Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гаснене при натискане на съединителя Фиат Брава

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    желая ти успех и дано лесно и евтино отстраниш проблема :D
    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

    Коментар


      #17
      Днес ходих при ел. майстора и отново нищо. Казах ми какъв е проблемът, а той каза, че не може да направи нищо, докато проблемът не се появи (а сутринта не се появи, явно докато е студена няма проблем) и не може да замери, защото нищо нямало да покаже. Накарах го поне да ми замери зареждането на акумулатора и ми каза, че всичко е наред, тоест не е от динамото. Отидох на работа и сега като тръгнах да се връщам обиколих малко града, за да вдигне температурата и отново ми присветна лампата на маслото, а като бях на място се включи втората перка и пак ми паднаха рязко оборотите. Майсторът каза, че било нормално да ми паднат оборотите (дори до 500) като се включи перката, а тове че присветкала лампата трябвало да се провери налягането на маслото по някаква магистала (нещо свързано с маслото и налягането). Вече не знам кво да правя, то така, ако не искат да я погледнат, докато не се появи проблемът е лошо.
      Fiat Brava ELX 1.6 16V 1998 г.

      Коментар


        #18
        колега щом не е от зареждането или замери налягането на маслото при топъл двигател или сменяи датчика на маслото защото това пресвяткане на лампата на маслото ме притеснява доста един датчик е десетина лева а един мотор...П.П. вземи си огледай буксите които влизат в клеймореда. или да не би вентилатора на радиатора да е решил да си ходи вече и на бързата степен да дърпа прекалено много ток. това мога да кажа от разстояние. късмет явно ще ти трябва
        ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
        ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

        Коментар


          #19
          В крайна сметка смених маслото и филтрите и засега (дано няма проблем в бъдеще) всичко е наред. Колата си върви без проблем. Майсторът каза, че въздушният филтър е бил свършил много отдавна и едва ли не съм карал без филтър. Благодаря на колегата eh4ev07 за съветите и помощта.
          Fiat Brava ELX 1.6 16V 1998 г.

          Коментар


            #20
            няма защо колега затова сме в форума да си помагаме.(’:D’)а относно въздушния филтър се чудя как някои карат 15-20хил без да го сменят. при мен като надхвърли 5хил и започва да качва разхода и като го извадя и тупна на чисто място пада огромно количество прахоляци. така че аз си сменям често въздушния филтър а за другите -кои както си прецени колега карай си я с здраве и се грижи за нея и тя ще ти отвърне със същото. при проблеми не се притесняваи да питаш че пишман маистори под път и над път а ние с каквото можем ще помагаме :D
            ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
            ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

            Коментар


              #21
              Ами какво да ти кажа, колега, филтрите бяха на по 15 000 км, маслото също (баща ми е карал с 5000 км повече от времето за смяна на 10 000км). Аз скоро взех книжка и сега основно аз карам колата, защото баща ми работи извън града и си идва за по 4-5 дни в месеца. Та общо взето не знаех много кое на колко време и километри е, пък и не разбирам от коли. Сега вече ще обръщам повече внимание на колата, за да си ме вози, а ако се наложи ще питам, виждам, че отговаряте и помагате. Още веднъж благодаря.
              Fiat Brava ELX 1.6 16V 1998 г.

              Коментар

              Working...
              X