Здравейте на всички.Мисля да си взема кола, че си продадох моята и от всички, които гледах най-много ми допаднаха офертите за Брава.Двоумя се между 1.6 бензин и 1.9 JTD, защото за 1.6 бензина съм чувал, че е най-добре, а за JTD съм чувал, че е доста надежден и то не само Фиатския.Гледах един JTD 105 коня 2000 година с халогени, клима и ел. пакет и т.н.Чувал съм много противоречиви мнения за Фиат сред които най-разпространено е за слаба ходова част, но искам вашите мнения и особено на хора с този 1.9 двигател.Надежден ли е?Често ли се налагат ремонти?Ходовата част как е?Колко харчи градско/извънградско? Скъпи ли са частите като амортисьори, биалети, ролки, ремъци?Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Brava 1.9JTD 2000г добър избор ли е?
Collapse
X
-
Re: Brava 1.9JTD 2000г добър избор ли е?
Правилно си чул.Ходовата част е слаба.На мен и на доста колеги им изгоря компютъра на ЖТД и сега си има един резервен. Струва около 500лв. Градско ми удря 10, а извънградско около 5...6, но непомня скоро да съм рискувал да ходя далеч от София с тази кола. Оригинални амортесьори са много скъпи, а тези евтините карат по 8...9 месеца. Ролките и ремъка са също скъпи, но се сменят рядко, освен ако не удариш клапани.На ЖТД_тата често им се развалят помпите високо налягане, а те са около 2000....3000лв нови.Ремонти не се налагат често, ами постоянно.devilbo написа:Здравейте на всички.Мисля да си взема кола, че си продадох моята и от всички, които гледах най-много ми допаднаха офертите за Брава.Двоумя се между 1.6 бензин и 1.9 JTD, защото за 1.6 бензина съм чувал, че е най-добре, а за JTD съм чувал, че е доста надежден и то не само Фиатския.Гледах един JTD 105 коня 2000 година с халогени, клима и ел. пакет и т.н.Чувал съм много противоречиви мнения за Фиат сред които най-разпространено е за слаба ходова част, но искам вашите мнения и особено на хора с този 1.9 двигател.Надежден ли е?Често ли се налагат ремонти?Ходовата част как е?Колко харчи градско/извънградско? Скъпи ли са частите като амортисьори, биалети, ролки, ремъци?Благодаря предварително.
-
биалетки - 12 леваносачи 85 (Delphi), кормилни накрайници 20-25 (Delphi)амортисьори 80 (Cofap) - не карат по една година, а доста повече (има колеги от форума, които са им навъртяли по 40-50 000 км)не мисля че ходовата част е слабакогато частите са качествени (на пазара има такива, цените не са космически) няма да имаш проблемиоригиналните носачи бяха свалени от колата ми на 215 000 км
Коментар
-
Колега вече повече от 3 месеца карам такава Брава 1.9ЖТД, около 6 000 км съм й навъртял и никакви проблеми до сега.По въпроса за надеждността-зависи от подръжката на последния собственик.Иначе ако се поддържа един дизел по предписание-мисля че спокойно може да мине 500 000 км.Така за разхода-извънградско:4.5-5.0;градско 7.5-8.0.Това е при мен.Не казвам че всички с такива мотори 1.9ЖТД дават такъв разход.За ремонтите-аз досега само съм обслужил колата:всички филтри,ремъци и ролки+масло+антифриз.Частите по принцип са скъпички.Но е поносимо.Разбира се агрегати от рода на турбо,помпа за висико налягане са доста скъпички.Мойто мнение е да си вземеш дизеловия мотор 1.9ЖТД, разбира се ако не те притеснява високата цена на нафтата.Но ако не си фен на газовите уредби значи дизела е твоя избор.Това е от мен.Дано съм помогнал поне малко. :Ddevilbo написа:Здравейте на всички.Мисля да си взема кола, че си продадох моята и от всички, които гледах най-много ми допаднаха офертите за Брава.Двоумя се между 1.6 бензин и 1.9 JTD, защото за 1.6 бензина съм чувал, че е най-добре, а за JTD съм чувал, че е доста надежден и то не само Фиатския.Гледах един JTD 105 коня 2000 година с халогени, клима и ел. пакет и т.н.Чувал съм много противоречиви мнения за Фиат сред които най-разпространено е за слаба ходова част, но искам вашите мнения и особено на хора с този 1.9 двигател.Надежден ли е?Често ли се налагат ремонти?Ходовата част как е?Колко харчи градско/извънградско? Скъпи ли са частите като амортисьори, биалети, ролки, ремъци?Благодаря предварително.
