Колеги и моя ред дойде за смяна на вала.Днес като се прибирах от работа таман паркирвам колата и се чу някакво свирене откъм двигателя.Вдигам капака и чувам свиренето от разпределителния вал.Гася веднага.Отвивам капачката на капака и хоп-изненада,гърбицата надрана цялата.няма смазване към нея.Знам че имаше подробно написано как се сменя разпределителния вал но немога да намеря темата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
разпределитен вал-смяна
Collapse
X
-
И аз неможах да разбера защо свиреше.Махнах капака на главата,и с тънка телчица отпуших дупката която пръска на гърбицата.Запалих и свиренето го нямаше вече.Само леко тракане се чуваше.Колата я направих вече.Тъй като не можах да намеря само вал и кобилица купих цяла глава.Вала с кобилиците и тръбичките(паяка)ги сложих на колата.Новият вал е перфектен,даже сега ускорението е доста по добро от преди.Но си мисля дали да не сваля картера и да направя пълна промивка на маслената магистрала,щото бая нагар имаше имаше в тръбичките.veselin10 написа:Абе я пак се заслушай за това свирене...едва ли е от вала. Аз карам с егати изтърканите валове...при мен са 2 . Не свирят а тракат. ...
Коментар
-
Колко пари ти излезе ремонта ?anton4490 написа:И аз неможах да разбера защо свиреше.Махнах капака на главата,и с тънка телчица отпуших дупката която пръска на гърбицата.Запалих и свиренето го нямаше вече.Само леко тракане се чуваше.Колата я направих вече.Тъй като не можах да намеря само вал и кобилица купих цяла глава.Вала с кобилиците и тръбичките(паяка)ги сложих на колата.Новият вал е перфектен,даже сега ускорението е доста по добро от преди.Но си мисля дали да не сваля картера и да направя пълна промивка на маслената магистрала,щото бая нагар имаше имаше в тръбичките.veselin10 написа:Абе я пак се заслушай за това свирене...едва ли е от вала. Аз карам с егати изтърканите валове...при мен са 2 . Не свирят а тракат. ...Brava 1.4 12v (бензин & метан) - бивша
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар