Налага ми се вече да си сменям съединителя
което от своя страна си води до разходи
.Някой да ми каже ориентировъчна цена за смяната му?!Решил съм да сменям всичко-лагер,притискателен и феродов!Възможно ли е да се очаква и проблем във вилката или там като и викат :D ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на съединител
Collapse
X
-
225лв е заедно със смяната (всичко съм предвидил-разпитал съм предварително)Какво започна да ти прави колицата че си за смяна?Сори човече ама това е цена за типо!На пунто не знам-след това забелязах че става въпрос за пунто!A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ами първа и задна се вкл.малко по трудно.а като натискам педала се чува скърцане.Реших че е от жилото и го смазах,ама не е-идва от ватре при съединителя.И на свободен ход на място се чува едно тракане подобно на дизел,а като натисна педала на съединителя изчезва-това ми казаха, че е от лагера.SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
За смяна на сьединител нормална цена е около 60 лв.Ако от регулиране на жилото не се оправи, тогава е за смяна - комплект.Наи-вероятно е омекнала диафрагмата на притискателя.Ако при натискане на сьединителя се чува шум, причината е в аксиалния лагер, а при не натиснат причината е в лаера на пьрвичния вал на ск.кутия.Успех!
Коментар
-
От два дни забелязвам, че като натисна педала,ако го задържа за няколо секунди-като го отпусна-педала до едно положение си е "залепен" за крака ми,но точно преди да остане в нормално положение,сякаш педала остава на едно място и след това се вдига горе!Незнам дали давам точно описание,ама как да го опиша по друг начин-незнам
SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
mariobg -
mariobg -
Съединител-Пунто...
damianoff написа:За Валео-то ми искат в Ал.ауто 180 лв!И ми е малко скъпичко
Ако го знаеш някъде на по ниска цена
Иначе всички него ми го препоръчват!
Valeo предлагат също и в Sofia-Export-но не зная на каква цена-като цяло цените им са добри за качествени продукти-дали предлагат за Пунто,обаче -не зная-звънни им и провери !Успех !
Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
Колега Damianoff, карам сьщо PUNTO 1.2 MPI-ELX-96 и го ремонтирам /доколкото изобщо нещо се ремонтира по този здравеняк/ напьлно самостоятелно.Натрупал сьм солиден опит изобщо по марката FIAT. Оригиналните сьединители имат ресурс от порядька на 130-150 000 км. и много зависи от стила на каране. В различни периоди и модели FIAT използва и VALEO. Марките PANTER или GST, MECARM и INTEREX са доста добри италиански сьединители не само за нашия пазар.Те не са за оригинално вграждане,но са добьр компромис м/у цена и качество с пробег 80-120 000км. В понеделник ще ти напиша вьзможно наи-добрите цени на всички тези марки , а ти избираи.Ако ти трябва някаква консултациа за този ЗВЯР! - насреща сьм. УСПЕХ!
Коментар
-
Много неща си сменил по тази колица, но то в Б-я какво ли издьржа. ПУНТОТО е взело акьла на германците-намират я невероятно здрава кола, дори присьства в ТОП-класациите им на челните места.Цената на к-т феродов и притискателен за PUNTO 75 на PANTER и без отст. е 80лв.Подобна е цената и на другите 2 фирми. Мога да ти доставя която пожелаеш, даже и с отстьпка.Всеки помага кой с каквото може.Радвам се че форума се пораздвижи,като че ли беше позаспал.Отскоро участвам,но отдавна го наблюдавам и считам, че започва да става интересен, но са нужни повече нови теми и компетентни мнения! Е, ЗА ТОВА ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ДАДЕ СВОЯ ПРИНОС!!! Успех!
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар