Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Присадки и добавки [url]www.fenombg.com[/url]

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Присадки и добавки [url]www.fenombg.com[/url]

    Някой да има наблюдение за тях? www.fenombg.com

    #2
    Някой ще сподели ли има ли опит с тези присадки? Тия Нано-истории не ги разбирам, някой по-грамотен технически ще обясни ли струва ли си да се сложи в скоростната кутия и двигателя?!?!
    Истината е някъде там!

    Коментар


      #3
      Преди карах една лада- тя пушеше отзад като комин и тракаше мотора като трактор- та казах си По- лошо няма начин да стане- сипах една добавка за масло за намаляване на пушека и шума...и спря да пуши.До другата смяна на маслото.:D тези добавки са само за проблемни двигатели с цел отлагане на ремонт.
      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

      Коментар


        #4
        Всички такива неща са абсолюти пълни боклуци.Представете си ако "подобрителите" наистина бяха толкова добри, то какво струва на един производител на масла да сложи такова "чудо" в маслтоо си. То тогава на много високо равнище, цената с която би се увеличил 1л масло сигурно би бил 50 стотинки. Е ако тези чудеса бяха толкова добри, то до сега масло производителите да са си натъпкали маслата с такива "чудеса".Естествено, че има такива, които като ги налееш и колата харчи по-малко масло, но за да стигнеш до там да наливаш такава добавка, вече двигателя ти е пред умиране, и някакви си 20-30 хиляди километра ще "запуши" проблемите и изведнъж ще рухне. Тогава и без това няма да забележиш негативните последици от такъв вид препарат, щом си опрял да наливането му.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

        Коментар


          #5
          Re: Присадки и добавки www.fenombg.com

          danipl написа:
          Някой да има наблюдение за тях? www.fenombg.com
          14 години карах една Самара, купена нова и продадена на 82000 км. Когато беше на 60000, по съвет на един приятел сложих в маслото добавка на една немска фирма - Metabond. Двигателят определено стартираше по-лесно, стана по тих, леко спадна и разходът на гориво. Моето мнение е , че дори и да не помагат,добавките и не вредят, освен еднократната финансова "щета" - сумата за закупуването и. А що се отнася до това защо фирмите не слагат такива добавки при производството, мисля че причината е в това, че биха продавали доста по малко количества, защото масло ще се сменя по- рядко
          Fiat Marea 1,6 16V 1998
          Lancia Y 1.2 8v 1997
          Fiat Tempra 1.6 1991

          Коментар


            #6
            Не мисля ,че добавките са само за стари и сдухани автомобили.Добавките не се използват само за двигатели и скоростни кутии,има за почистване на горивна система, подобряване качеството на горивата и т.н.

            Коментар

            Working...
            X