За тоя режим на работа на климатика при тръгване с по-вече газ съм чувал, не съм го пробвал, но още днес ще го тествам-на място и на ход. Иначе с бутона съм симулирал такъв режим (както е на едно ниво и един пръст разстояние от скоростния лост, много е удобно докато сменяш скорости) :D , но пък съм си задавал въпроса - не е ли кофти за компресора?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко оборота ви развиват 1.9ТД двигателите?
Collapse
X
-
Снощи успях да направя тест на работата на климатика на място в гаража. Пуснах го на задание 18*, режим - автомат, застанах отпред и наблюдавах малката - вътрешната шайба. Оказа се, че наистина нещата са интересни. Първо след като поработи известно време, започна сам да си изключва/включва компресора, което не бях забелязал до сега, както и вентилатора, което мисля, че всеки е забелязал поне по шума. Второто, което е по-интересно: при плавно подаване на газ компресора остава включен, но достатъчно е съвсем лекичко по-рязко подаване на газ и компресора се изключва от мотора, което твърдеше колегата. Днес ще му проследя работата без включване на режим AUTO.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Интересни тестове. Сподели резултата и от следващите!Gugev написа:Снощи успях да направя тест на работата на климатика на място в гаража. Пуснах го на задание 18*, режим - автомат, застанах отпред и наблюдавах малката - вътрешната шайба. Оказа се, че наистина нещата са интересни. Първо след като поработи известно време, започна сам да си изключва/включва компресора, което не бях забелязал до сега, както и вентилатора, което мисля че всеки е забелязал поне по шума. Второто, което е по-интересно: при плавно подаване на газ компресора остава включен, но достатъчно е съвсем лекичко по-рязко подаване на газ и компресора се изключва от мотора, което твърдеше колегата. Днес ще му проследя работата без включване на режим AUTO.
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-

колега ти с климатроник ли си ? щото мойто си е климатик самоGugev написа:Снощи успях да направя тест на работата на климатика на място в гаража. Пуснах го на задание 18*, режим - автомат, застанах отпред и наблюдавах малката - вътрешната шайба. Оказа се, че наистина нещата са интересни. Първо след като поработи известно време, започна сам да си изключва/включва компресора, което не бях забелязал до сега, както и вентилатора, което мисля, че всеки е забелязал поне по шума. Второто, което е по-интересно: при плавно подаване на газ компресора остава включен, но достатъчно е съвсем лекичко по-рязко подаване на газ и компресора се изключва от мотора, което твърдеше колегата. Днес ще му проследя работата без включване на режим AUTO.
ама наистина и на мен ми стана много интересно като ми каза майстора че така е направен ама хич не ми беше когато гледах че ми спира шайбата и незнаех за какво е
да кажеш за тестовете
Коментар
-
Колега, какво да кажа, вече съм го казвал и то не веднъж, да речем, че съм с климатроник, както всички Мареи. "Разбирачите", както и аз обичам да ги наричам, които обслужиха клима.....ка ми го нарекоха "хибрид м/у климатик и климатроник - автоматичен климатик" и аз съм съгласен с тази класификация, защото си е точно така. В нашия случай нещата според мен са общи и мисля, че те са такива и при бензиновите автомобили и то не само на Fiat, няма логика да са различни. Казах вече - чувал съм такава теза, но не съм се замислил - не му е било времето.Днес направих на място последните наблюдения: режим - LO, положение - 4 на вентилатора. Държането на компресора беше същото, както го описах горе. Акцентирах на следното - плавно вдигах оборотите, но не мога да кажа колко, защото съм пред колата и го правя директно от помпата. При вдигнати обороти, да речем 2000/мин и да форсираш както щеш, компресора остава включен - и то това е идеята, само при ниски обороти лекото форсиране го изключва и облекчава мотора.До тук за мен всичко е така - реално е, но все още малко теоритично. За мен нататък е важно да се приспособя към тоя режим и да не чувствам потеглянето като на "ръчна спирачка", защото когато съм бил на клима..... винаги съм щадил газта и при мен е било същото като при тези, които не го знаят.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Ами ако хванете да прочетете тези книжки, които сте си ги свалили, там всичко си е описано, кога и как се изключва климатика.Gugev написа:Човек се учел докато е жив.A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Да Бе да, такова безгрижие ни е обхванало, че по цял ден се чудим коя книжка да прочетем. Нашите студентски години ги карахме, без автомобили и четяхме други неща, и затова сега сме във Форума, за да ни се отварят очите от такива като Теб, изпрочели големите книги рано рано.Ами ако хванете да прочетете тези книжки, които сте си ги свалили, там всичко си е описано, кога и как се изключва климатика.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Хайде сега! Не се заяждайте! Разбира се, че който е метнал едно око на pdf файловете ще е наясно, че там има от пиле мляко информация! :D В интерес на истината малко хора си правят трудя да ровят, по-лесно им е да попитат тук. От друга страна обаче това с климатроника не е показано на някоя картинка-човек трябва да се зачете. Затова не мога да виня никого. Но виж... когато попитат как се сваля крушка, или копче някое... обикновено не си правя труда да отговарям. Показно е с картинки за тези, които не знаят english и не си правят труда да четат/гледат pdf-ите. А в тях наистина има страшно ценна инфомация.Gugev написа:Да Бе да, такова безгрижие ни е обхванало, че по цял ден се чудим коя книжка да прочетем. Нашите студентски години ги карахме, без автомобили и четяхме други неща, и затова сега сме във Форума, за да ни се отварят очите от такива като Теб, изпрочели големите книги рано рано.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар