Airfan написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПУНТО2/1.2 60к.с. чука на студено
Collapse
X
-
Ако е така тогава този вал ще може ли да се ремонтира или ще иска смяна с нов и ако буталата от това чукане и те са за смяна става комплект вал с 4-ри бутала. Аз все си мисля, че след 10 000 км. маслото няма да е вече толкова гъсто и плътно и в студа през следващата зима пак ще почне да му чука двигателя.янко написа:Не в един от двата края,целия вал е изместен спрямо оста на цилиндрите,за различни мотори е различно,нещо от порядъка на 1-2 мм.Той софтуера си е софтуер,зависи кой го използва,sigpic
Коментар
-
тази снимка много добре я знам нали все пак АЗ съм я сложил (погледни)FIATIST написа:Разгледай Темата от начало до край и ще го видиш има го постнато на една голяма снимка.todorshalev написа:
пак излезнах прав нищо че говоря от 3-4 дни че за този мотор дават Селениа ПС: ако не е тайна какъв модел Селениа ?20К Gold Racingне разбрах за кой профили ?muns61 написа:......................Тези двата профила на един потребител ми мязат...Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Мисля си, че си в дълбока заблуда какво могат да правят датчиците в мотора или не обясняваш добре или аз съм адски тъп. Би ли ми обяснил как и кой датчик ще отчете разминаване на буталото от оригиналната му позиция?FIATIST написа:Със софтуеара чрез компютъра как. Мисля, че съм го обяснил то е като един вид ренген на двигателя. Както на всички автомобили.Airfan написа:Ама как ще го хванеш това отклонение с компютърна диагностика не ми е ясно?
Коментар
-
В случая колега става въпрос за цялостно конструктивно изместване на коляновия вал спрямо цилиндрите. Така, че този ако не бързаше със смяната на маслото и масления филтър и имаше време да изчака да му се отвори двигателя в читав сервиз да му се смени коляновия вал ако не с нов то поне с втора употреба читав после лагерите към коляновия вал и другите чарколии се слагат от неговите от стария му колянов вал, който явно е за изхвърляне, слагат се неговите стари бутала след задължително шлайфане на новия колянов вал тогава сменя масления филтър и двигателното масло плаща газ и това е. Дори и стария му колянов вал да се оправи със шлайфане няма да е по - добър от новия, макар и втора употреба да е ако няма възможности за чисто нов. Изпращам снимка и връзка:http://www.... ***Модерирано***Рекламата е забранена!Модераторски екип на fiat-bg.orgAirfan написа:Мисля си, че си в дълбока заблуда какво могат да правят датчиците в мотора или не обясняваш добре или аз съм адски тъп. Би ли ми обяснил как и кой датчик ще отчете разминаване на буталото от оригиналната му позиция?FIATIST написа:Със софтуеара чрез компютъра как. Мисля, че съм го обяснил то е като един вид ренген на двигателя. Както на всички автомобили.Airfan написа:Ама как ще го хванеш това отклонение с компютърна диагностика не ми е ясно?sigpic
Коментар
-
Скоро не бях чел такива откровени глупости. Единственото вярно е, че има изместване на оста на буталата спрямо оста на кол. вал, ама нещата не се изменят и коригират. Единствено може някой да обърне буталата, и такова съм ввиждал, ала мотора е само муден и лаком, не трака.
Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Виж какво тя глупоста е в автора на темата не в нас! Ние не можем да гадаем точно какво е без да сме видяли и отворили двигателя какво е. Това бяха само предположения, обаче така на сляпо не е много правилно да се гадае и предполага.muns61 написа:Скоро не бях чел такива откровени глупости. Единственото вярно е, че има изместване на оста на буталата спрямо оста на кол. вал, ама нещата не се изменят и коригират. Единствено може някой да обърне буталата, и такова съм ввиждал, ала мотора е само муден и лаком, не трака.
sigpic
Коментар
-
Айде щом глупоста е от мене земи спри да пишеш,всичики ти пишат критики ти все към мене нещо писна ми извинявам се,че я има тая тема за едно пунто дет нищо му няма!Явно тоя форум е само за тесни спецялисти повече темичка няма да пусна що ми писна от фиатист даже и колата ше продам,че с тоя двигател толко зле,че ше ме зареже на път,айде със здраве,ако има някой да махне темама по моя молба като автор на глупости
Коментар
-
Колега pileto успокой се нямам нищо към теб не съм искал да те ядосвам, съжелявам, че ти е писнало от мен, но чак такива глупости недей да правиш да продаваш колата, освен ако не смяташ да взимаш друга Италианка. Казваш, че е Пунто дето нищо му няма, а пък после си щял да е продаваш, че с тоя двигател много зле. Просто другата зима ако почне пак да чука на студено ще трябва да го отвориш двигателя и да го ремонтираш това е. Айде и със здраве и ти пожелавам стотици хиляди безаварийни киломитри. :Dpileto написа:Айде щом глупоста е от мене земи спри да пишеш,всичики ти пишат критики ти все към мене нещо писна ми извинявам се,че я има тая тема за едно пунто дет нищо му няма!Явно тоя форум е само за тесни спецялисти повече темичка няма да пусна що ми писна от фиатист даже и колата ше продам,че с тоя двигател толко зле,че ше ме зареже на път,айде със здраве,ако има някой да махне темама по моя молба като автор на глупости
sigpic
Коментар
-
[quote="FIATIST"]В случая колега става въпрос за цялостно конструктивно изместване на коляновия вал спрямо цилиндрите. Така, че този ако не бързаше със смяната на маслото и масления филтър и имаше време да изчака да му се отвори двигателя в читав сервиз да му се смени коляновия вал ако не с нов то поне с втора употреба читав после лагерите към коляновия вал и другите чарколии се слагат от неговите от стария му колянов вал, който явно е за изхвърляне, слагат се неговите стари бутала след задължително шлайфане на новия колянов вал тогава сменя масления филтър и двигателното масло плаща газ и това е. Дори и стария му колянов вал да се оправи със шлайфане няма да е по - добър от новия, макар и втора употреба да е ако няма възможности за чисто нов. Изпращам снимка и връзка:Колега,нещо не си разбрал,конструктивното изместване е фабрично заложено и не подлежи на каквато и да е промяна,буталата също не се регулират.Вал а и не само, се шлайфат по размер и лагерите задължително новиAirfan написа:Мисля си, че си в дълбока заблуда какво могат да правят датчиците в мотора или не обясняваш добре или аз съм адски тъп. Би ли ми обяснил как и кой датчик ще отчете разминаване на буталото от оригиналната му позиция?FIATIST написа:Със софтуеара чрез компютъра как. Мисля, че съм го обяснил то е като един вид ренген на двигателя. Както на всички автомобили.Airfan написа:Ама как ще го хванеш това отклонение с компютърна диагностика не ми е ясно?FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар