Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тресе педала на газта Fiat Idea 1.9 multijet

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Тресе педала на газта Fiat Idea 1.9 multijet

    Здравейте колеги! Имам досаден проблем с моя фичо и той е следният.. Когато карам на втора с 20-30 педала на газта започва да се тресе доста неприятно. Мине ли 30 и спира. Тресенето сякаш идва от задницата и се предава по цялото купе, та чак до педала. Прави го само на втора като поддържам тази скорост или леко ускорявам. Смачкам ли газта колата се изстрелва без помен от вибрации. Този проблем го имам от месеци, но взе да ми става досадно. Поради други проблеми сменях кутия и полуоски, но това си остана. С два чифта гуми и джанти пробвах, но пак си тресе. Струва ми се, че задницата потропва повече от обичайното, но може да си внушавам. Колата е с двигател 1.9 JTD, с двойна права генерация. Във волана не се усещат никакви вибрации, сякаш по купето се предава, чак до педала.. Давайте идеи, да действам, че гледам всичко което мога сам да си го правя. Имах съмнение за съединител и го смених с комплект на Luk, маховика имаше съвсееем лек луфт, едва доловим..

    #2
    Така тресе от вътрешни карета,но ти си сменял полуоски.Погледни дали всичко по мотора,най вече тампоните дали са ок.И полуоските че са сменени не означава че са наред.Нещо по ходовата част не е в ред.На 3та с 30 как е.Погледни си триподите на полуоските(вътрните).Успех
    198mjet Bravo

    Коментар


      #3
      Благодаря за отговорът ти, колега. На 3та с 30 няма проблем. На никоя друга предавка няма проблем, с каквато и скорост да я мъча. Полуоските ги свалихме от кола, която нямаше проблем. А тях ги сменях, защото като смачквах газта колата тресеше зверски. След смяната, остана само това досадно лашкане. Тампоните ги гледахме, и единствено задният ми се видя леко нацъфкан, но нищо фрапиращо според мен. Тествахме ги на полусъединител и спирачка, и не видяхме нищо притеснително. Ако е тампон, защо ще лашка задницата.. Зверски ме бърка тази кола вече

      Коментар


        #4
        я и проверете на тая кола главините
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

        Коментар


          #5
          Това е идея колега, имам някакво виене, което не съм се мъчил да го хвана от кое колело е. Днес ще я изтествам тая работа.

          Коментар


            #6
            Колега имаш някъде по задниямост нещо разбито или скъсано(разбирай тампон).От главина да лашка(не знам как се подразбира лашкането) е малко съмнително.Това е лагеруващ елемент от ходовата част който или се върти или блокира.За да "лашка'' трябва лагерите на главините да са на сол.Вдигни я на подем и прегледай тампоните на задния мост ама истински преглед.От сорта на малко сцепено и тн може да се окаже много проблемно.А и едва ли на идеята са кой знае какви пари тампоните.
            198mjet Bravo

            Коментар


              #7
              Здравейте отново. Слязох днес в канала и какво видях... Късата полуоска играе цялата след чашата в диференциала... Екак е възможно втора кутия да се прецака по същия начин като първата? Втрещен съм..

              Коментар


                #8
                Аз имам сходен проблем колега (но аз с автоматик).... колата сее странично и вибрира при ускорение и то точно в този диапазон 20-30км/ч. Сменях чаши и вътрешни карета заради това и нищо... явно и при мен проблема може да е диференциала. Мен ме мъчи вече от 2 год този проблем.
                Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

                Коментар

                Working...
                X