Колко горе-долу е разхода на бензин за Браво 1.4, градско нормално каране - задръствания. При мене май е към 12-бензин. Сменил съм ламбда сонда и термо датчик по други причини. Ако е много къде би могъл да е проблема?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на гориво
Collapse
X
-
ами малко е в повечко според менно всичко зависи на какви разстояния я карашможе и нормално да еаз моята 1,6 като я карах на бензин миналата зима даваше около 10,5-11сега на газ около 12,5иначе може да има много причини- стил на каране
- некачествено гориво- термостат- въздушен филтър- по-сериозни неща...но ако караш на разстояния по 2-3-4 километра по задръстванията , разхода ти е нормален
-
-
Ами може да ти дам дизела да го пробваш - може да го свалиш на около 4 някъде тогава.bscsystem написа:Kак 12
Тва е супер много аз извън града давам 5 и малко в града не повече от 7/8. А трябва термостат да сменям и т.н.
Иначе една проста сметка - аз вися средно за около 100км. за мойта посока в която работя, около 4 часа.Обърнато в литри при бензина прави около 5 литра. Останалите 2 литра, които ти остават са за тези 100км.Добър разход 2л/100км. При положение, че тези 100км. не ги караш постоянно а спираш около 400 пъти (примерно).Ето един малък пример от моя страна
A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ами зависи от термостата.Колеги с развален термостат, като са го оправили е имало и 2л/100км разлика.Твоя термостат какво прави - какви са му забележките.Svetlio написа:Съжалявам за може би тъпия въпрос, но разхода зависи ли от термостата?A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Зависи и то много! Когато термостата е развален двигателя работи на по-ниска работна температура от нормалната (особено пък зимата), а това води до повишен разход на гориво (особено зиматаSvetlio написа:Съжалявам за може би тъпия въпрос, но разхода зависи ли от термостата?
).
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Това е, когато термостата не ти затваря. Ако не ти отваря ще грее много. А всъщност на уреда къде е нормалната работна температура за Бравото? При мен в общия случай държи 2-3 чертички под средата. Като стигне до средата, това става само в задръствания, и включва перката. Градско ми дава 13-14, че понякога и повече на бензин. Извънградско 7-8, но с климатик и натоварена. Сега се замислих, дали да не си погледна и аз термостата.kiro_of_the_day написа:Зависи и то много! Когато термостата е развален двигателя работи на по-ниска работна температура от нормалната (особено пък зимата), а това води до повишен разход на гориво (особено зиматаSvetlio написа:Съжалявам за може би тъпия въпрос, но разхода зависи ли от термостата?
).
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар