Пиши после за резултата
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Croma 1.9 JTD - Тракане на двигателя
Collapse
X
-
Защо не пробваш с почистване на разпръсквачите. При мен имаше ОГРОМНА разлика след това. И като вървене, динамика, няма вибрации, дори и мотора промени звука си , стана тих и приятен. Мога да ти кажа как ги почистих аз, въпреки че има много теми по този въпрос.JoroBoro написа: Преглед на мнениетоДа, ще ползвам делфито
Fiat Croma 1.9 JTD 150cc - automatic.
Това е колата!!!!
Коментар
-
е как с телената четка.pi4_s_bravo написа: Преглед на мнениетоСподели как почисти разпръсквачите.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Ето линка, много ясно показва човека.
Направих същото със четерите дюзи. Ползвах спрей за чистене на спирачки.
https://www.youtube.com/watch?v=guYFnOMlR_k&t=745sFiat Croma 1.9 JTD 150cc - automatic.
Това е колата!!!!
Коментар
-
Наясно съм че има специализирани сервизи за тази процедура, но аз се наех сам да пробвам, и се получи.
Отделих достатъчно време, без да бързам, и предполагам съм спестил някой лев, защото не съм сигурен колко е цената за една дюза, но аз предпочетох да инвестирам в БИРА докато си играех с тях. И колицата си заработи доста по добре.
Ето още продължение на видеото.....
https://www.youtube.com/watch?v=McL-brBHG2k&t=5sПоследна редакция от Констан73; 17.06.2017, 10:12.Fiat Croma 1.9 JTD 150cc - automatic.
Това е колата!!!!
Коментар
-
Аз смених скоростите преди 6 месеца. Не мисля че може да е от тях. Хидротрансформатора и скоростите са безшумни, в смисъл не биха причинили тракането което споменаваш.
Имаш ли възможност да направиш клип, да чуем какво е точно е тракането.
Аз днес размених местата на инжекторите, и показателите се промениха. Ще сменям инжектори. Нямам менгеме и не мога да направя процедурата от клиповете.
Ти как видя къде са дупчиците
----------------------------
'00 Fiat Marea Weekend ELX 1.9 JTD 105
'99 Fiat Punto Mk2 HGT
Коментар
-
Когато започнах да пръскам вътре със флакона, ясно се виждат дупчите. При мен 1, 2 или 3 на всяка една дюза бяха запушени. Колко е броя им при теб, може да определиш, като пръскаш, и гледаш от колко дупки излиза шпрея. Винаги са разположени симетрично. Ако са 4, логично да са на кръст. Ако са 3, под формата на Мерцедес, ако са 5, симетрично като звезда, ако са 6 както при мен, като шестоъгълник. Ако една или повече са запушени, ще ги видиш. Късмет, и пиши когато ги свалиш. Купи си предварително нови дефтунги, че ще издишат.JoroBoro написа: Преглед на мнениетоАз смених скоростите преди 6 месеца. Не мисля че може да е от тях. Хидротрансформатора и скоростите са безшумни, в смисъл не биха причинили тракането което споменаваш.
Имаш ли възможност да направиш клип, да чуем какво е точно е тракането.
Аз днес размених местата на инжекторите, и показателите се промениха. Ще сменям инжектори. Нямам менгеме и не мога да направя процедурата от клиповете.
Ти как видя къде са дупчиците
Fiat Croma 1.9 JTD 150cc - automatic.
Това е колата!!!!
Коментар
-
Веднага ти казвам как са отворени.........Когато си пред колата, срещу двигателя, топчетата на които се закача рейката трябва да са във крайно ЛЯВО.JoroBoro написа: Преглед на мнениетоОсвен дюзите, при мен се оказа че и вихровите клапи са зле. 3-ти и 4-ти цилиндър са излезли от рейката. Обмислям да ползвам течен метал, но как да разбера кое положение е отворено
Или да съм по точен, да са в позиция към въздушния филтър.
Тракането значително намаля, след смяна на маркучите на обратната нафта, чистене на МАП цензора, и всички букси до които имах достъп.Fiat Croma 1.9 JTD 150cc - automatic.
Това е колата!!!!
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар