Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акумулатор за Marea ТД100 - КУПЕН

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Акумулатор за Marea ТД100 - КУПЕН

    Здравейте приятели, акумулатора на Мареята умря, отидох тук в Добрич гледам има промоция 97 лв за 60 AH-на завод Старт, викам си сигурно има някаква уловка Влязах вътре и продавача ме убеждава, че за 100 к.с дизел ми трябва поне 72-75 Ah??!!След като казах, че искам точно 60 Ah(така както четох тук във форума) ми каза, че ще ми го продаде, но без гаранция???Въпросът ми е дали да купя 72-75 Ah или да търся друг магазин който да ми продаде 60 Ah.
    Fiat Marea ELX 1.9 TD-100 kombi

    #2
    Прав е продавача, разбирасе че ти трябват поне 70-74 Ah по възможност с по голям стартов ток(поне 680А), все пак това е дизел, аз с момента карам с един 60 амперов но си е тормоз за колата, пък и като стане студено ще си е трудничко да запаля.
    Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

    Коментар


      #3
      tomsan написа:
      Прав е продавача, разбирасе че ти трябват поне 70-74 Ah по възможност с по голям стартов ток(поне 680А), все пак това е дизел, аз с момента карам с един 60 амперов но си е тормоз за колата, пък и като стане студено ще си е трудничко да запаля.
      Крайно съм несъгласен с това твърдение. Ще посоча защо:- производителят препоръчва акумулатор 60Ah и стартов ток 380A (това е по DIN, не е лошо да са поне 400-450 по EN)- стартера на този мотор е с редуктор и не е неободим голям акумулатор.- мотора пали лесно (ако е изправен) при всякакви условия- с покупката на по-голям акумулатор, рискуваш да го държиш постоянно недозареден, с което скъсяваш живота му.Преди около 2 години купувах акумулатор и имах подобен проблем с продавач на Varta. Аз отказах да купя по-голям акумулатор и съответно той отказа да ми продаде 60Ah.В последствие написах един email до представителството на Varta за българия. Ето го и отговора:========================Здравейте г-н Атанасов, благодаря Ви за проявения интерес към акумулаторите VARTA. Нашите оторизирани търговци би трябвало без изключение да разполагат с каталога на VARTA за автомобилни акумулатори, който да окаже помощ на тях и на нашите клиенти в такива ситуации. Бих желал да уточните къде се е случило описаното от Вас, за да може да вземем мерки и да избегнем такива неприятни случаи с други наши клиенти. Конкретно за Вашия автомобил в каталога са посочени два типа - 63 Ah 610 A Silver dynamic и 60 Ah 540 A Blue dynamic. 56 Ah 480 А Black dynamic e подходящ само за бензиновите 1.8 и 2.0 двигатели. Габаритите и на трите акумулатора са еднакви. Това съответства и на информацията, която сте ми изпратили от ръководството на автомобила. Следва само да се уточни, че пусковия ток по данните на FIAT e даден по стандарта DIN, който постепено отпада и всички производители на автомобили и акумулатори (в Европа) към момента използват само стандарта EN. Поради различната методика на изпитване един и същ акумулатор изпитан по EN ще покаже по-високи стойности на пусковия ток отколкото по DIN (по-ниско критично напрежение, по-голяма продължителност на изпитването). В този смисъл 380 А по DIN са белег за по-силен стартов ток на акумулатора, отколкото 480 А по EN както на при Black dynamic. Надявам се да нямате повече трудности със закупуването на желания от Вас акумулатор. В случай на нужда не се колебайте да ми позвъните по телефона. -- Mit freundlichen Grüßen / With kind regards / С приятелски поздравиIvo Sarmadjiev / Иво СърмаджиевRepräsentant für Bulgarien / Representative Bulgaria / Представител за БългарияJohnson Controls Autobatterie GmbHTel./Fax : +359 2 9897732Mobil : +359 88 8211371Email: varta.bg@gmail.comweb: http://www.varta-automotive.com/====...====Нямам какво да добавя.Успех с покупката!

      Коментар


        #4
        колега аз съм с BOSH silver 62A и гаранцията си важи но стартовия ток е 730А успех
        Honda CBR 900 RR
        Suzuki GSF 400 Bandit
        1.9 TD 100

        Коментар


          #5
          Ако парите не са проблем е желателно да си вземеш по голям акумулатор.Преди време имаше подобна тема. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...t=15Който разбира нека обясни как точно се недозарежда този по голям акумулатор. И как постоянно стои недозареден.Поздрави.
          Bravo JTD 105 '98

          Коментар


            #6
            За мнението което дадох изхождам от даденото за моя мотор, за което се извинявам ако съм подвел някой.
            Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

            Коментар


              #7
              Купих от друг магазин start 60 Аh-93 лв. с 2 год гаранция
              Fiat Marea ELX 1.9 TD-100 kombi

              Коментар


                #8
                Думи като недозареден ,,голям,, акумолатор ми звучат като,,недонатиснат,, голям двигател,при еднакви условия естествено. Професионално се занимавам с това и мога да кажа само едно -ако не ви бърка цената-винаги по-големия.Размера има значение :D
                Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

                Коментар


                  #9
                  Аз ползвам монбат 62 ah 510 стартов ток. Зиме лято есен дъжд - фиата пали от веднъж(тд100). Да се отклоня малко от темата, до ейсега акумулатора беше подложен на изпитание, защото на колата и хрумна днес да не запали.След 5-10 мин въртене, като взе да умира акумулатора, опънах 1 жица от "+" до 1та подгревна свещ за 10-тина сек... и чудо фиата запали от 2-3ти оборот.Та къде се намира релето за подгрева, и къде да търся проблема, че остава само и копче за подгрева да си изкарам на таблото и става като космически кораб вътре...Извинявам се пак за отклонението от темата
                  Тря'а напиша нещо тука, нали

                  Коментар


                    #10
                    Тоя двигател пали и без подгрев и то доста успешно. Иначе релето е точно зад акумулатора ти отдолу. Но се сваля акумулатора, планката под него и тръбата, горната за входящия въздух от филтъра. Така ще имаш достъп. Провери първо бушоните, да не е от тях.
                    Fiat Marea TD100

                    Коментар

                    Working...
                    X