Коментар
-
Много благодаря за донякъде обнадеждаващите отговори. Досега карах Хюндай- много здрава и надеждна кола, но от към части е дерач на кожи, защото ги няма, а разходът й градско беше 10-11 бензин, така, че 7-9 дизел се ядва.500 за компютър е добре сравнено с 630 пълен комплект или 400 само за пластмасата на бронята на Хюндая и 150 лв/бр за неоригинални амортисьори :D Живот и здраве другата седмица може да се похваля
Коментар
-
Vladim: В зависимост от километража който навърта пък няма голям смисъл да си купи бензинка и да я направи на газ/метан.При елементарни сметки - повечето българи не минават над 10000км/годишно с автомобилите си. Просто няма смисъл.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ами ако бях обяснявал колко е добра колата и никой нямаше да повярва, както никой не ми вярва, че е много зле.Ако беше JTD_то толкова зле, нямаше да си купя Пунто преди 15 дена. Между другото ще пусна тема да се похваля скоро. Само да кажа, че си взех Пунто 2 с доста приличен външен вид, 4 врати, 1,9JTD, 12м 2002г и то само за 4700лв и при това от горубляне.
Коментар
-
u_bo
1115 написа:Правилно си чул.Ходовата част е слаба.На мен и на доста колеги им изгоря компютъра на ЖТД и сега си има един резервен. Струва около 500лв. Градско ми удря 10, а извънградско около 5...6, но непомня скоро да съм рискувал да ходя далеч от София с тази кола. Оригинални амортесьори са много скъпи, а тези евтините карат по 8...9 месеца. Ролките и ремъка са също скъпи, но се сменят рядко, освен ако не удариш клапани.На ЖТД_тата често им се развалят помпите високо налягане, а те са около 2000....3000лв нови.Ремонти не се налагат често, ами постоянно.devilbo написа:Здравейте на всички.Мисля да си взема кола, че си продадох моята и от всички, които гледах най-много ми допаднаха офертите за Брава.Двоумя се между 1.6 бензин и 1.9 JTD, защото за 1.6 бензина съм чувал, че е най-добре, а за JTD съм чувал, че е доста надежден и то не само Фиатския.Гледах един JTD 105 коня 2000 година с халогени, клима и ел. пакет и т.н.Чувал съм много противоречиви мнения за Фиат сред които най-разпространено е за слаба ходова част, но искам вашите мнения и особено на хора с този 1.9 двигател.Надежден ли е?Често ли се налагат ремонти?Ходовата част как е?Колко харчи градско/извънградско? Скъпи ли са частите като амортисьори, биалети, ролки, ремъци?Благодаря предварително.
Коментар
-
Именно. Щото като почнат да се търсят "гадните" фиати и ще им скочат цените. Народа най-добре да си зема фаувета - от тях по-добри... тухли няма.devilbo написа::D :D :D Ти затова ли се опитваш да ме разубедиш- да нямаш много конкуренти :DSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
При положение, че газта е на половината на цената на нафтата, че и по-евтина, според мен няма смисъл да си взима дизелова кола, която за дизел не харчи малко. Това е моето мнение... Ако знаех, какво ще се случи с дизела преди почти три години, никога нямаше да се замисля при избора си на кола!jenshen73 написа:Vladim: В зависимост от километража който навърта пък няма голям смисъл да си купи бензинка и да я направи на газ/метан.При елементарни сметки - повечето българи не минават над 10000км/годишно с автомобилите си. Просто няма смисъл.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse

ЖТД ама не баш
; 182A8.000 Брава
Коментар