Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уведомление за неплатена гражданска

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Уведомление за неплатена гражданска

    Здравейте, колеги. Вчера в къщи е дошло писмо от гаранционен фонд относно старото ми пунто, че е без гражданска година от 1 година и че била задължителна и т.н. по чл. 574 ал.10.
    Колата си е все още моя и седи в двора, има си номера, не е бракувана. Плащам си и данък. Не се кара в момента изобщо не е помръдвана, още повече че и стартера и се е скапал.
    Но имам намерения да си оправя стартера и да си я карат нашите и аз евентуално, че е по- икономично.
    Но това писмо пише, че ако в 14 дневен срок не бъде предтавено от застраховател, че колата има гражданска отговорност щели да пратят към министерството да ми прекратявали регистрацията на превозното средство. Само, че про получаването на писмото вчера 8- ми март реално са минали 15 дни откакто е пратено и предполагам, че ако са задествали нещо то вече е факт.

    Питането ми е какво точно да направя в случая ако искам някой ден пролетта да си оправя стартера, да си запаля колата и да си я карам тая кола? когато запали ще си мина на преглед и гражданска, но при положение, че почти 2 години не е карана колата, не виждам смисъл да им набивам пари на тия затова, че колата ми седи в двора, за който също си плащам данъците.
    Благодаря предварително за помощта

    #2
    Здрасти колега и колеги,

    вчера и у нас е пристигнало същото уведомително писмо, естествено с просрочен срок /написано на 20/02, изпратено на 24/02, а пристига на 08/03 тъкмо, когато свършва упоменатия срок за направа на превантивни действия/. По едно стечение на обстоятелствата едната кола се кара редовно, а другата си седи в двора, докато се наложи и понякога забавяме гражданската да се плаща, понеже няма смисъл.
    Днес майка ми отиде там, където обикновено си прави полицата да поразпита за какво става въпрос и като се видим довечера ще обади какво са й казали от първа ръка, а междувременно аз намерих това .

    И на нас ще ни е интересно какви биха били реалните последици от цялата работа от вече препатил или по-компетентен в областта на застраховането.

    Поздрави!

    И така, послепис:
    За да й е мирна главата, майка ми е платила 40 и някой лев за първа вноска на разсрочено плащане и така до следващото писмо или междувременно, ако се наложи да подкараме и втория автомобил.
    Винаги монетата има две страни и от една страна е добра мярка, но от друга да не е в твой ущарб, че наистина се чувстваш малко рекетиран
    Последна редакция от pl4 8rp; 09.03.2017, 15:33. Причина: Допълване на мнението!
    Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
    Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

    Коментар


      #3
      Бях в подобна ситуация, гражданската беше изтекла с около месец и половина, писмо имах, когато вече ми трябваше колата си направих гражданска, после в деня когато започна валидността на новата гражданска с всичките бумаги минах преглед, че и той беше изтекъл и толкова.

      Коментар


        #4
        Учудващо и моето писмо е точно с тези дати посочени от колегата по- горе. Благодаря за инфото засега ще си седи в двора пък може и да я бракувам накрая като никой не иска да я кара сериозно, няма смисъл и да ремонтирам като после пак ще седи е така ...

        Коментар

        Working...
        X