Интересувам се как се чете, какво означава и въобще всичко за това J. Сметнах да вместя този въпрос в раздел дизел, защото тук има доста запознати хора, които няма да ме задоволят с отговор:"комън рейл". А въпросът ми е продиктуван от факта, че досега съм срещал все различни и необосновани отговори, които често водят до спорове.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Kакво означава буквичката J от абревиатурата JTD
Collapse
X
-
Благодаря ти Sev, винаги съм мислил, че това J е нещо техническо и пословично от характеристиката на този двигател, но не съм допускал, че описва възможностите на този автомобил. Ако наистина са взаимствали от прекия смисъл на JET почти съм убеден, че бай жабар е имал впредвид ракета, скорост, ускорение...Въобще се е поизхвърлил ( отново ) и с последващите Multijet например ( ако не е мислил друго де ).Sev написа:JET има много значенияреактивен, струя, дюза...
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Да, благодаря ви, сега вече ми е ясно и мога да споря с квалитетни и не толкова квалитетни разбирачи, защото няма да ми стигне място ако вметна всички техни предположения и неясни обосновки...и за мен деogi28b написа:J от JET (дюза; струя). Ето това му е JET-овото на този двигател
Или пък от "струя" по-точно: UniJet - Едно-струен (едно впръскване). Сега има и мултиджет, които е с около 5 впръсквания преди, по време и след работия такт.
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Re: Kакво означава буквичката J от абревиатурата JTD
До сега съм срещал два отговора на въпроса ти:uniJet Turbo Diesel и Jettronik Turbo Diesel.Aз съм сколнен да приема второто като по верно.Защото двигателя е по-скоро не uniJet,а doubleJet или twinJet.ntodorov написа:Интересувам се как се чете, какво означава и въобще всичко за това J. Сметнах да вместя този въпрос в раздел дизел, защото тук има доста запознати хора, които няма да ме задоволят с отговор:"комън рейл". А въпросът ми е продиктуван от факта, че досега съм срещал все различни и необосновани отговори, които често водят до спорове.
Коментар
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...8%FFКакво означава FORD знаете ли?FORD- Fix Or Repair DayliFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Re: Kакво означава буквичката J от абревиатурата JTD
Ами то си е uniJet, което няма какво да му се мисли.Вече съм писал от къде идва, ама кой да чете.Ако беше нещо от рода с впръскванията щеше да е от рода както предполагаш на unoJet примерно, или пък duеJetStefan Hadjov написа:До сега съм срещал два отговора на въпроса ти:uniJet Turbo Diesel и Jettronik Turbo Diesel.Aз съм сколнен да приема второто като по верно.Защото двигателя е по-скоро не uniJet,а doubleJet или twinJet.ntodorov написа:Интересувам се как се чете, какво означава и въобще всичко за това J. Сметнах да вместя този въпрос в раздел дизел, защото тук има доста запознати хора, които няма да ме задоволят с отговор:"комън рейл". А въпросът ми е продиктуван от факта, че досега съм срещал все различни и необосновани отговори, които често водят до спорове.
Ама пък аз до сега Jettronik Turbo Diesel не бях срещал като вариант, наистина звучи добре
A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар