Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Punto 1.9jtd Като загрее гасне в движение !!!!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Fiat Punto 1.9jtd Като загрее гасне в движение !!!!

    Здравейте колеги моля помагайте. Преди 2 месеца си купих колата и смених масло маслен , горивен и въздушен филтър и след няколко дена се появи проблем при паленето , отказа да запали и отидох в сервиз където ми смениха датчик на коляновия вал , след няколко дена колата пак отказа да запали трябваше да изчаквам известно време за да запали отново.След около месец колата започна да ми гасне в движение и отидох на диагностика и майстора ми каза , че едната грешка е AGR и другата е че няма синхрон между двата датчика на валовете , след като отстрани грешките колата имаше същият проблем.От там ме изпратиха да сменя ролки и ремък понеже не бях ги сменил - проблема си остана.Отидох да ми проверят дюзите и помпата казаха ми че са ОК. Казаха ми ,че като загрее тогава гаснеи не пали повече.МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ И ДАЙТЕ СЪВЕТИ КАКВО ДА НАПРАВЯ ??? Благодаря ви .

    #2
    Дай повече подробности за смяната на датчика на коляновия вал - какъв купи, откъде, кой направи смяната, колко време след смяната се появи проблема, като е хубаво изстинала колата има ли проблем да запали?

    Коментар


      #3
      Незнам какъв датчик са ми сложили но моя беше BOSH , колата когато е студена пали безупречно. Във друг сервиз ми казаха че подменения датчик работи и не е трябвало да го сменят.

      Коментар


        #4
        Ivo Metodiev написа:
        Незнам какъв датчик са ми сложили но моя беше BOSH , колата когато е студена пали безупречно. Във друг сервиз ми казаха че подменения датчик работи и не е трябвало да го сменят.
        Слушай приятел,много скъп град за мен е Видин, поради тази причина бих се ангажирал да ти помогна.Само че трябва да знам този дето бара по колата ти до колко познава тази система и разполага ли със някаква диагностична апаратура.Ако е нужно ще му кажа какво къде да гледа.Я чакай малко,като че ли не си написал точно какъв е мотора ти.За мен няма значение ,но има разлики и то огромни.Така че я се конкретизирай,защото аз си мисля че си със jtd, а да не се окаже нещо другоПоздрави!п.с.Пак прочетох всичко и от думите всичко ме кара да си мисля че е jtd.Ако не е тайна къде си проверява дюзите и помпата???

        Коментар


          #5
          Не, че нещо, ама двигателят е написан в заглавието на темата.

          Коментар


            #6
            Няма проблеми,недоглеждане,май почна все по-чето да ми се случва :D

            Коментар


              #7
              много голяма е вероятноста новия да се е е прецакал (често се случва,особено ако е някакъв ментак)

              Коментар


                #8
                Няма нужда да се гадае,без диагностика няма да стане.Може и датчик разпределителен вал да прави мизерии и какво ли още не.

                Коментар


                  #9
                  От датчика на разпределителния вал не гасне. Може да му изключиш буксата, колата продължава да работи, светва лампата и ако изгасиш - тогава няма палене. От опит преди около месец-два.Симптомите са класически като за датчик на кол. вал - гасне, изстива - пали.Провери дали като изгасне и не може да запали - оборотомерът отчита ли около 300 оборота докато върти стартера? Ако не - ясна работата.

                  Коментар


                    #10
                    Прав си,от датчик разпределитен вал няма да пали.Въпреки всичко аз настоявам за диагностика.Успех!

                    Коментар


                      #11
                      И новия датчик сигурно е някакво менте и може да ти прави номера,или да са монтирали втора употреба.
                      Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

                      Коментар


                        #12
                        ако датчика работи залагам на регулатора на помпата сигурно е замърсен или не работи коректно направи диагностика при някой които знае да работи добре с програмата за диагностика
                        STILO JTD

                        Коментар

                        Working...
                        X