Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат пунто-Гасне в движение

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    Ами чувам я като дам на контакт да. Изчаквам я и така паля. Аз да си призная честно нищо не разбирам //а и съм жена все пак / Ката че нито знам къде е бушона на помпата, нито знам как се сваля акумулатора, нито знам какво представлява имобилайзера и къде се намира. Просто преди да се обърна към "специалист" исках да разбера от друго място какво може да е проблема, защото скоро ми искаха 200 лв за смяна на датчик за запалване, а се оказа че същите струват около 30-50-70 лв, зависи на колко си ги намериш. И просто искам да съм предварително подготвена, да не ме "мятат". Пък друг "специалист" ми каза, че съединителя ми е за смяна, но не отчете факта, че просто стелката се е навряла между педала и затова ми даваше проблеми. Та за това "Мерси от майстори, около мен". Хубав ден и успешна седмица!

    Коментар


      #32
      здравеите колеги,аз имам фиат мареа,и на мен мисе случват такива работи с ганенето но този проблем е от горивата при мен,пробвалсам в Шела и ОМW и точно от тяьните горива гасне колата.наи добре си вварви от ЛУК ОИЛА.ама пак на бензин нямам никаква сила все едно че работи на 3-ри целиндара

      Коментар


        #33
        Здравейте и от мен!Имам същия проблем със същия фиат 1.6 90 кс 1994г, но при мен колата гасне и на скорост, независимо с колко километра карам, независимо дали е загряла или студена.Забива муцуната и после ако иска пали ако иска не...Държала ме е на пътя по 2 часа и тогава и скимва да запали.Колата е на газ и на бензин, не запалва и на двете.Като направи проблема, изчезва тока на свещите.Въпросния датчик на коляновия вал съм го сменил, но стария го замерихме и дава правилно съпротивление.Бобината смених, релета букси всичко за което се сетих.Закачахме я на компютър, грешки няма....Давайте идеи, че не останаха майстори на които не съм я карал.Преди имаше аларма, махнах я преди две години.Последния майстор каза, че може инсталацията на алармата да прави проблем ,тъй като кабелите си стоят по колата.Има ли възможност да е от това и ако да, какво да предприема.Благодаря ви предварително .

        Коментар


          #34
          Датчик на хол или дроселова клапа
          fiat_coupe_1.8_16V

          Коментар


            #35
            Оказа се, че е едната букса на компютъра.Вътре платката е намазана с течност, наподобяваща масло.Същата течност е изтекла в буксата и не прави хубава връзка.Почистих , напръсках с контактен спрей и всичко е наред.

            Коментар


              #36
              Аз имах същия проблем . Карам на определена скорост на равен път и понеже светофара е червен ( примерно ) я дам на свободна и колата угасва и след това понякога ( не винаги ) пали доста трудно . Същото е и по надолнище без газ . . . И понеже имах проблем с разход 19 / 100 газ , ходих на газаджия . Той каза , че това гаснене е от прекаленото изпускане на газ , не може всичко да се възпламени , край колата мирише на газ , а останалото подпушва и колата гасне . И на някой може да изглежда странно , предвид това , че колегите изброиха много части за смяна и т . н. , но това е , настрои ми газовата , колата вече няколко месеца стана не е гаснала и още нещо хубаво , не само държи обороти , ами и тръгва като дизел , пускам съединителя и потегля без гаС . Успех на колегите !

              Коментар


                #37
                Колеги, преди час и при мен се получи нещо сходно - Брава 1.6 16V, само бензин. Вчера се върнах след 800 километра обиколка из страната, днес съм навъртял 40 из града - никакви грижи. Преди малко обаче реших да тръгвам занякъде, запалих и след 50 метра колата просто изгасна. При опит за палене - върти, но не пали. Мъчи се и не ще. Малко като се изчака - 3-4 минути, успява да запали, но 400-500 метра по-късно отново гасне. Няма значение оборотите. На няколко пъти успях да я върна до вкъщи, оставих я да работи на празен ход 10-15 минути - без проблеми. Форсирам - работи. Така или иначе обаче явно има някакъв проблем и трябва да го намеря. Дали е от някакво прекъсване на доставянето на бензин? В резервоара има поне 20 литра. Помпа, реле имало някакво... Изобщо някакви идеи?
                Fiat Brava 1.6 16V

                Коментар

                Working...
                X