Колеги взех колата скоро и я карах 3-4 дни след което смених маслото с РЕПСОЛ 10в40 пълна синтетика беше на промоция 5 литра за 56лв смених го и не знам преди не съм се заслушвал толкова ама сега на студен двигател чувам в най ниските обороти как клапаните почукват леко в по високите след 2000 почти не се чува но си се чуват особено когато от едни обороти леко подам газ се чуват , минах 700 км с това масло одеве и долях около 300 грама но и масло ми хвърла през гарнитурата на клапаните ама не е много загубата и мисля че го пипа малко това масло , да я покарам ли още 1000 км например да видя ще го изгори ли това масло и да го смена .. сигурно е някакво менте или пък и преди си е чукала пък не съм я чул .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чукане на клапани на мареа 1.8.
Collapse
X
-
Може да са гумички на клапаните което ще е по безполезненият вариант или да са се спекли сегментите. 300грама за 700км са си доста и проблема не е за пренебрегване, макар че може и да са хидравличните компенсатори.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
-
бях и налял 3.5 литра масло ,сега гледам в книжката че събира около 3.8-4.1 литра , колата грам не пуши върви добре може пък да не съм долял като хората след смяната . Но клапаните не чукахаflippy89 написа:Може да са гумички на клапаните което ще е по безполезненият вариант или да са се спекли сегментите. 300грама за 700км са си доста и проблема не е за пренебрегване, макар че може и да са хидравличните компенсатори.FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Re: Чукане на клапани на мареа 1.8.
Пълна синтетика си е! Injection е полу, а multivalve е пълна синтетикаdidich написа:Само да те поправя, че това масло не е пълна синтетика, много малко масла с този вискозитет са пълни синтетикиfuel injekcion написа:... смених маслото с РЕПСОЛ 10в40 пълна синтетика
Ремонти на всичко и по всяко време
Коментар
-
Ако това чукане е от клапаните/хидравличните нещица на тях, е съвсем нормално когато е студен мотора, да се чува малко по-различно. Но ако се чува чаткане и не изчезва скоро, след смяната на маслото или след загряването на мотора, нещо не е в ред. Или запушени хидравлиични повдигачи/компенстори, или нещо по-гадно. Няма да е зле, колегата да опише малко това чаткане, само един звук, с равномерен и отчетлив такт ли се чува, или много звуци, с бърз и неравномерен такт между тях.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
То тва няма как да стане. И аз имах едно чукане, след смяна на масло и си мислих, че е повдигач и не бързах особено да го сменям. Ама после търсих мотор и му взимах нова карантия. Та тва исках да кажа, чаткането може да е някъде от долу, а не от главата.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Re: Чукане на клапани на мареа 1.8.
Не не е пълна синтетика, а е на синтетична основа, поне така пише производителя, което в превод ще рече полусинтетика, когато едно масло е пълна синтетика обикновенно на етикета пише 100% Synthetic или Fully Synthetic Motor OilЕто ти PDF-а на производителя https://www.repsol.com/imagenes/es_e...tcm7-15471.pdfBoogeyman написа:Пълна синтетика си е! Injection е полу, а multivalve е пълна синтетикаdidich написа:Само да те поправя, че това масло не е пълна синтетика, много малко масла с този вискозитет са пълни синтетикиfuel injekcion написа:... смених маслото с РЕПСОЛ 10в40 пълна синтетика
punto HGT
Коментар
-
колеги студена чука от празех ход като и пипна газта най много чук чук чук един звук чува се от главата , когато загрее също го има малко по тихо е и винаги се чува когато колата е на празех ход и се пипне газта най силно , и например ако я задържа на едни обороти и пак докосна газта пак се чува , ако я карам при набиране или във високи не се чува , знам че разбиват лагери ама чукането е от към главата според мен , колата иначе си работи равномерно но малко придърпва до 1300-400 оборота особено на газ но не мисля че има значение защото е от газта която не е перфектно настроена , на тубата пише Fully Synthetic , когато смених маслото купих същото и за мицубиши каризма 1.8 16в един разпределителен вал , няма никакъв проблем колата , но моята според мен се разчука .. или пък да съм толко загубен да не съм чул не вярвам..FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
[quote="fuel injekcion"]https://www.youtube.com/watch?v=ycEB...ature=youtu.be мисля си че за 200 км се разчука още повече , първото си е газовите дюзи , чукането го чувате като пипам газтаflippy89 написа:Да не е гарнитура на изпускателният колектор, да изпуска лекичко, защото пак се чува като почукване?
затворя ли капака трябва доста да се заслушаш да се чуе че чука ,ама си чука обаче...
FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар