Следващата измишльотина която ми хрумна. Както винаги първоначално ще го разработя в главата си и в схемите, а после - в колата. Евентуално. Значи идеята е с помощта на диоди - бели и червени, и няколко кабела и релета и ключета, да направя така, че като отворя вратата, да светват 2 червени диода вертикално разположени, единия в най-долната част на вратата, другия - в горната, светещи така, че кола приближаваща отзад да забележи отворената врата и светещите от нея червени светлини. Тези светоотразителни лепенки не ме кефят. А отдолу на вратата - бели диоди - 5,6,7 броя, колкото трябва, за да се получи добро осветяване на земята, на която ще стъпи слизащият пътник или шофьор. Инсталацията евентуално няма дда минава през контактния ключ защото се предполага че когато слизам, вече ще съм изгасил двг. Дали е твърде трудно да се направи, и дали ще има ефект и смисъл от такова нещо? Как мислите? Аз си го представлявам с кабели директно от акумулатора, през ключета и няколко успоредно свързани диода със съответните резистори.Тая брава искам да я направя "нема такава!"Или пък цялата тази история ви звучи като "Абе ти що не спреш да се занимваш с такива глупости, ами не си караш и това е", или пък "Що не си вземеш един гоуф тройка?" (Нищо лично против колегите с Golf 3 , но си е нарицателно
)Давайте съвети и мнения всякакви.

Коментар