Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се слагат вериги за сняг ???

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Как се слагат вериги за сняг ???

    Предварително се извинявам за тъпия въпрос , но след поредния неуспешен опит да сложа веригите реших да питам Веригите ги имам от 2005г , тогава купих едно БМВ от Германия и те бяха в багажника ! Оттогава всяка зима като падне сняг се опитвам да ги сложа и все безуспех Днес ако ги бях сложил нямаше да се наложи да ме дърпат ! Има две кукички в единият край на веригата и на дългия синджир ! Другаде няма куки !!! Ето ги въпросните вериги :
    Прикачени файлове
    LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

    #2
    хубави вериги. Слагаш по протежението на гумата, закопчаваш крайщата един за друг, с дългия синджир натягаш през някоя кукичка, май е това зеленото на снимката. Правиш 20 метра и пак натягаш, повтаряш след 500 метра натягането и това е
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

    Коментар


      #3
      колега най лесния вариянт да разбереш как става е даползваш една гума (няма значение от колата или лятна) само да е с размер близък до този който е на колата тураш я на една маса и почваш да я обикаляш и пробваш как ще легне наи добре и как може да се опъне ПС: а в кутията дали случаино освен самите вериги да има куки или други подобни ????
      Шофирай разумно, на пътя не си сам.
      Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
      Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
      Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

      Коментар


        #4
        ако беше от софия, щях да дойда ти покажа как става, значи за какъв размер гуми са първо тия вериги - дали стават за твоя размер гуми ? вътре принципно има листовка как се слагат, ама то метода на всички вериги е един и същ, премята се зад гумата по земята и се окопчава отпреде.. аз като си купих вериги, докато беше сухо още направих 2-3 тренировки и сега за 5 мин са ми на гумите веригите, ако се наложи

        Коментар


          #5
          Трябва да има и напречни натегачи, за предната част на гумите които преминавата като диаметър през средата.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

          Коментар


            #6
            добре, че има Google .... http://nname.org/2008/01/04/video-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B8/Успех!

            Коментар


              #7
              Благодаря за съветите ! Клипчето го гледах но различните модели вериги се слагат поразличен начин ! В кутията няма нищо друго освен самите вериги и някаква метална скоба П-образна с две куки в двата края на П-то !!! За да сложа веригите се наложи да вгигна колата на крик ,иначе няма слагане ! И така след 1 час мръзнене и мъки сложих веригите > изминах около 200м. и едната верига се откачи Сложих я отново и след още 100м. се откачи другата ! Ядосах се и ги свалих ! Сега като се стопи снега ще пробвам "на сухо" ! Иначе стават на размер, защото като закача кукичките веригата се изпъва по гумата , но явно не ги оптягам както трябва !!!
              LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

              Коментар

              Working...
              X