Nino написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Brava ...маслен резервоар
Collapse
X
-
Сори за офф-а, но как се прави този тест!masterkar написа:ОК. Разбрах - няма да правя промивка! Явно спомените ми от преди 10-на години не са актуални...А и теста с капка масло върху филтърна хартия на "Лемфьордера" на 7 000км показа добри резултати! :DNino написа:Не се вкарвай в приключения бре човек! Според мен няма абсолютно никакъв смисъл да промиваш системата."Лемфьордера" е разпостранено масло и според мен в опаковката с това име стои "АРАЛ".Налей полусинтетична "Селения", абсолютно нищо няма да се случи.Промивка се налага на много стари двигатели карани с минерални масла клас CC,SA,SB,SC,SD,които просто вече не се произвеждат!А ти караш и с газ, който почти няма такива нагари като дизела и бензина!masterkar написа:Идеята за промивката ми дойде защото старото ми масло е Лемфъордер
/те такава марка не мога да открия
, коментирали сме вече многократно по темата.../, а новото ще е задължително Селения! Та си мисля профилактично да направя промивка на маслената система! 

Space Star 1.9 DID
Коментар
-
Благодарности на Mastercar за изравяне на инфото, както и на Нино, за доброто обяснение! Само не разбрах на обикновена филтърна хартия ще стане ли (в поста пише специална)???masterkar написа:Виж тук какво е написал Nino!Roko написа:Сори за офф-а, но как се прави този тест!masterkar написа:А и теста с капка масло върху филтърна хартия на "Лемфьордера" на 7 000км показа добри резултати! :D
Space Star 1.9 DID
Коментар
-
Става! Предполагам, че Nino е написал "специална" имайки предвид, че самата филтърна хартия е такава. А за някаква по-специална филтърна хартия аз не съм чувал?Roko написа:Благодарности на Mastercar за изравяне на инфото, както и на Нино, за доброто обяснение! Само не разбрах на обикновена филтърна хартия ще стане ли (в поста пише специална)???
Но теста е доста относителен като не знае човек точно какви трябва да са диаметрите на двете зони /или съотношението им/!
Затова и Nino е написал:""Nino написа:На около 7-8000 - 9500км ще му направя тест .... ориентировъчна оценка по метода "капка масло върху филтърна хартия" и ще споделя за какво става дума.Заключението е ГОДНО-НЕГОДНО!!!
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар