Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с десен стоп нс Punto Mk2

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с десен стоп нс Punto Mk2

    Здравейте, колеги!Нов съм тук и от скоро имам Punto Mk2. Та , както всички коли и моята си има кусури за оправяне. Захванах се със смяната на крушката, която свети, когато се включва задна скорост. Сложих чисто нова крушка и резултат нулев, отново не светеше. Разглобих стопа отново, но проблемите станаха два. При отвиването на болта, който е в горната част, над кората на багажника, го изпуснах. Чух го как изтропа по тенекиите и това му беше. Когато преместих колата, през цялото време го чувах как тропа наляво-надясно. Та въпросите са ми два:- Как аджеба да извадя този болт? (В момента стопът ми отгоре не се държи на нищо. Предполагам, че лесно ще намеря такъв болт в някоя морга, но онзи изпадналият в пространството ще си ми тропа да ме подсеща колко съм некадърен.)И другият въпрос е, защо не свети светлината за назад, като сложих нова крушка. Бушон може би?... но ме съмнява да има бушон само за една крушка. Всичко друго ми свети по стоповете и фаровете. На всичкото отгоре, когато бях махнал стопа, десния габарит ми мигаше от време на време, а дори не бях пуснал фаровете. Не знам дали е от LED крушките или от махнатия стоп. Преди не съм забелязвал да мига, единствено ми свети на таблото, че имам изгоряла крушка заради LED крушките. А и след, като сложих стопа мигането изчезна мисля.Пробвах да разменя крушките на стопа, да видя новата крушка дали свети и това докато бях пуснал светлините, и малко попремигнаха токовете та добре, че не стана още по-голяма беля.Малко дълго стана, за което се извинявам, но главно ме интересува как да извадя болта. Светлината за назад ще я преживея. Работа за 5 минути та стана...Благодаря предварително!

    #2
    кола

    Чисти би бяха леглата на крушките сигурно се губи маса виж буксата .
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

    Коментар


      #3
      Re: кола

      kluchar написа:
      Чисти би бяха леглата на крушките сигурно се губи маса виж буксата .
      Ами хвърлих им едно око и ми изглеждаха чисти леглата на крушките, а за буксата не съм гледал толкова.

      Коментар


        #4
        Колега не си некадърен.При мен 2 пъти се сваля стопа.Първо за почистване на буксите,защото клеясват и започва да не прави контакт и става дискотека.и после за смяна,че го счупиха.И при двете сваляния се изпусна болта. Ваденето е голяма играчка.Трябва да се види горе-долу къде е и да се бръкне(мисия почти невъзможна с ръка).С някаква огъната тел се избутва под отвора и после някоя слаба мацка сяда в багажника и го изважда.
        Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
        Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

        Коментар


          #5
          dkenanova написа:
          Ваденето е голяма играчка.Трябва да се види горе-долу къде е и да се бръкне(мисия почти невъзможна с ръка).С някаква огъната тел се избутва под отвора и после някоя слаба мацка сяда в багажника и го изважда.
          Ех, къде ги намирате тези слаби мацки? ! С някакъв магнит дали няма да стане ...

          Коментар


            #6
            И аз го мислех с магнит ама много навътре ми се струва, че е паднало това. По магазините продавали някаква "пръчка" с магнит и фенерче на върха. Та, ако намеря някъде ще взема да я пробвам. Другият вариант е да си намеря от друг Фиат и да си сложа.

            Коментар


              #7
              nervouss написа:
              Другият вариант е да си намеря от друг Фиат и да си сложа.
              Вариант от друг и този да остане да подрънква,май че ще е дразнещо. :D Иначе аз познавам една тренирана бригада за вадене на тези болтове.
              Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
              Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

              Коментар


                #8
                Да, има го и този вариант. Накрая ще изпусна 5,6 та колата ще стане отзад като маракаси. Пък този, който се вози отзад халал да му е.

                Коментар

                Working...
                X