Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с алтернатор на STILO 115

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с алтернатор на STILO 115

    Здравейте.Проблема се появи по време на движение.При малко по-голямо форсиране-около 3500 об., светна акумулаторчето на дисплея.След намаляне на оборотите угасва.След загасяне на двигателя и отново стартиране се чува шум /като стъргане на ламарина/ от страна на алтернатора.Интересното е че след два дни стоене на паркинг и потегляне, след стотния метър се чу нещо като преплъзавне на рамък и проблема се оправи.Няма шум и акумулаторчето изгасве след запалване без да показва грешка.Ще проверя динамото, това е ясно.Въпросът ми е има ли тънкост при свалянето му?Там няма много място.Не можах да намеря нещо писано по тази тема.Бл.

    #2
    Демонтаж на алтернатора трябва. Варианти:- фрайлауф шайба- четки, колектор- реле регулатораПък ако дойдеш в Неделя на срещата, колегата emzo сигурно ще може да ти каже, къде е проблема.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

    Коментар


      #3
      Задължително ли се освобождава двигателя или може и по друг начин да се свали алтернатора?

      Коментар


        #4
        ако нямаш канал си е голямо изпитание да го демонтираш.ако ти се цапа си приготви трупчета за подпиране на мотора защото трябва да се измести мотора към радиатора след като го откачиш от тампоните.става въпрос за тампона откъм ремъците и долните два които държат мотора за магарето.аз го правих това упражнение без канал и видях бая зор но го свалих и го качих по обратния ред.ако ти се цапа почваи и не му мисли,некои операции с монтаж и демонтаж се подразбират.успех
        198mjet Bravo

        Коментар


          #5
          Сваля се лесно. Освобождаваш двата задни тампона,сваляш трабата с меката вразка на ауспуха и динамото пада.Миналата седмица сменях шайба.
          AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
          HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
          Kawasaki ER-6n'2012

          Коментар

          Working...
          X