здравейте имам проблем с моето пунто . Колата е с фабрична ГИ Ланди Рензо Ево с ОДБ. Напоследък имам проблем с разхода на газ, забелязах ,че дюзите станаха щумни . Гори 10л на 100км газ , но и аз си карам бързо 140-150км/ч. Та има ли нещо общо овеличения разход с чукащите дюзи
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
гранде пунто 1.2 65к.с газов инжекцион
Collapse
X
-
Re: гранде пунто 1.2 65к.с газов инжекцион
1.2 мотор и 150км/чpino написа:здравейте имам проблем с моето пунто . Колата е с фабрична ГИ Ланди Рензо Ево с ОДБ. Напоследък имам проблем с разхода на газ, забелязах ,че дюзите станаха щумни . Гори 10л на 100км газ , но и аз си карам бързо 140-150км/ч. Та има ли нещо общо овеличения разход с чукащите дюзи
5л. няма до гори!
Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос
-
Re: гранде пунто 1.2 65к.с газов инжекцион
Много добър отговор на първият въпрос за помощ на новорегистрирал се колега.Колега gaz според теб колко време може въпросното Пунто да поддържа скорост от 140-150 км.в час около гр. Левски? От ден на ден този форум умира,а беше един от най-добрите в България.Колегата пита възможно ли е завишеният разход да е от разбити дюзи(клапани на газовата рейка).Предполагам че колегата търси адекватни отговори,а не коментари от типа колко не знаеш (си глупав)за автомобилите.Не е посочен колко е бил преди това разходът и този разход от 10-100км.какъв е,смесен ,градски или на дълъг път. Нищо лично,просто се ядосвам на неуместните коментари.Аз през годините също съм задавал въпроси и съм получавал невероятни отговори.Нека да си помагаме и ако не можем поне да не пречим с коментари и предположения.Ако съм засегнал някого се извинявам,а ако ме накажат за лошият ми тон ми е все толкова.Поздравиgaz написа:1.2 мотор и 150км/чpino написа:здравейте имам проблем с моето пунто . Колата е с фабрична ГИ Ланди Рензо Ево с ОДБ. Напоследък имам проблем с разхода на газ, забелязах ,че дюзите станаха щумни . Гори 10л на 100км газ , но и аз си карам бързо 140-150км/ч. Та има ли нещо общо овеличения разход с чукащите дюзи
5л. няма до гори!Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
Засича се разхода на бензин при същия режим и при същите условия.Ако разхода на газ е с повече от 15-20% по-голям от този на бензин,проблема е в газовата уредба.Засичането за да е по-точно се прави след няколко зареждания и на двете горива.Засичането се прави пълно-пълно и на двете горива!OVB X18XE1 седан+ГИ
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар