Здравейте колеги. Преди 3 дни акумулаторът внезапно отказа след като не бях палил колата 1 ден. Дотогава не е имало признаци за проблеми и тъй като акумулаторът е на около 4 години купих нов. Трябваше да го регистрирам в някой от пунктовете на Монбат и днес отидох до един. Направиха ми замерване и се оказа че има утечка 350 мА. Прочетох темите които излязоха с търсачката и се убедих, че възможностите за утечката са много. И тъй като съм пълен профан в тази област , моля ако някой има познанията и техниката , да разрешим проблема. Разбира се ,че срещу съответното заплащане. Предварително благодаря. Колата ми е Темпра 1.6.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся помощ за утечка
Collapse
X
-
Колегите са ти посочили първоначално откъде да тръгнеш.Но ако имаш аларма с автономно захранване имай предвид че може да е от нея - батерииките се зареждат постоянно и като поостареят направо стават як консуматор, На една служебна кола точно това беше проблема, и пак около 300ма беше утечката.Побеляха ни косите докато го хванем - а тя Вектра - проста и тъпа, даже няма откъде да е, ама се мъчихме 1 месец.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
търся помощ за утечка
Благодаря за отзивчивостта колеги. Първо направих това което предложи колегата 1115. Снощи към 21 часа, когато вече беше позахладняло и колата бе изстинала проверих плафона в багажника. Беше чувсвително по топъл от околните ламарини, което ме кара да мисля, че проблемът наистина е от постоянно светене на крушката в багажника. Откачих клемите като първа стъпка, но тъй като не знам дали проблемът е решен а и нямам мултицет / пък и да имам съм технически бос/, ще търся ел.техник. Ще пиша пак какво е излязло.Fiat Marea 1,6 16V 1998
Lancia Y 1.2 8v 1997
Fiat Tempra 1.6 1991
Коментар
-
търся помощ за утечка
Вчера минах през един ел. техник за замерване и утечката се оказа 1мА , което било нормално. Така че проблемът наистина е бил от постоянното светене на крушката в багажника. В тази връзка искам да попитам дали се сменя прекъсвача или се прави някакво приспособление с подръчни средства. Когато ми слагаха алармата ми казаха, че крушката в багажника трябва да е изправна защото затваряла някакъв кръг и ако не работи, на практика нямам аларма.Fiat Marea 1,6 16V 1998
Lancia Y 1.2 8v 1997
Fiat Tempra 1.6 1991
Коментар
-
Re: търся помощ за утечка
nikolay nikolov написа:Вчера минах през един ел. техник за замерване и утечката се оказа 1мА , което било нормално. Така че проблемът наистина е бил от постоянното светене на крушката в багажника. В тази връзка искам да попитам дали се сменя прекъсвача или се прави някакво приспособление с подръчни средства. Когато ми слагаха алармата ми казаха, че крушката в багажника трябва да е изправна защото затваряла някакъв кръг и ако не работи, на практика нямам аларма.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
nikolay nikolov написа:Вчера минах през един ел. техник за замерване и утечката се оказа 1мА , което било нормално. Така че проблемът наистина е бил от постоянното светене на крушката в багажника. В тази връзка искам да попитам дали се сменя прекъсвача или се прави някакво приспособление с подръчни средства. Когато ми слагаха алармата ми казаха, че крушката в багажника трябва да е изправна защото затваряла някакъв кръг и ако не работи, на практика нямам аларма.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
-
Коментар
-
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар