вчера стана малак фал...отка4ил ми се е един маркуч за парното и колата загря към 100-110градуса. аз веднага спрях зака4их маркуча и налях вода и отидох на сервиз.днес обаче май леко е поспаднал антифриза в казанчето... това нормално ли е след първия ден или не?може би въпроса ми е тъп но съм се шашнал яко!колата е фиат темпра 1.9турбодизел.не забелязвам промяна в звука на мотора.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
прегряване
Collapse
X
-
Нормално е по принцип ако нямаш течове- все пак е имало въздух в системата и сега като въздуха се е премахнал, на негово място се е "настанил" антифриза и нивото е поспаднало!Налей си до нормалното ниво и пак си я наблюдавай какво ще се случи по нататъкA20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
вчера след като налях антифриза покарах около 30км и после един колега ми каза че е хубаво колата да поработи на място известно време. запалих и седях около 1 час на място да поработи. после се прибрах и видях водата в казанчето. сутринта беше позпаднала.надявам се да не е станал някой гаф...ФИАТ ТЕМПРА 1.9TD
Коментар
-
прегряване...
Да спадне нивото на студено е нормално-температурно разширение-проверява се или само на топло-или само на студено-за да е точно...Успех !prog написа:вчера след като налях антифриза покарах около 30км и после един колега ми каза че е хубаво колата да поработи на място известно време. запалих и седях около 1 час на място да поработи. после се прибрах и видях водата в казанчето. сутринта беше позпаднала.надявам се да не е станал някой гаф...
Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
тъкмо се бях поуспокоил...цял ден не мога да си намеря място...снощи като работеше на място колата бях пуснал парното че яко студ си беше... та колата след около 1/2 час вдигна 75 градуса и в следвашия 1/2 час си даржеше температура м/у 75-85 градуса.тази вечер реших да пробвам без да работи парното(снощи работеше на 2-ра степен) и колата вдигна до 95 градуса и на 2 пъти се включи перката. после пуснах парното пак на 2 и пак смъкна температурата на 75 градуса. абе имам и един може би ужасно тъп въпрос но досега никога не съм се замислял за това...датчика който показва температурата на водата, къде всъщност мери температурата?me_to_u написа:Офтопик:pioneer написа:Антифриза много се свива и разширява от температурата, така че е нормално сутринта нивото да е по ниско.
Ей тука съм объркан...аз пък съм доста убеден, че антифриза не се свива и разширява както си казал...това само като уточнение.ФИАТ ТЕМПРА 1.9TD
Коментар
-
mariobg -
Ами онзи съд който е свързан с охладителната система посредством маркучи единия към радиатора другия от термостата защо го наричат разширителен съд? Сигурно защото нещо се разширява, а какво ли е?me_to_u написа:Офтопик:pioneer написа:Антифриза много се свива и разширява от температурата, така че е нормално сутринта нивото да е по ниско.
Ей тука съм объркан...аз пък съм доста убеден, че антифриза не се свива и разширява както си казал...това само като уточнение.
Коментар
-
Пак офтопик(сори). Тъй, може би не съм се изказал правилно.Ей с това не съм много съгласен, много. То че има разширение има, ама колко много. Ако отвориш капачката на споменатия съд когато е с температура 10 градуса и когато е с температура 40 градуса, колко ще е разликата? А за разширителния съд не знам за какво е, може пък в процеса на работа и повишаване на температурата антифриза да се поизпарява и тея пари да се отвеждат в разширителния съд, където леко да кондензират, и така нивото да се поувеличи...не знам как е.Антифриза много се свива и разширява от температурата, така че е нормално сутринта нивото да е по ниско.

Коментар
Реклама
Collapse

Коментар