Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа 1.9 TD 100 Спря да върви!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Здравейте колеги и за много години!Новата година ме "зарадва" с нов проблем Отново имам проблем с колата...Колата си пали нормално, бързо и от четвърт както се казва. Пали обаче със страшно причукване от мотора, и преди си палеше така но сега е много по- силно, като на чукане метал в метал. Като запали чука зверски около 2-3-4 секунди и спира да чука, оборотите са нестабилни и се движат плюс-минус 100, 150 придружено с много и черен пушек все едно съм запалил татра с пълна газ. При подаване на газ на място чукането отново започва и се усилва, но най- силно се чува, когато е движение при ускоряване. Това колата го прави независимо дали е топла или студена като има моменти, в които всичко изчезва и колата започва да си работи, както преди. Лошото, е че го прави вече почти постоянно, а проблема се появи от около десетина дни. В движение неща са още по зле, при набиране отново започва да причуква, да пуши и да губи мощност, трябва да набирам до над 2500-3000 оборота за да може да превключа на по- голяма скорост иначе не става. Интересното е, че разхода на гориво не ми се е променил!Какво направих:1. Смених филтъра;2. Проверих дали постъпва гориво;3. Вадих датчика от помпата да видя дали не се е затлачил нещо /имаше такъв случай/;4. Турбото си работиМисля си, че може да са разпръсквачи, поне на това ми прилича. Питах на 2-3 места, четох няколко теми, та причините може да са няколко Лошото е, че около мен в момента най- близкия добър майстор е на 200 км. Имам готовност да закупя 4 разпръсквачи но пък не мога да съм сигурен, че са те, но в крайна сметка...Колата ми трябва всеки ден и съм зависим от нея, за това търся начин сам да си я оправя ако може.Ще помоля ако някой е имал такъв подобен проблем да сподели!Благодаря предварително!Fiat Marea Weekend TD 100, на 350 000 км реални е.
    fiat marea weekend td 100

    Коментар


      #17
      Ангренажа гледа ли, може да е прескочил зъб напред или назад.

      Коментар


        #18
        Дюзичка/и
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

        Коментар


          #19
          Авансаторен клапан.......
          Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

          Коментар


            #20
            Залагам на дюзи
            Fiat Stilo 1.9 JTD, 115 hp (2002), 3 врати

            Коментар


              #21
              От това което прочетох мисля че мотора влиза в предварение.Възможните причини са загуба на сигнал от датчик колянов вал или умна дюза.Проблем във работата на авансатора,свръх налягане в ГНП.Ако е дюза мотора ще чука отчетливо и ще има необичайни пушаци отзад.Поздрави!

              Коментар


                #22
                Как мога да проверя датчика и дюзата дали работят, за авансатора няма как да проверя без майстор/стенд. Има доста необичайни пушаци отзад, черни облъци, огромни.Интересно че има моменти в който се оправя, ето вчера в повечето време си работеше както трябва, все едно няма проблем Yellow_Flash_Colorz_PDT_13 Ангренажа трябва да е добре иначе нямаше да има момента, в който се оправя.Поздрави!
                fiat marea weekend td 100

                Коментар


                  #23
                  Ако е датчика на колянов вал ще загуби и оборотомера.В крайна сметка струва 60 лв,така че .......Успех!

                  Коментар


                    #24
                    Оборотомера работи коректно.А дюзата?
                    fiat marea weekend td 100

                    Коментар


                      #25
                      За нея можеш само да и провериш съпротивлението- около 100 Ом.Като загрее малко се повишава до към 120 Ом.

                      Коментар


                        #26
                        Утре ще ходя до един майстор във Враца да погледне и ще споделя...
                        fiat marea weekend td 100

                        Коментар


                          #27
                          тоя двигател пати с 3 неща най често поне от това което съм видял аз1.клапан авансатор...2. запушен вакум на резервуара - сваля се капачката и караш така за тест 3. Умна-та дюза - която се вижда с диагностика... чек-а примигва ли ти от време на време?
                          Fabbrica Italiana Automobili Torino
                          F I A T - BraVo 2.0 20V HGT 97
                          F I A T - Uno 0.9 85 500 000 km dvg железо! Вече с 1050 кубика Abarth 70 hp
                          F I A T - CoUpe 2.0 16V LE Style

                          Коментар


                            #28
                            Не не премигва. Ще видим утре, дано да има време човека да погледне колата.Обадих се отново на този в Ловеч, ходих предния път при него (2012г.) но явно е минал на следващо ниво защото по телефона диагностицира, че колата няма компресия.... нямам думи! Каза да сваля помпата и дюзите и да му ги пратя по еконта........ Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
                            fiat marea weekend td 100

                            Коментар


                              #29
                              Вчера си взех колата от един прехвален майстор от Враца. Нищо не направи, не им се разправя това е истината, освен масла и филтри да сменят друго не могат Колата си била добре, а това, че пуши и не върви и трака не е проблем- колата е стара, гади ми се вече наистина!Аз съм му закарал да ми прави колата, той ми дава акъл, как не трябвало да я правя защото не си заслужавала инвестицията......Та това е за сега, обмислям едно ходене до Ямбол евентуално нищо, че ми е на 300 км в едната посока.Имам оферта за много добре изглеждащ, нов внос Нисан Тино 2.2 DI, 115 к.с. Моята кола плюс доплащане. Колата ми хареса, голяма е, дизел с верига. Знам само, че помпата и е VP44, която е леко проблемна но се прави, не е проблем. Някой има ли наблюдения относно този нисан?
                              fiat marea weekend td 100

                              Коментар


                                #30
                                Чувствам се длъжен да информирам за развитието на нещата.Не взех Нисана, случайно ми изпадна на "оферта" Пежо 307 комби, 2.0,136 к.с. бензин, е взех го, дано да е на късмет.Фиата ще го продам с този си проблем, голям или малък никои не откри наистина...Поздрави!
                                fiat marea weekend td 100

                                Коментар

                                Working...
                                X