Здравейте,на щеката маслото ми е над 1 см,над максимума,антифриза е както е налят без загуби,но маслото мирише на бензин,не е черно,колата е на реални 130к километри,от какво може да бъде(само не и сегменти.
),почти да не казвам постоянно я карам студена,до работа и у дома (3км).
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стило 1.2 16V,маслото над максимума
Collapse
X
-
Черната смърт.http://store2.data.bg/trace/AutoBild...%20masloto.JPGFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Дюзите нямат вина при положение,че колата се кара само студена. Маслото обира бензина докато е студена колата. Най-доброто е смяна на маслото сега и веднъж в седмицата да излизаш извънградско да минеш поне едни 50км да загрее хубаво маслото и да не се натрупва бензин в него.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
и според мен кратките разстояния не са виновник, по скоро проблема е в дюзите и при мен се появи същият проблем при старото пунто и колата започна да гори масло като за световно/според мен бензина разтваря маслото/Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
свали си дюзите, елементарно е, занеси ги да ги пуснат на стенд което е 10тина лв проверката и ако имат нужда от почистване взимат между 5 и 10 лв на дюза зависи при кой отидеш. Не е скъпо а резултат винаги има. На един голф ги носехме, не се виждаха отворите, след почистването се оказа, че има 4 дупчици. За полото не съм присъствал когато са ги носили но пак резултата е на лице. Ще ги карам и на моята кола, въпреки, че не усещам проблем. Сигурен съм, че не работят като нови :Dfuel injekcion написа:колеги случайно и аз помирисах през капачката на темпрата и мирише на бензин в маслото ,и колата ми е малко запушена на бензин моно инжекция е , как да разбера дали има проблем като не гори масло и на пръчката е свежо и чисто ?мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
аз ще си смена цялото моно , просто искам да знам проблем ли е ?AthlonXP написа:свали си дюзите, елементарно е, занеси ги да ги пуснат на стенд което е 10тина лв проверката и ако имат нужда от почистване взимат между 5 и 10 лв на дюза зависи при кой отидеш. Не е скъпо а резултат винаги има. На един голф ги носехме, не се виждаха отворите, след почистването се оказа, че има 4 дупчици. За полото не съм присъствал когато са ги носили но пак резултата е на лице. Ще ги карам и на моята кола, въпреки, че не усещам проблем. Сигурен съм, че не работят като нови :Dfuel injekcion написа:колеги случайно и аз помирисах през капачката на темпрата и мирише на бензин в маслото ,и колата ми е малко запушена на бензин моно инжекция е , как да разбера дали има проблем като не гори масло и на пръчката е свежо и чисто ?FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Проблем е ако имаш бензин в маслото, защото износваш страшно бързо мотора така, може да стигнеш до момент на празен ход да не може да направи налягане маслената помпа ако е много бензина в маслотоfuel injekcion написа:аз ще си смена цялото моно , просто искам да знам проблем ли е ?AthlonXP написа:свали си дюзите, елементарно е, занеси ги да ги пуснат на стенд което е 10тина лв проверката и ако имат нужда от почистване взимат между 5 и 10 лв на дюза зависи при кой отидеш. Не е скъпо а резултат винаги има. На един голф ги носехме, не се виждаха отворите, след почистването се оказа, че има 4 дупчици. За полото не съм присъствал когато са ги носили но пак резултата е на лице. Ще ги карам и на моята кола, въпреки, че не усещам проблем. Сигурен съм, че не работят като нови :Dfuel injekcion написа:колеги случайно и аз помирисах през капачката на темпрата и мирише на бензин в маслото ,и колата ми е малко запушена на бензин моно инжекция е , как да разбера дали има проблем като не гори масло и на пръчката е свежо и чисто ?мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
Сори за спама, но статията е уникална и единствена по-рода си /незнам дали има още от нея/Tornado написа:Черната смърт.http://store2.data.bg/trace/AutoBild...%20masloto.JPG
Нито има препоръка за отстраняване на проблема, а като извод - купете си дизел, тоя който я е писал сигурно цял живот е карал и продължава да кара дизел
krasimir_77, колегите ти го написаха - провери си дюзитеfuel injekcion, не се вкарвай в приключения, след като не ти харчи и не ти се повишава нивото на маслото си карай без притеснения.
punto HGT
Коментар
-
Здравейте отново.Така,проблемът се реши с 0лв.,как ли,майсторчето където ми обслужва вече 4 та кола ми е налял малко повече масло,този двигател събира 2,8л масло от пропка с филтъра,обаче ако се прави ремонт по главата вече отива на 3л,защото около клапаните има така наречени ванички(образно)там се събират 200г масло,той е налял 3 литра (мин седмица го смених),с очите си видях като се махнат 200гр,как си идва на максимума(тоест 1 см по надолу както беше),колкото до миризмата на бензин тази сутрин не ми меришеше така както вчера(явно заради бирата.
,),но и той ми каза че този проблем идва най вече от дюзи,после студено каране,накрая вече и сегменти но това не го пожелавам на никого.
.Че камък ми падна от сърчицето де!!
Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар