Здравеите вчера колата ми направи едно проблемче!При подаване на контакт и завартане на клуча много силно се разтраква!Това става само за няколко секунди при самото и палене!После всичко е ОК!!!УИначе пали веднага и всичко ми е добре по колата!Просто някои ако знае нещо моля пишете!!!Благодаря предварително!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тракане при палене на Фиат Браво 2.0
Collapse
X
-
Re: Тракане при палене на Фиат Браво 2.0
Този проблем идва от една клапичка която задържа маслото да не падне всичкото в картера.Нормално е като маслото е паднало в картера докато го качи да потрака 2-3 секунди.Над маслената помпа е този клапан и го държи една пружинка.Най вероятно пружинката е изскочила.Не е опасно но е неприятно.Може да стане проблем след доста дълго време.Ако имаш нещо да правиш по мотора и да сваляш картер тогава го оправи не струва пари но само за тая пружинка да отваряш не си струва.При Алфа 1.4ТС проблема стана на третата година когато клапанчето нещо даде фира и от време на време при движение започваше да свети лампата.Ако в движение не ти свети лампата на маслото няма за какво да се притесняваш.Италианеца който е карал бравото надали е сменял маслото така че 3 секунди тракане при палене не е болка за умиранеvlado_v5 написа:Здравеите вчера колата ми направи едно проблемче!При подаване на контакт и завартане на клуча много силно се разтраква!Това става само за няколко секунди при самото и палене!После всичко е ОК!!!УИначе пали веднага и всичко ми е добре по колата!Просто някои ако знае нещо моля пишете!!!Благодаря предварително!!!
Коментар
-
Точно. При мен е така от няколко дена - при палене генерацията ’подрънква’ за 1-2 секунди понякога. Чува се и на тихите обороти засега леко да похлопва. Даже бях се притеснил да не е от мотора и я карах да я видят в сервиз вчера, но майстора там като я огледа и слуша каза, че е от някакво подрънкване на генерацията от нещо прогнило там и не съм за сервиз.MadHead написа:Или да трака генерацията, ако е скъсан някой тампон. По принцип при палене вибрациите на двигателя и генерацията са по-големи
Коментар
-
коелга съжалявам за спама но да не пускам нова тема искам да питам.. моята зимата при палене се чуваше едно свистене за няколко секунди еи така и моите съмнения са данеби някой от външните ремъци да не е хубаво обтегнат или да прави някакъв конденз м/у ролката и ремъка, но нека ако има някой запознат да си каже мнениетоFiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар