо трябва да ида до пункта за прегледи (по терлички), и чак после при майстор да слага тампоните на ауспуха. Та тъй като гледам отиде 15-20км .Благодаря за съветите, супер сте. П.П. Банков, нямам тел, ама тиксо колкото щеш 21 век сме все пак...

              Коментар


                #8
                Еми като няма тел вземи примерно някой кабел от клавиатура в нея има хем меден проводник хем гума. Може да го оплетеш хубаво.На мен миналата година ми прегоря "меката връзка" и цялото услие на генерацията се понесе от тампоните, те се скъсаха моментално и средното гърне с тръбата падна точно като паркирах пред офиса. Под ръка имах от тия пластмасовите връзки които се ползват при опаковане на кашони. Омотах ги на две, на три да дойдат на дължина и така възрах гърнето колкото да закарам колата до Крафта.
                ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

                Коментар


                  #9
                  Много ми е интересно, ако това се бе случило на някой къмпинг, например, дали ще пускаш тема тук, или щеше да си напънеш мозъка...Темата си е за кош отвсякъде.
                  Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

                  Коментар


                    #10
                    +1
                    FIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97

                    Коментар


                      #11
                      +1
                      FIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97

                      Коментар


                        #12
                        +1
                        FIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97

                        Коментар


                          #13
                          muns61 написа:
                          Много ми е интересно, ако това се бе случило на някой къмпинг, например, дали ще пускаш тема тук, или щеше да си напънеш мозъка...Темата си е за кош отвсякъде.
                          Много просто. Нямам идея на колко опън издържат свинските опашки. Нямам и идея дали пък няма да им повлияе температурата от ауспуха. Затова и питах, ще издържи ли, да търся ли друг вариант. Всеки си разбира от занаята и за теб може въпроса ми да е за кош, но за мен не е. Ако ти попиташ (в съответния раздел на съответния форум) например защо бъмп мапа е черно бял, а не цветен, или дали можеш да ползваш фог за да направиш псевдо депф пас на рендъра, който впоследствие да ползваш за да контролира моушън блъра в композитинга или пък ДОФ-а - аз не бих ти казал, че въпроса ти е за коша. Както казах - всеки със занаята си.

                          Коментар


                            #14
                            Защо за момент си помислих че ме обвиняваш в подвеждане,, дали ще издържи на температурата на гърнето,,след като ясно се изразих че съм така повече от две години???
                            Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

                            Коментар


                              #15
                              Кроко, аз когато отворих темата и зададох въпроса си не знаех, че твоя ауспух е така две години. Горното го казвам на човека, който реши че темата и въпроса ми са за коша, а не към теб. Аз след твоя съвет съм казал това
                              ls1 написа:
                              Благодаря за съветите, супер сте.
                              което е доста далеч от обвинение в подвеждане...всъщност твоето ’две години’ най ме успокои, благодаря отново за което.

                              Коментар

                              Working...
                              X