Здравейте, колеги днеска ми се счупи моторчето на празния ход, искат ми 60 лв. за втора употреба.Струват ми се много, някой сменял ли е моно с карбуратор и ако може какъв трябва да е и от каква кола да е.много ще съм благодарен, ако ми помогнете.Редактирано.Темата е преместена в правилния раздел.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Tipо 149С2. Някой сменял ли е моно с карбуратор.
Collapse
X
-
Re: Fiat Tipо 149С2. Някой сменял ли е моно с карбуратор.
няма да ти излезе по-евтино. ако търсиш избягване на бъдещи проблеми и спестяване на пари за дългосрочен период-да. но иначе друга помпа, смяна на колектор щото не е същия, купуваш тампон на карба, карб?kalojan11 написа:Здравейте, колеги днеска ми се счупи моторчето на празния ход, искат ми 60 лв. за втора употреба.Струват ми се много, някой сменял ли е моно с карбуратор и ако може какъв трябва да е и от каква кола да е.много ще съм благодарен, ако ми помогнете.Редактирано.Темата е преместена в правилния раздел.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
какъв кърборатор да си търся и от каква кола ще ми пасни и ще трябеа ли да сменя делкотоpakumba написа:няма да ти излезе по-евтино. ако търсиш избягване на бъдещи проблеми и спестяване на пари за дългосрочен период-да. но иначе друга помпа, смяна на колектор щото не е същия, купуваш тампон на карба, карб?kalojan11 написа:Здравейте, колеги днеска ми се счупи моторчето на празния ход, искат ми 60 лв. за втора употреба.Струват ми се много, някой сменял ли е моно с карбуратор и ако може какъв трябва да е и от каква кола да е.много ще съм благодарен, ако ми помогнете.Редактирано.Темата е преместена в правилния раздел.samo fiat
Коментар
-
този номер на двигателя не ми говори нищо това едновалката ли е? ако да си има карбуратор точно за 1,6 един вал от типо темпра. трябва ти и колектора, защото не пасва на дупките. чел съм, че и от лада пасва. най-големия ти проблем е помпата не можеш да блъскаш бензин с 3 бара налягане в карба. делкото може да не го сменяш, но според мен ако го оставиш така няма да може да си дърпа аванса при по-високи обороти. иначе смяната на делкото е лесна има си дупка и всичкоkalojan11 написа:какъв кърборатор да си търся и от каква кола ще ми пасни и ще трябеа ли да сменя делкотоpakumba написа:няма да ти излезе по-евтино. ако търсиш избягване на бъдещи проблеми и спестяване на пари за дългосрочен период-да. но иначе друга помпа, смяна на колектор щото не е същия, купуваш тампон на карба, карб?kalojan11 написа:Здравейте, колеги днеска ми се счупи моторчето на празния ход, искат ми 60 лв. за втора употреба.Струват ми се много, някой сменял ли е моно с карбуратор и ако може какъв трябва да е и от каква кола да е.много ще съм благодарен, ако ми помогнете.Редактирано.Темата е преместена в правилния раздел.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Потърси моторчето в магазини, където продават американски части (GM примерно).Там ще ти излезе със сигурност по-евтино.Ако може най-добре директно с моторчето, и да не казваш, че е от Фиат, че казват веднага - "нямаме".A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Мойто Типо 1.4 i.e. беше с карбуратор от Жигула (Сделано в С.С.С.Р.), както и с механична бензинова помпа. Съответно филтърната кутия бяха пробити 4 дупки, за да може да се захване за карбуратора. После я сменихме с такава от Жигула, която си пасва точно.Не е бил много сполучлив опита, щото на бензин все прекъсваше, ама на газ беше добре. Точно както казва Pakumba, мислихме да сменяме ел. бензиновата помпа с такава от ЗАЗ, но не успяхме, продадохме Типо-то така.Space Star 1.9 DID
Коментар
-
Разкачи го това моторче , с кабели го пасни на някакви нормални оботроти, докато не намериш по-човешка цена за моторче.kalojan11 написа:Здравейте, колеги днеска ми се счупи моторчето на празния ход, искат ми 60 лв. за втора употреба.Струват ми се много, някой сменял ли е моно с карбуратор и ако може какъв трябва да е и от каква кола да е.много ще съм благодарен, ако ми помогнете.Редактирано.Темата е преместена в правилния раздел.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Колеги,предполагам че карборатор от Лада ще стане за Фиатката дали ще я храни незная но мисля да пробвам.Само незнам дали колекторите от Лада ще паснат за моя мотор 149C2.Ако някои може да помогне,черпя веднага :DPlastex написа:Разкачи го това моторче , с кабели го пасни на някакви нормални оботроти, докато не намериш по-човешка цена за моторче.kalojan11 написа:Здравейте, колеги днеска ми се счупи моторчето на празния ход, искат ми 60 лв. за втора употреба.Струват ми се много, някой сменял ли е моно с карбуратор и ако може какъв трябва да е и от каква кола да е.много ще съм благодарен, ако ми помогнете.Редактирано.Темата е преместена в правилния раздел.samo fiat
Коментар
-
много по -вероятно е карбуратора от лада да пасне на твоите колектори, ако ще слагаш колектор от лада забрави според мен.kalojan11 написа:Колеги,предполагам че карборатор от Лада ще стане за Фиатката дали ще я храни незная но мисля да пробвам.Само незнам дали колекторите от Лада ще паснат за моя мотор 149C2.Ако някои може да помогне,черпя веднага :DPlastex написа:Разкачи го това моторче , с кабели го пасни на някакви нормални оботроти, докато не намериш по-човешка цена за моторче.kalojan11 написа:Здравейте, колеги днеска ми се счупи моторчето на празния ход, искат ми 60 лв. за втора употреба.Струват ми се много, някой сменял ли е моно с карбуратор и ако може какъв трябва да е и от каква кола да е.много ще съм благодарен, ако ми помогнете.Редактирано.Темата е преместена в правилния раздел.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse

понто 1.2i
Коментар