Е хубаво де, гледаш тука, питаш... и накрая 140лв. за труд!? На мен в Тех-ко за труд ми взеха 80лв. Имат въпросните пети и всички ремъци и ролки в наличност с избор даже. За час-два беше готова - агренажния комплект и другите 2 ремъка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на ангренажен ремък и ролки - Мареа 1.6 16V..
Collapse
X
-
Ето тук колега в този саит може да видиш http://www.axm-auto.com/Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
VIP сервиз работят мега скъпо.... Доста негативни мнения за тях съм чел из форумите, но аз лично съм ходил няколко пъти със старото си пежо (205) и винаги са ми решавали проблемите без последствия... Но пак казвам, че е МЕГА ЯКО скъпо при тях. За смяна на предни 2 диска + маркучета за спирачките ми взеха само за работа към 130-140 лв. Обаждах се наскоро да питам за смяна на маншона на кормилната рейка, като си нося аз маншона и отговора беше 34лв. или 48лв., в зависимост дали е ляв или десенKaloyanR написа:http://vipservice-bg.com/За този, ама не гарантирам, просто бързах и нямах избор.rosi написа:на мен ми се наложи след смяна по белези да ходя после на сервиз да ми оправят колата.колега за кой сервиз в младост говориш дай малко инфо
.... После отидох на друго място и ми го смениха за 20 кинта.
Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
Lancia Lybra 1.8 131Hp
Коментар
-
Става и без пети градски,мен Скуадра ме закара при едни негови приятели много готини момчета,смениха ми го за 60 лв без пети.reter написа:да вземеш да прочетеш цялата тема лиkazandjiev_i написа:Колега ще можещ ли да ми кажеш къде са белезите за зацепване(на ремъка) на този мотор(1.6/16).

Коментар
-
Когато автомобила е докаран на самоход и без забележки относно ангренажния възел, смяната става и без специализирани фиксатори, дори без фабрични белези. Независимо от кубатурата на мотора и броя валове. Друг е въпроса с оптягането, но и там нещата се правят без задължителните специализирани инструменти.
Коментар
-
вече съм го казвал, но ако знаеш, че ангренажа е зацепен правилно нищо не пречи да си направиш сам белези и да си го зацепваш оттук насетне сам. проблема е, ако не знаеш дали е правилно зацепен. моя е сменян без пети преди 26 000 , проблеми нямамRokambol написа:Когато автомобила е докаран на самоход и без забележки относно ангренажния възел, смяната става и без специализирани фиксатори, дори без фабрични белези. Независимо от кубатурата на мотора и броя валове. Друг е въпроса с оптягането, но и там нещата се правят без задължителните специализирани инструменти.
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Именно. В неделя смених ангренажа си (за трети път вече), ползвайки отново белезите, които сам си бях направил. Само дето нещо оплесках около опъването, та сега малко присвирва, но тия дни ще го отпуснаpakumba написа:...вече съм го казвал, но ако знаеш, че ангренажа е зацепен правилно нищо не пречи да си направиш сам белези и да си го зацепваш оттук насетне сам. проблема е, ако не знаеш дали е правилно зацепен. моя е сменян без пети преди 26 000 , проблеми нямам
Коментар
-
Колега недей да изкзваш некомпетентни мненияабсолютно задължителни за петите, иначе гаранция нулева за правилно зацепен ремъквсеки майстор юе ти каже, че петите трябва да ги имаако ти си любител и сам си сменяш рекъка, не заблуждавай другитеjordanfena написа:както казах петите не са задължителни за тоя моторFiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
182A4.000, 1998г.
Коментар
-
Става и по белези и както иска човек. Петите са сложени най вече за удобство и за това, че разпределителният вал по трудно се фиксира на едно място без да се завърти сам. Но са могли както французите масово го правят, да направят по една дупка в колелото някъде и с един болт да се фиксира вместо въпросните пети. Другият вариант е белезите на ремъка и на шайбите, няма как да объркаш зацепването, освен ако не сложиш ремъка на обратно.
Коментар
-
естествено, че става без пети, като няма белези ще си направим
. има условия обаче- да не се налага махане на разпр валове по някаква причина- т.е. да трябва само да се смени ремъка и другото условие е, че като си го зацепиш по белези то го правиш както е било преди това- т.е. трябва да ти е бил правилно зацепен преди твоята смяна по белези
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар