ivel написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Аз казах, че в повечето случаи е 1 към 1 или максимум половин литър по-малко. Давал съм доста нисък разход и на крак, разликата според мен идва в доста по-прецизното подаване на газ от компютъра. Давам пример: има едно изкачване от Мездра към Враца, на което карайки с крак понякога моментния разход стига до 11л/100км’ докато ако съм пуснал автопилота, максимума който е достигал на това изкачване при същата скорост е 10.1 моментен разход. Наистина понякога може и да даде по-голям разход всичко е относително.BO написа::FIAT STILO 1.9JTD 2002
Коментар
-
ivel написа:ще се сетиш че фиат и икономичен бензинов мотор са като магаре и космос
чак пък толкова
) не е разбирасе ...5 години съм юркал Палио 1,2 16 v. 80 к.с. и много пъти съм засичал... извънградско нормално каране 5-5,5 Л/100 градско средно 7-8 Л/100 а и за 1,4 8V FİRE е горе долу така ...
petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall
Коментар
-
Тва камъне и дърве в мойта градинка ли са?emzo написа:ivel написа:ще се сетиш че фиат и икономичен бензинов мотор са като магаре и космос
фиат и бензин са цвете пред алфа и туин спарк
Щот ни моя да мина 13/100 на градско в момента. Не че съм се опитвал де. Само я галя, па оназ гадна стрелка само пада, пада, пада...
Днеска ше идвам до Заарата и ше видя на дълго, ама очаквам около 6,5-7/100 смесено.
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
На крак ако си поставиш за цел да караш икономично може да постигнеш доста по-нисък разход с около 0,5 и повече л/100км Говорим за каране по път, който познаваш това се получава от плавни засилки преди баири с моментно превишаване на желаната скорост, пускане по инерция по нанадолнищата дори и с цената на по-ниска от желаната скорост. При възникване на ситуация натискане на спирачка после като дам reset на темпомата той наваксва скоростта с пълна газ и разни такива работи според мене качват разхода. Иначе на прав път няма по-голям кеф от темпомат и автоматик и двете си заслужават разхода в плюс. За съжаление останах само с темпомат автоматика много ми липсва не случайно казват, че който се качи на автомат трудно се връща на ръчка.KUM4o написа:Аз казах, че в повечето случаи е 1 към 1 или максимум половин литър по-малко. Давал съм доста нисък разход и на крак, разликата според мен идва в доста по-прецизното подаване на газ от компютъра. Давам пример: има едно изкачване от Мездра към Враца, на което карайки с крак понякога моментния разход стига до 11л/100км’ докато ако съм пуснал автопилота, максимума който е достигал на това изкачване при същата скорост е 10.1 моментен разход. Наистина понякога може и да даде по-голям разход всичко е относително.BO написа::Fiat Croma 1.9Mjet 8V
Коментар
-
Не съм съгласен, че темпомата наваксва с пълна газ. Когато караш на темпомат пусни си да гледаш моментния разход и гледай колко финно е подаването на гориво. Пак казвам, че дори и когато карам само с крака си пак разхода ми е доста нисък. Разликата между крака и темпомата е в изкачванията, защото електрониката много по-финно подава нужното количество, защото колкото и добре да боравиш с крака не знаеш точно колко гориво иска мотора и в даден момент подаваш повече или по-малко и тук идва малката разлика в + или - в изразходеното гориво в двата режима.FIAT STILO 1.9JTD 2002
Коментар
-
Други глупости да имаш да пишеш?-това се отнася за зимни и лЯтни гуми(говорим за еднакъв размер и цолаж)chaveto написа:Аз забелязвам разлика между зимни и летни гуми. На едно и също място според борда разхода е по нисък с около 2л. Това на темпомат.emzo написа:Забелязвате ли разлика между разход с и без темпомат ?0.5л/100 в повече с темпомат при мен.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
Не се заяждай, наистина е възможна доста сериозна разлика между зимни и лЕтни гуми. Пише се летни, не лЯтни. Нищо че се казва лЯто. За променливо Я в правописа да си чувал?Е, две кила е много, ама между груби и тежки зимни и някакви хубави, гориво- спестяващи летни, килото си е факт, че и отгоре.nsn написа:Други глупости да имаш да пишеш?-това се отнася за зимни и лЯтни гуми(говорим за еднакъв размер и цолаж)chaveto написа:Аз забелязвам разлика между зимни и летни гуми. На едно и също място според борда разхода е по нисък с около 2л. Това на темпомат.emzo написа:Забелязвате ли разлика между разход с и без темпомат ?0.5л/100 в повече с темпомат при мен.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Може и да са глупости, но това показва борда. Всичко е еднакво като размер..... даже и буквата за разхода е еднаква на двата вида гуми. Разлика между ниско и високо качество на гумите също няма.nsn написа:Други глупости да имаш да пишеш?-това се отнася за зимни и лЯтни гуми(говорим за еднакъв размер и цолаж)chaveto написа:Аз забелязвам разлика между зимни и летни гуми. На едно и също място според борда разхода е по нисък с около 2л. Това на темпомат.emzo написа:Забелязвате ли разлика между разход с и без темпомат ?0.5л/100 в повече с темпомат при мен.Не само на прав път е голям кеф да караш автомат с темпомат. Това е така защото само от волана можеш да засилваш и да намаляваш.Иначе на прав път няма по-голям кеф от темпомат и автоматик и двете си заслужават разхода в плюс.
Коментар
-
Колега,така показва борда-прав си,но засичането го направи в един ден,а не при -10гр със зимни гуми и при 20гр с лятни и тогава напиши каква е разликата.chaveto написа:Може и да са глупости, но това показва борда. Всичко е еднакво като размер..... даже и буквата за разхода е еднаква на двата вида гуми. Разлика между ниско и високо качество на гумите също няма.nsn написа:Други глупости да имаш да пишеш?-това се отнася за зимни и лЯтни гуми(говорим за еднакъв размер и цолаж)chaveto написа:Аз забелязвам разлика между зимни и летни гуми. На едно и също място според борда разхода е по нисък с около 2л. Това на темпомат.emzo написа:Забелязвате ли разлика между разход с и без темпомат ?0.5л/100 в повече с темпомат при мен.Не само на прав път е голям кеф да караш автомат с темпомат. Това е така защото само от волана можеш да засилваш и да намаляваш.Иначе на прав път няма по-голям кеф от темпомат и автоматик и двете си заслужават разхода в плюс.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
Абе стори ми се познато лице в мола,ми не бях сигурен дали е той.emzo написа:Късно го видях ... че ми трябваше една такава ламя като твоята да погледна нещоYavor написа:Днеска ше идвам до Заарата и ше видя на дълго, ама очаквам около 6,5-7/100 смесено.
207 км,от които 100 са извън града,без много да щадя педала на газта - 6.1 среден.
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic
+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Можех да тия заема за два часа, срещу допълване не резервоара... Щеше да хване десетина кила...emzo написа:Късно го видях ... че ми трябваше една такава ламя като твоята да погледна нещоYavor написа:Днеска ше идвам до Заарата и ше видя на дълго, ама очаквам около 6,5-7/100 смесено.
След две три седмици, на юбилейната среща, ще ти дам възможност да си поиграеш. Може и ремап да ми направиш, белким се скопи и падне на градско три- четири кила
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар