Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Труден избор, помогнете..

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Труден избор, помогнете..

    Здравейте, след като от известно време чета постовете в този форум, окончателно реших,че искам да си купя Fiat BRAVO. Проблемът е, че освен това което съм чел тук, за избора на автомобил втора ръка, нищо друго незнам.При добри стечения на обстоятелствата, ще разполагам с около 5500 лв, от които мнооого ми се иска да похарча за покупката само 4500..Все пак доколкото разбрах има доста разходи след това, докато колицата стане идеална. Та въпросът ми е може ли реално да си намеря добро BRAVO, за 4500 или по-малко, какво точно трябва да търся/ година, двигател и тн../, и евентуално от къде да го търся....Първата лична кола ще ми е и съм едновременно ентусиазиран и притеснен. Почти сигурно е ,че искам да карам на газ, ето защо и това трябва да съобразя...абе страшна работа...много ще съм ви благодарен, ако ме насочите, къде и за какво да си дам парите, без да съжалявам след това.Предварително ви благодаря..
    Bravo 1.6 16V

    #2
    Ами за тези пари на пазара може да се намери 1.4 двигател. Той е много подходящ за газ, ама същевременно има един лош кусур за който е писано много във форума. Двигател 1.6 е добър избор, ама за тези пари е малко по-трудно да се намери.Единственото, което те съветвам по възможност да се избира колата която ще купуваш и не се мятай още на първата, която си харесал (освен ако не е много добра де :D ). Това за сервизи или хора с теб които да ти помагат в избора няма смисъл да го казвам маи - ама и това го казах Останалото според мен е принципа като с жената - гледаш я лъскава, хубава и точно по твой вкус, ама какво ще излезне след това, никой не може да ти каже (сега да не се засегне женската част на форума - такава си е приказката :P )
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

    Коментар


      #3
      http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?top...etailsАиде тичаи да го гледаш и газ и клима има, идеално е за тебе, само хубаво гледаи че за тази цена да няма изненади , вземи си "разбирач"
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

      Коментар


        #4
        http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?top...etails....еи ти още едно!
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

        Коментар


          #5
          Колега с 4500 лева няма да стане. За да си нямаш проблеми, да не си притеснен после и за да си купиш кола каквато си искал намери още 1000 лв.За 4500 ще си купиш откровенно казано напудрен боклук, и има да псуваш после тук из форума... :D

          Коментар


            #6
            Аз съм решил да купувам нова кола на жена ми и нейната ще подлежи на продаване. Параметрите и са 1.4 12V от 1998 г, на 153000 км по километраж от които 50000 са при нас със сменени ремъци и ролки преди 8000 км, съединител преди 15000 км, газова уредба BRC с разход около 10, нови дискове и накладки (предни), сменени са и предните и задни амортисьори има комплект зимни и летни гуми (нови), салона е в отлично състояние. Цената е 5500 лв, но имаш разходи само за пререгистрация в КАТ.Проблема е че засега не мога да намеря подходяща кола за нея и не бързам с продажбата, както и че цената е твърда (не подлежи на коментар).
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
            http://forum.fiat-bg.org

            Коментар


              #7
              Еми..да хубаво е предложението, като се има впредвид, че е обслужена ..5500 може да си заслужава..Лошото е ,че не мога да си позволя да дам толкова само за покупката.Поне според мен трябва да имам някакъв резерв, за спешни ремонти.Колкото до това,че за 4500 мога да си купя ’напудрен боклук’, лошо...но все пак надеждата умира последна..И все пак въпросът ми беше конкретно коя модификация ще ми върши най-добра работа в София, с газова уредба/? цена/...на ден минавам поне 50-60 км градско...
              Bravo 1.6 16V

              Коментар


                #8
                Един съвет!Така или иначе си чакал до сега,изчакай още 2 месеца и после купувай.Няма да има мита и цените е редно да паднат!
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

                Коментар


                  #9
                  dudulia написа:
                  Един съвет!Така или иначе си чакал до сега,изчакай още 2 месеца и после купувай.Няма да има мита и цените е редно да паднат!
                  мита върху повечето коли няма от години. може би имаш в предвид ДДС?
                  "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                  (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

                  Коментар


                    #10
                    Добре,за да съм по-точен,макар всеки да е разбрал какво имам предвид,за неразбралите:Ще отпадне ДДС,който се начислява върху митническата стойност!
                    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

                    Коментар


                      #11
                      По въпроса с падането на цените ще си говорим след Нова Година. А към колегата mixifixi - видя ли в раздел Продава има един бял красавец?
                      Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

                      Коментар


                        #12
                        Здравейте отново Най-накрая парите са подсигурени..5700 лв и сега започва едно търсенее... Според вас имам ли шансове да си намеря BRAVO, за тези пари? В смисъл да се вместя в тях след разни там регистрации, застраховки и обслужването на колата.Най-лошото е ,че не знам откъде да почна....дори да си харесям по обява някоя кола, няма с кой да ида да я видя..а за след това да не говорим.Много ще съм ви благодарен, ако ме ориентирате как точно става намирането на автомобила..не говоря за това какво трябва да се гледа ,защото има страхотен пост тук по тематаИнтересува ме ако си харесам нещо..ако по някъква случайност успея да я одобря, после???
                        Bravo 1.6 16V

                        Коментар


                          #13
                          Братле, следи обявите няколко дни, може би седмица-две, за да видиш какво и на какви пари излиза... така ще отсееш боклуците, които изглеждат добре само по обява, но всъщност не са.След това избираш, звъниш и отиваш да гледаш. Задължително покарай колата, ако нещо те съмнява изобщо не слушай продавача какви ще ти ги говори. Според мен не е добре да се взима и от автокъща, по-добре от човек при това нов внос (ама не нов внос миналата година!).Като се решиш да купуваш, ако е частно лице отивате двамата при нотариус, подписвате договор за продажба, даваш му кинтите пред нотариуса, той ти дава ключовете и документите и си поемате по пътя. Ако вземеш от фирма (моята я взех така) ще ти издадат фактура за продажба. Така ще спестиш таксата за нотариуса. С фактурата (или договора за продажба) отиваш в кат и си прехвърлях колата на свое име.Гледай много внимателно всички документи - сравни номерата на рамата и двигателя на колата с номерата от оригиналния талон и митническите документи. Една буква разлика и ще срещнеш адски неприятности.Късмет
                          Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
                          Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

                          Коментар


                            #14
                            Ако питаш мене бегай да се пазариш със Здравко, поне ще вземеш кола от форума - а това в 90% от случаите когато е гледана кола. А да не говорим че Здравко си прави човека всичко както трябва. Ако искаш история на Бравото -му - изчети му постовете и ще рабереш каво е правил. Здравко да не ми се сърдиш че съветвам, ама ако аз ще давам 5000+ за Браво - първо с тебе бих говорил. Освен това товето е като моята Брава - 1998 - когато вече дефекта на 1,4 мотора е отстранен (Уж).
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                            Коментар


                              #15
                              "Ако питаш мене бегай да се пазариш със Здравко, поне ще вземеш кола от форума - а това в 90% от случаите когато е гледана кола. А да не говорим че Здравко си прави човека всичко както трябва. Ако искаш история на Бравото -му - изчети му постовете и ще рабереш каво е правил. "Добре, но къде да видя за какво става въпрос? В търсачката не ми изкарва потребител Здравко
                              Bravo 1.6 16V

                              Коментар

                              Working...
                              X