От известно време насам си мисля за нещо такова за намаляване на разхода. Напоследък предвид скъпият бензин се ограничавам само да ходя на работа и обратно. Това прави около 6-7 километра в едната посока, което пък обуславя един доста голям разход - над 12л/100км.Та има ли начин да се направи нещо, било то софтуерна интервенция или нещо друго?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как мога да си "спъна" колата?
Collapse
X
-
AnotheR написа:Братле то браво хгт 2000 20в 147 коня не дава 14 в града бе хахахаха ! какво ме направи ти напрао ме уби с разход с това 1.6 върви го давай на скрапаАйде, моля без тъпи коментари
Газова - ясно, но не е решение към момента...Чудих се, ако се "заиграя" с ламбда сондата и/или темп-датчик, дали няма да се получи нещо. Без да роди колата де
едит:Велосипед също не става... Не се виждам да ида на работа изпотен като прасе...
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
AnotheR написа:Братле то браво хгт 2000 20в 147 коня не дава 14 в града бе хахахаха ! какво ме направи ти напрао ме уби с разход с това 1.6 върви го давай на скрапаA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
За 6-7км. колата не влиза ли в работна температура? Би трябвало до 3-я км. да е на 90гр.(в топло време де)Ако имитираш темп. сензора ще стане, като караш Еку да си мисли, че е загряла. Ще свалиш от разхода докато е студена, но трябва да вниваш да не ти гасне. Правил съм подобно изпълнение само че със стъпково моторче. Т.е. вместо него имах монтиран водопроводен кран - не се шегувам. Той реализира перфектна манипулация на въздуха. Единственият недостатък беше, че първата 1 мин.(най-много) да не му даваш да загасне с педала, лекичко разбира се. Това го направих, докато си отремонтирах стъпковият мотор. Но точно тогава оборотите на празен ход са били "бетон". Колата вървеше прекрасно и разхода се смъкна но не помня с колко. Разбира се всичко това си е един кръжокПоздрави и Успех.
Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Ти пък кога ходиш на работа с колатаКолкото пъти мина покрай вас - си седи закотвена на тротоара
Сега по темата - ако изобщо ще слагаш някакво алтернативно гориво - слагай метан, и не се занимавай с някакви други глупости да пипаш ламбда сонди и други работи - нищо няма да постигнеш, даже наобратно. Единственно съвета на колегата Danchojn може да доведе до някакъв минимален резултат, но като симулираш висока темп. на двг-то със съпротивление съответстващо на загрял двигател.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар